Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Kepada Netizen & Selebriti Yang Mencaci..." - Ifa Syukur Dapat Dos Pertama Pfizer

20-7-2021 09:17 AM|Oleh: LilRose| Komen: 168

Puas dihentam, dimaki netizen kerana dikatakan memilih vaksin Covid-19, akhirnya Ifa Raziah berjaya juga menerima suntikan dos pertama vaksin Pfizer.


Kredit foto: IG

Katanya di Instagram, dia sangat bersyukur proses suntikan vaksin itu berjalan lancar di sebuah pusat perubatan di Hospital Islam Az-Zahrah di Bangi pada Isnin.

Dia juga berterima kasih kepada semua staf atas layanan baik yang diberikan kepadanya.

"Jadi, warga netizen dan selebriti yang tak habis-habis mencaci hina Miss Diva pasal isu vaksin sejak minggu lepas, ini untuk anda! 

"Kalau dah rezeki tertulis, buatlah macam mana sekalipun tetap akan dapat juga. Tak payahlah nak dengki, iri hati, busuk hati, busuk perut dengan rezeki orang lain. 

"Buanglah perasaan jijik tu dalam diri memasing. Miss Diva tak pernah pun nak kacau hidup korang yang sedih tu," tulisnya.


Kredit foto: IG

Dalam masa sama, Ifa turut memberi serba sedikit penjelasan mengenai salah faham berhubung isu jarum suntikan yang ditukar.

"Sebelum ni ada yang persoalkan pasal jarum, ada yang ingat nak tipu korang! Biar Miss Diva terangkan ya kau dengar sini bebaik Miss Diva nak cakap.

"Jarum hijau yang besar sikit tu digunakan untuk menyedut cecair vaksin keluar dari botol tu. Pastu tukar dengan jarum oren yang halus tu untuk cucuk di lengan kita. 

"Vaksin tak tukar, hanya kepala jarum saja yang ditukar dua kali. Semua orang melalui prosedur yang sama ya ketika nak vaksin. Kau faham tak apa yang Miss Diva cakap ni? Kata kau bijak pandai, takkan tak faham kot?" ujarnya.



Namanya sebelum ini panas menjadi sebutan ramai kerana memuat naik video membatalkan temu janji suntikan Sinovac di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Pusat Pameran dan Perdagangan Antarabangsa Malaysia (MITEC).

Ifa kemudian menjelaskan dia disarankan doktor bertugas supaya mendapatkan vaksin jenis Pfizer bagi mengelak alahan teruk selepas keadaan kesihatannya diperiksa.


Kredit foto: IG

Tahniah Ifa, selesai satu dos Pfizer. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
7
0
0
Komen: 168
Komen

Previous : Keluar Air Mata Jantan Fizi Terkenang Issey Pinjamkan Ribuan Ringgit Masa Anak Lahir

Next       : "Best Giler Version Ni, Berkali-Kali Ulang", Netizen Tergamam Dengar Ara Johari "Cover" Lagu Fauziah Latiff

Komen Terbaru

Quote anggeriklatifah 22-7-2021 08:08 PM
So ape perkembangan dia ye..bila dah disuntik plizer

Lain-lain Komen

Quote ceristoberi 20-7-2021 09:28 AM
so kalau ko dapat pfizer, ko dapat anugerah terulung ke cemana dibah?
Quote fizamn 20-7-2021 09:44 AM
Janji korang gi jab.. Pfizer ke astra ke sinovac ke janji korang jab..
Quote minahmanja 20-7-2021 09:51 AM
Medical condition apa yg dia ade sampai boleh amik pfizer jek, lain2 cannot ..
Quote Nozot 20-7-2021 09:53 AM
Apa sumbangan dia ya..tak penting langsung kat malaysia dia.
Quote TomyamPuteh 20-7-2021 09:59 AM
Dia penah bgtau dkt acik beca kt Bandung yg dia penyanyi tersohor Malaysia katanya.
Quote ChildrenOfBodom 20-7-2021 10:00 AM
Perlu ka betina busuk gemok ni diselamatkan daripada covid? Mampus kena covid pon nobody give a goddamn fucks
Quote kakigebang 20-7-2021 10:02 AM
ChildrenOfBodom replied at 20-7-2021 10:00 AM
Perlu ka betina busuk gemok ni diselamatkan daripada covid? Mampus kena covid pon nobody give a godd ...

same to you!
Quote samshik 20-7-2021 10:11 AM
Dia ni tersangatla xrelevan.. Duduk mereput diam2 blh x??
Quote slyfynx 20-7-2021 10:15 AM
Setan kan.
Sng jd retis.
Reject sinovac, terus dapat pfizer.
Aku ni nangis kat bucu katil la sbb tarikh pun x dpt lg.
Bodo la
Quote uori 20-7-2021 10:18 AM
retis nih kalo tak bodoh tak senang duduk kan

Quote missycutie 20-7-2021 10:22 AM
minahmanja replied at 20-7-2021 09:51 AM
Medical condition apa yg dia ade sampai boleh amik pfizer jek, lain2 cannot ..

itu la tak faham.. macam ayah mertua takde penyakit dapat je pfizer. mak mertua pulak ada macam penyakit, dapat sinovac. tapi dua2 ok je. sihat walafiat lepas cucuk 1st & 2nd dose...
Quote ketupatnasi 20-7-2021 10:24 AM
So Hospital Islam Az Zahrah Bangi ni la yg call dia suruh dtg amik vaksin kan?
Chuols yg belum kna cucuk try la call hospital ni..kot ada slot kosong
Quote 800214 20-7-2021 10:27 AM
Najissss. Menyampah aku.
Quote Meiizu 20-7-2021 10:41 AM
Kenapa nak gelarkan diri bahasa diri miss diva?
Motippppp
Bajet bagus ehhh
Takbaik gitu..ehh ter tazkirah plak
Quote TomyamPuteh 20-7-2021 10:45 AM
Miss Diva puk puk(i)
Quote lostnfaun 20-7-2021 11:01 AM
Hospital swasta dah bole provide vaksin yer? Berapa la kena bayar tue..
Quote enot_sibudak 20-7-2021 11:06 AM
ada beberapa hospital swasta jd ppv
Quote bluebutter 20-7-2021 11:12 AM
Eh Eh Eh. Dia pakai skincare ape eh now. Kulit muka dia nmpk glow lah.
Quote Carcosa 20-7-2021 11:29 AM
Abes kau dah dpt Pfizer ni, kau berubah jadi retis Hollywood ke apa?? Ke masih jadi Kuliwood utk so called industri seni taik kucing kau tu

Lihat semua komen(168)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top