Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tak Jatuh Ke Tanah, Menteri Beli Durian RM500 Sebiji

19-7-2021 12:58 PM Komen: 23
PETALING JAYA – Lelaki yang tular ‘menjual’ durian kampung RM500 semalam tidak menyangka apabila dia mendapat ‘durian runtuh’ daripada seorang menteri.

Berkongsi kisah tersebut, lelaki yang dikenali sebagai Wan Mahusin Wan Zain berkata, selepas videonya tular di laman sosia, dia telah dihubungi oleh Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri M. Saravanan petang semalam.


Foto: Kosmo

“Terkejut tiba-tiba dapat panggilan daripada nombor yang tidak dikenali, katanya hendak beli durian viral atas cermin kereta saya.


“Saya jawab yang saya dah makan dan tanya tuan daripada mana? Beliau jawab daripada kerajaan, terkejut jugak, bila disemak rupa-rupanya YB Datuk Seri M. Saravanan, Menteri Sumber Manusia,” katanya pada laman Facebooknya semalam.

Menurut Wan Mahusin, walaupun durian itu sudah dimakannya, menteri tersebut telah meminta nombor akaun banknya supaya dapat memberikan sedikit sumbangan.



“Beliau minta no akaun dan sumbang untuk menampung kos, rezeki saya hari ini,”katanya.

Terdahulu, Kosmo! Online semalam melaporkan, seorang lelaki ‘ingin’ menjual sebiji durian kampung berharga RM500 sebiji.


Ia kerana raja buah itu tidak jatuh ke atas tanah, sebaliknya telah menghempap cermin belakang sebuah kereta jenis Nissan Almera yang diletakkan di halaman rumah. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 23
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Eliadaisy83 22-7-2021 09:32 AM
Pakai pon kete nissan almera takdela susah mana..sure amik insurance utk cermin..cam insurans kete aku, tambah 50 je utk cermin depan belakang, guna etiqa takaful

Lain-lain Komen

Quote imransulaiman 19-7-2021 01:12 PM
Memang betul-betul rezeki dia... {:hooray
Quote matamata 19-7-2021 01:39 PM
Ada aku tgk... Nangis ooo.... Cermin belakang
Quote Decaffeinated 19-7-2021 01:43 PM
Insurance cover la cermin belakang dgn syarat ko amik insurance la. Menteri ni tak tau ka?
Quote wirazam 19-7-2021 01:48 PM
Then penjual tu..tak reti reti nak balas balik..instead bg sebiji..why not ko bagi 5-10 biji buah durian kampung yg elok elok..
Quote doubleharmonic 19-7-2021 02:04 PM
wirazam replied at 19-7-2021 05:48 AM
Then penjual tu..tak reti reti nak balas balik..instead bg sebiji..why not ko bagi 5-10 biji buah du ...

kan chuolss? iols yang beli barang murah2 jah kat shopee tu pon ada gak dapat free gift seller tu bagi. ni orang tu dah beli mahal sampai beratus takkan lah nak bagi seketul tu jah?
Quote little_sis 19-7-2021 02:11 PM
Sempoi je menteri ni.. ke PA dia tu
Quote prettyuglybabe 19-7-2021 02:38 PM
Decaffeinated replied at 19-7-2021 01:43 PM
Insurance cover la cermin belakang dgn syarat ko amik insurance la. Menteri ni tak tau ka?

tak semua amik extension coverage untuk cermin kiri kanan belakang..
yang windscreen add rm berapa puluh tu hanya cover cermin depan..
u nak kiri kanan belakang, lain pula harga..

Quote Decaffeinated 19-7-2021 02:45 PM
prettyuglybabe replied at 19-7-2021 02:38 PM
tak semua amik extension coverage untuk cermin kiri kanan belakang..
yang windscreen add rm berap ...

Aku pernah pecah cermin blkg dan claim. Amik cover biasa.
Quote prettyuglybabe 19-7-2021 02:48 PM
Decaffeinated replied at 19-7-2021 02:45 PM
Aku pernah pecah cermin blkg dan claim. Amik cover biasa.

bagus la.. company insurance mana?i tanya mine masa renewal memang cover depan je..
Quote Decaffeinated 19-7-2021 02:50 PM
prettyuglybabe replied at 19-7-2021 02:48 PM
bagus la.. company insurance mana?i tanya mine masa renewal memang cover depan je..

Nanti aku check. Benda ni dah lama jadi years ago I have to dig.
Quote nakkomenjugak 19-7-2021 02:54 PM
runtuh la duriannya atas kete orang
Quote miszclassique 19-7-2021 03:00 PM
Rumah dan pokok tu terlalu dekat... Tak mengikuti cerita ni dari awal tapi ada tengok video yg tular tu... Pokok durian betul2 depan rumah, takut kejadian berulang lagi je nanti
Quote haruslah 19-7-2021 03:06 PM
Dia da pasang jaring kan
Tp tu la pokok nya tinggi amat
Teringat dulu2 dok rumah dlm kebun...
Tepi2 rumah pokok dian..kelapa...
Syukur x penah jadi camni...

Rezki bro ni
Mmg kelakar sedih tgk video tu
Quote nazzse 19-7-2021 03:32 PM
prettyuglybabe replied at 19-7-2021 06:38 AM
tak semua amik extension coverage untuk cermin kiri kanan belakang..
yang windscreen add rm berap ...

insurans company mana puluh je uols. Iols punya ratus jgk add cover windscreen
Quote prettyuglybabe 19-7-2021 03:36 PM
nazzse replied at 19-7-2021 03:32 PM
insurans company mana puluh je uols. Iols punya ratus jgk add cover windscreen

dia tengok berapa u nak cover..kalau takat ratus, berapa puluh je add in..
and bukan semua kereta cerminnya mahal..
Quote ally9970 19-7-2021 03:55 PM
Decaffeinated replied at 19-7-2021 01:43 PM
Insurance cover la cermin belakang dgn syarat ko amik insurance la. Menteri ni tak tau ka?

Insurance utk cover front dan rear mirror tu additional coverage. Ramai yg beli insurance tp tak amik additional coverage ni, sbb kena tambah premium..
Quote Decaffeinated 19-7-2021 04:45 PM
ally9970 replied at 19-7-2021 03:55 PM
Insurance utk cover front dan rear mirror tu additional coverage. Ramai yg beli insurance tp tak a ...

In my case policy just says any glass in the windscreen, windows or sun roof.

Cover note cuma sebut windscreen.

Costs RM300 for RM2,000 coverage

@prettyuglybabe
Quote prettyuglybabe 21-7-2021 03:18 PM
Decaffeinated replied at 19-7-2021 04:45 PM
In my case policy just says any glass in the windscreen, windows or sun roof.

Cover note cuma ...

thanks.. next renewal i nak tanya utk add semua cermin..
Quote supernaturalee 21-7-2021 04:51 PM
Kan ada yg lg ssh
Contoh 8 beradik parent meninggal sbb covid

Ni jgn2 ada je insuran cover
Bkn org ssh pun pakai kete gitu

Rezeki kau lh bang

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top