Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"I stand with you, Ebit Lew," kata Najib Razak. Ustaz Kazim Elias pun turut bersuara

19-7-2021 09:40 AM| Komen: 179



Nampaknya isu misi bantuan Gaza antara penyanyi rap, Caprice dan pendakwah terkenal,  Ebit Lew menjadi bualan hangat netizen gara-gara Caprice atau nama sebenarnya Ariz Ramli berjanji akan membuat pendedahan mengenai realiti di sebalik kontroversi di Gaza pada Rabu ini.

Caprice juga menjelaskan bahawa pendedahan yang akan dibuat bukan disebabkan rasa dengki atau cemburu dalam hatinya terhadap pasukan pendakwah itu.

"Tolonglah fikir logik. Tak ada sesiapa di sini dengki dan cemburu dengan pasukan UEL.

"Ini hanya apa yang berlaku pada misi Gaza yang buat saya dan pasukan-pasukan lain nak masuk ke Gaza selepas ini, lagi susah."

"Tolonglah faham. Tak ada sesiapa pertikai benda baik yang dia buat. Cuma dua ke tiga perkara berlaku yang kecoh di Gaza dan kita kena hadam," tulis Caprice.

Melihat di laman facebook mantan Perdana Menteri Malaysia ke-6, Najib Razak mula memuat naik status menyatakan sokongan padu terhadap Ustaz Ebit Lew dan mempersoalkan kenapa Ebit Lew dikritik disaat baru kehilangan ayahnya yang tersayang.

"Ustaz baru sahaja kehilangan arwah ayah tersayang. Kenapa pula hendak kritik dia pada ketika ini?

"I stand with you, Ebit Lew," - tulisnya.


Penceramah bebas, Dato' Ustaz Mohd Kazim Elias juga memuat naik status di laman sosial berkenaan kesalahan mencari kesalahan orang lain.
Rata-rata netizen mengaitkan perkongsian status tersebut sebagai teguran buat Caprice.


"Cari salah orang memang jumpa la..Kenapa x cari salah sendiri terlebih dahulu."

"Mencari2 dan mencipta kesalahan orang lain itu sudah menjadi satu kesalahan.
Menjadikan netizen menyumpah menyeranah kerana perbuatan mencari2 kesalahan yg kita ciptakan jgk merupakan suatu kesalahan."

"Mengutuk, menghina orang yg dikatakan bersalah sedangkan dia belum terbukti bersalah jgk satu kesalahan, hnya lantaran terpengaruh dgn dakwaan org lain."

"Banyaknya kaitan salah krn menyalahkan orang lain sedangkan yg dikatakan bersalah belum tentu bersalah sebaliknya dialah yg sebenarnya sudah bersalah awal-awal lg kerana mungkin memfitnah, mengadu domba dan mengaibkan org."

"Hormatlah org.. apatah lagi yg lebih tua drp anda."

"Bila dah terasa lebih pandai drp org, itu satu penyakt sebenarnya. kena dirawat cepat takpun divaksin terlebih dahulu " tulis UKE.

Rata-rata netizen bersetuju dengan pandangan dan nasihat Ustaz kazim.


Terdahulu, Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim turut menzahirkan kata-kata semangat Ustaz Ebit Lew (UEL).

"Yang penting keikhlasan, niat baik dan usaha. Teruskan membantu rakyat ustaz," tulis Tunku Ismail menerusi Instagramnya sebelum ini.


Dalam pada itu juga, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri mengharapkan perkara ini dapat diselesaikan secara damai.

"Kedua-dua mereka sahabat saya dan pernah datang bertemu saya. Hal seperti ini (salah faham) seelok-eloknya berdamai," ujar Dr Zulkifli. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 179
Komen

Previous : Maya Karin Angkat Berat Lepas Vaksin Buat Peminat Risau

Next       : Bisnes Air Jagung Amir Raja Lawak Bantu Ramai Orang Cari Duit

Komen Terbaru

Quote ezacbee 28-7-2021 11:05 AM
nanasno replied at 21-7-2021 11:44 AM
papepun iols tetap tak suka setad kazim tu pasal dia senyap je hal anak dia dengan tahfiz tu.

Ada tgn ghaib lepas laa Kes tu.

Lain-lain Komen

Quote Mopiko 19-7-2021 09:55 AM

kemenangan 1-0 buat UEL

tokoh2 negara semua sokong UEL..ariz ramli siapa je sokong

apa pun... lambatnya hari rabu
Quote miemiecha 19-7-2021 10:01 AM
ariz ramli... sian ke dia..
tapi mek pun tggu rabu lah
Quote Minami2013 19-7-2021 10:02 AM
Baca kat ig caprice dia mintak maaf. Ada lagi ke 21hb ni.
Quote che-cikL 19-7-2021 10:05 AM
Setiap penyokong akan ada satu thread ya?
Quote watatakut 19-7-2021 10:05 AM

dah uturn ke tu? tu aku rasa mamat ni dia tak tahu cara orang2 lama, gomen bekerja untuk cuba bagi bantuan kat gaza kot.ada benda ko kena follow the flow..tak boleh ikut cara keras atau buat kecoh je bila tak dapat masuk..mungkin dulu senang tapi sekarang lg ketat? nak masuk tempat orang kot mesti banyak caranya..lagi pun ko kali pertama pergi sana kan?? rilek2 la....


[ig]https://www.instagram.com/p/CRfLLCwBZ2J/?utm_source=ig_embed&ig_rid=9ac32159-eecb-47a0-9712-ab7b754dfe62[/ig]

Quote makadek 19-7-2021 10:06 AM
U turn sudah...power kan
Quote cmf_ctrl 19-7-2021 10:10 AM
watatakut replied at 19-7-2021 10:05 AM
dah uturn ke tu? tu aku rasa mamat ni dia tak tahu cara orang2 lama, gomen bekerja untuk cuba bagi ...



kalau betul dia berani letak nyawa macam dia cakap untuk dedah..tak ada nya awal2 ritu nak bagi deadline bagai.. dedahkan terus je la...

nampak sangat acah2 last2 minta maaf seperti dijangka  


Quote renko 19-7-2021 10:20 AM
hahahahahahahahahahahahahahahaahha
Quote hidet 19-7-2021 10:20 AM
wahh.orang besar semua sokong UEL..UEL  tersandaq lega...
Quote dua_chzy 19-7-2021 10:21 AM
watatakut replied at 19-7-2021 10:05 AM
dah uturn ke tu? tu aku rasa mamat ni dia tak tahu cara orang2 lama, gomen bekerja untuk cuba bagi ...


Ada urang pigang tontolou ko ni kan Ariz?
Quote NekNgah 19-7-2021 10:24 AM
Buah cempedak di luar pagar
Ambil galah tolong jolokkan
Saya budak baru belajar
Kalau salah tolong tunjukkan

Lebih gelabah aje budak ni.  Sekarang dah malu.  Cepat balik, jumpa doktor, biar doktor diagnose, boleh dapat ubat.

Kita ni dah lama tahu pasal Fattah & Hamas.  Pasal duit-duit yang dikutip NGO sampai ke mana..
Rilex-rilex sudah, buat kerja, buat perubahan senyap-senyap aje.

Rasanya budak ni nak kejar politicak milage, lupa apa hashtag dia, pasal 2040.  Nak jadi PM 2040 rasanya ni.  Laju sangat dik.

Kalau Ngah salah sila tergur ya.  Selamat Hari Raya Aidiladha.  Stay safe everyone.
Quote makadek 19-7-2021 10:27 AM
miemiecha replied at 19-7-2021 10:01 AM
ariz ramli... sian ke dia..
tapi mek pun tggu rabu lah

Tak jadi dia dh u turn
Quote FY08 19-7-2021 10:28 AM
Bkn nak katala... Bkn dlm bnda mcmtu je...dlm pkerjaan pun bkn semua bnda nak lurus ja ..msti ada tintangan ..& btul ckp org komen sblm ni... Kna follow the flow la... Mgkn sbb pmikirn gen y n main hambur ja...kna maafkanla
Quote annadonna 19-7-2021 10:31 AM
Wrong move caprice. And stupid.
Aku taklah sampai tahap memuja UEL. Tapi walau dia menangis sayu buat video sampai orang get annoyed pun tapi dia bantu orang. Itu satu satunya benda yang bukan semua orang mampu buat. Dia ke hulu ke hilir cari orang susah bantu and dia rakam sebab duit tu duit orang ramai juga. Perangai dia yang suka sangat kamera tu lantak pi lah dah dia suka tapi dia tak kacau orang jadi kenapa orang kacau dia?
Quote bakingsoda 19-7-2021 10:34 AM
bukan ke najibon ni pm yg suka memberi pada rakyat jugak cuma 1 utk kau 2 utk aku h2O tu pulok kazen dia. si caprut tu takdan2 nak kecoh bongok dah tau lawan ko sape; bala tentera pentaksub + ahli politik + raja. patut prepare dulu mental kasi kental + bukti kukuh sedia utk patahkan hujah + drop the bomb in single attack, bukan hari2 hint ala mengugut mcm tunggu habuan. last2 mintak maaf jd badut bahan jenaka orang.
Quote doubleharmonic 19-7-2021 10:37 AM
so dah cancel lah 21 haribulan ni? penat iols order kuih raya bagai hengatkan lagi banyak nak spill tea
Quote salmon-suki 19-7-2021 10:41 AM
Kohkohkohhhh..uturn jgk?
Kemain sblm ni pungpang2 mcm2 dia ckp..dia ni apa je relevance dia selain drpd menumpang jawatan bapak dia as diplomat? Nak org kagum dgn dia, kemain duk canang dia sekolah merata negara,boleh bercakap pelbagai bahasa,n bapak dia diplomat.. personality n attitude failed teruk haaa

To EL,pasni kalau nk ltk pic,ltk je pic ramai2..xyah ltk sorg2..n jgn bt muka sedih or sayu..and caption sedih2..ntah laa..ai xsuka bnda exaggerate gtu..for ur charity works,just kipidap cari org2 y betul2 perlukan bantuan..y tu ai thumbs up..y bab rintih2 sayu2,thumbs down
Quote noor2 19-7-2021 10:41 AM
Mmg aku tengok caprice ni angkuh. ..FW pun sama ....

Buat malu je awak tu taraf agamawan tapi masuk campur menyalahkan EL...EL ni X dela meroyan melawan aku tengok. .

Nak tuduh aku pencacai EL...silakan sebab X semua cara EL ni aku setuju cth showoff apa dia buat tepek kat fb semua dan siap bercaption bagai....sampai hal bini bersayang pun nk tunjuk. ..cuma hal dia bantu sesama manusia yg susah tu dia mendahului semua mmg aku salute
Quote noor2 19-7-2021 10:42 AM
Lerr aku ingat ni thread CI....

Lihat semua komen(179)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top