CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Prank Menyamar Malaikat Maut, Akhirnya Benar-Benar Temui Ajal

19-7-2021 01:29 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 4206| Komen: 26|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Gara-gara mahu tampil lain dari yang lain di platform Tik Tok, sekumpulan remaja melakukan 'prank' dengan tema malaikat maut. Namun, malangnya maut terlebih dahulu menjemput seorang daripada ahli kump ...




Gara-gara mahu tampil lain dari yang lain di platform Tik Tok, sekumpulan remaja melakukan 'prank' dengan tema malaikat maut. Namun, malangnya maut terlebih dahulu menjemput seorang daripada ahli kumpulan tersebut.

Menurut laporan Tribunnews, mereka telah menghalang laluan di lebuhraya di RE Martadinata, Bekasi tetapi nasib mereka tidak baik apabila brek sebuah trak tdak berfungsi secara tiba-tiba dan tiga dari mereka yang berdiri di situ telah dilanggar.

Foto : Tribunews


Seorang dari mereka yang berusia 16 tahun meninggal di tempat kejadian kerana cedera parah di kepala manakala dua orang lagi cedera parah dan kini dirawat di Hospital Cikarang.


Sementara itu, Ketua Polis Bekasi, Hendra Gunawan menyatakan mereka membuat kandungan untuk Tik Tok.

"Mereka didakwa membuat kandungan dengan menghalang laluan trak. Ini adalah kesalahan dan boleh didakwa di mahkamah kerana membahayakan nyawa orang lain."


Nampaknya, ramai anak muda terlalu ghairah mahu popular di media sosial hingga membahayakan nyawa masing-masing. Jadi, awasi anak atau adik anda yang nampak obses media sosial ini. - CARI



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote darkness 19-7-2021 01:33 PM
Ni bodoh namanya
Quote pasa 19-7-2021 01:34 PM
waduh ko bisa dilanggar ama mobil trak.

pokoknya harus ditebang.
Quote ellejo 19-7-2021 02:15 PM
malaikat maut pun meluat dgn perangai indon
Quote airfilterkotor 19-7-2021 02:26 PM
Sementara itu, Ketua Polis Bekasi, Hendra Gunawan menyatakan mereka membuat kandungan untuk Tik Tok.


Ok, next.
Quote nakkomenjugak 19-7-2021 02:43 PM
malaikat maut challenge....
hahahahaha selamat berjumpa dengan yang Maha Esa.
Jawab la sendiri kenapa tak menggunakan akal yang diberikan bak kat abejat
Quote nononcrux 19-7-2021 03:03 PM
indon ni pelik pelik
Quote gideoncross 19-7-2021 03:03 PM
Death God dh mnjalankn tugasnya, msti bliau pun mrah tngok mnusia2 camni mncerca pkrjaan dorg.
Quote naina 19-7-2021 03:06 PM
Malaikat pon marah budak2 mempersenda tugas malaikat. Ambikkkk sekali nyawa tengok apa rasa jumpa betol2
Quote fadz84 19-7-2021 03:07 PM
Demi secebis content, mati pun xde apa hal..
Quote zarulnazmi 19-7-2021 07:53 PM
Ada link dia?
Quote airfilterkotor 19-7-2021 08:14 PM
[youtube]FLSvyPTSkyQ[/youtube]
Quote xpdckelate 19-7-2021 08:22 PM

tempah maut dapat la maut..baik tempah ketupat ke lemang ke
Quote Decaffeinated 19-7-2021 08:22 PM
Bila punya cerita ni... macam pernah ku dengar

Quote airfilterkotor 19-7-2021 08:58 PM
xpdckelate replied at 19-7-2021 08:22 PM
tempah maut dapat la maut..baik tempah ketupat ke lemang ke

Akhbar seberang kata 'malaikat maut' video challenge.
Elok sangat la tu.

Quote airfilterkotor 19-7-2021 08:59 PM
Decaffeinated replied at 19-7-2021 08:22 PM
Bila punya cerita ni... macam pernah ku dengar

4 hari yang lepas.
Quote tikusmontok 19-7-2021 09:57 PM
darkness replied at 19-7-2021 01:33 PM
Ni bodoh namanya

Indon dan bodo.....sila sambung.
Quote TOPwind 19-7-2021 10:16 PM

bukan indon shj India dan China lagi dasyat kebodohanya.
Quote cucuq 19-7-2021 10:28 PM
Demi kndungan tik tok la ye dik..nnti pengebumian kwan ko tu buat gak ye kndungan tik tok
Quote sukacactus 19-7-2021 10:40 PM
Org skrg bangga jadi bodoh

Lihat semua komen(26)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 08:08 AM GMT+8 , Processed in 0.101970 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top