CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Saya Susah Nak Benci, Lawan Orang Tapi Semua Nak Cari Gaduh Dengan Saya" - UEL

19-7-2021 02:15 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 37802| Komen: 354|Original author: Oleh: LilRose

Description: Kecoh sejak beberapa hari ini berhubung pendedahan dibuat penyanyi rap, Caprice mengenai kejadian di Gaza.
Kecoh sejak beberapa hari ini berhubung pendedahan dibuat penyanyi rap, Caprice mengenai kejadian di Gaza.
 
Caprice juga mendakwa terkilan apabila disekat Ustaz Ebit Lew (UEL) di Instagram.



Kredit foto: IG

Selepas kejadian itu, muncul pula video UEL meluahkan perasaan berhubung isu yang dibangkitkan terhadap dirinya sehingga trending di Twitter.

Kelihatan UEL sebak hingga menitiskan air mata apabila bercakap mengenai ujian buatnya itu.

Pun begitu, tidak pasti sama ada video itu video baru dimuat naiknya memandangkan ia tidak kelihatan di laman sosial rasminya.

UEL yang baru kehilangan bapa tersayang mendakwa dia sedih apabila usaha baiknya dibenci orang.


Kredit foto: IG/CARI


"Saya susah nak benci orang, saya susah nak lawan orang, saya susah nak kata sesiapa.

"Tapi, kebelakangan ini, orang tak berhenti datang. Semua orang nak cari gaduh dengan saya," ujarnya sebak.

Katanya, dia tidak akan membalas jika seseorang mengirim mesej yang bukan-bukan seperti ugutan kepadanya.

"Walau kita cuba nak bawa kasih sayang dalam dunia ini, pun ada orang nak benci. Ada orang nak lawan. Saya tak faham," ujarnya.


Kredit video: YouTube

Tegas pendakwah kesayangan ramai itu, semua yang dilakukannya selama ini adalah untuk disayangi Allah.

Kemelut ini mendapat perhatian ramai figura tanah air termasuklah Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Ibrahim.

Sampai bila agaknya kemelut antara UEL dan Caprice akan berlanjutan?

Adakah video ini video ini video baru yang ditujukan khas buat Caprice, atau video lama yang secara kebetulan berkait dengan isu yang sedang panas ini?  - CARI
3

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (4 people)


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote che-cikL 19-7-2021 02:20 PM
TT, jgn lupa submit borang claim buka thread
Quote ellejo 19-7-2021 02:25 PM
aikkkk?? dari zaman arwah pak aq lagi dia indirectly buat pihak lain terpksa bergadoh dgn netizen.

Quote becir 19-7-2021 02:27 PM
Kalau dah tiap kali orang bergado dek ko,

Bish, u da problem!
Quote nakkomenjugak 19-7-2021 02:37 PM
bau ikannnnn bau ikannnnnn
Quote bakingsoda 19-7-2021 02:44 PM
obligatory victim card
Quote LadyCarefree 19-7-2021 03:10 PM
Terpaling bijak la dia ni. Banyak kali dah iols sebut. There's no one like him sebelum ni and atm yg powerful macam mahadewabit. Salute habis kat dia.
Quote ZaynMalik 19-7-2021 03:26 PM
Aku menyampah tgk video2 dia nanges2,senyum kemut dia..meluaaatt
Quote slyfynx 19-7-2021 03:41 PM
Adui....
Asik2 modal die sayuuuuuu
Dah la weh
Dr orang suke pun leh jadi meluat.
Sometimes diam tu teramatlah bagusnye
Quote lavendernovella 19-7-2021 03:51 PM
Cuma tingin nak tau sapa funder dia dan buku kira2 derma2 tu semua.
Quote syamzana 19-7-2021 03:59 PM
sudah2 la buat cerita sedih. esok nak raya dah ni.
Quote bungarose 19-7-2021 03:59 PM
Takder sesiaper yang maksum el
Semua orang buat dosa termasuk ko
Quote Buritan 19-7-2021 03:59 PM
lavendernovella replied at 19-7-2021 03:51 PM
Cuma tingin nak tau sapa funder dia dan buku kira2 derma2 tu semua.

Sia ni dpt duit mcm kutip sampah je.. merata rata.. syok jugak kalolaa Allah bg aku duit merata rata.. kutip aje
Quote b_n_c 19-7-2021 04:00 PM
Edited by b_n_c at 19-7-2021 07:07 PM

statement aku ni bk  utk kes ini saja, secra general..
tpksa edit disclaimer sb ada yg bitter nak mampus plak...

aku paling benci
org yg suka
menagih kesian
dengan sentimen
sedih la sayu la
xde duit la
duit tgl rm50 dlm bank la, nk kuar rm30 x boleh plak, tup2 10 minit pastu kau shopping mcm2 ada je duit..

ha sekian.
Quote allshares 19-7-2021 04:00 PM
Kalau kita pegi semua tmpt kita dpt musuh, mmg kena cermin diri blk la, kt mana salah kita. Ye dop?
Quote lavendernovella 19-7-2021 04:04 PM
Buritan replied at 19-7-2021 03:59 PM
Sia ni dpt duit mcm kutip sampah je.. merata rata.. syok jugak kalolaa Allah bg aku duit merata ra ...

Dia nak nangis ke nak sedih ke apa ke , i don care. Nak tgk audit derma dia tu, dan senarai funder2. Berani ke nak tunjuk?
Quote lavendernovella 19-7-2021 04:05 PM
b_n_c replied at 19-7-2021 04:00 PM
aku paling benci
org yg suka
menagih kesian

Orang nusantara mmg terkenal dengan lembut hati.
Quote Buritan 19-7-2021 04:05 PM
lavendernovella replied at 19-7-2021 04:04 PM
Dia nak nangis ke nak sedih ke apa ke , i don care. Nak tgk audit derma dia tu, dan senarai funder ...

Dia akan jawab.. penderma suh rahsiakan..
Quote TOPwind 19-7-2021 04:19 PM
senang aja nak atasi perkara ini

1 nak beri apa2 pun tak perlulah keluar kat media pesbuk atau tiktut dll
2 Beri senyap2 jika ikhlas.
3 Beri guna duit sendiri bukan duit dari orang awam.
4 Jgn adakan akuan bank minta wakaf itu ini.
5 Jangan ngis2 mcm budak2 minta simpati

6 Elakan perbuatan yg boleh membawa kpd fitnah dan kebencian.


ada berani tak terutamanya  no 2, 4 dan 6
Quote lavendernovella 19-7-2021 04:49 PM
Buritan replied at 19-7-2021 04:05 PM
Dia akan jawab.. penderma suh rahsiakan..

Kalau jujur dan telus apa salahnya dedahkan..  

Lihat semua komen(354)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 11:02 PM GMT+8 , Processed in 0.089769 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top