Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

TMJ Beri Kata-Kata Semangat Buat Ebit Lew

17-7-2021 01:10 PM Komen: 80
JOHOR BAHRU – Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim menzahirkan kata-kata semangat buat pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew (UEL).

Tunku Ismail memberi respon berkenaan susulan Ebit mengucapkan terima kasih di atas khabar pemergian ayah penceramah itu yang meninggal dunia Selasa lalu akibat komplikasi kesihatan.

Foto: IG


“Yang penting keikhlasan, niat baik dan usaha.

“Teruskan membantu rakyat ustaz,”tulis Tunku Ismail menerusi platform Instagram miliknya malam semalam.

Terdahulu, Tunku Ismail memuat naik sekeping gambar dengan memuat naik jam pasir sehingga mencetuskan tanda tanya pengikutnya.


Tunku Ismail antara watak penting yang sering menyokong usaha dakwah Ebit serta membantu rakyat yang ditimpa kesusahan.

Kata-kata semangat yang dizahirkan Tunku Ismail dikatakan mempunyai kaitan dengan kontroversi yang tercetus selepas penyanyi rap dan usahawan, Caprice mempersoalkan tingkah laku Ebit ketika misi kemanusiaan di Gaza, Palestin baru-baru ini.


“Budak miskin yang sama, terima mainan yang sama tetapi diminta bergaya untuk kamera dua kali. Orang Gaza soal kenapa nampak macam sesi foto.

“Caprice adalah penyokong nombor satu ustaz selama ini. Isu mainan itu kecoh selepas orang Gaza soal Caprice mengenai gambar tersebut,” tulis Caprice sekurang-kurangnya 13 hantaran Instagram Stories petang semalam.

Menurut Caprice, beliau sudah menghantar mesej panjang lebar secara peribadi kepada Ebit namun penyanyi itu mendakwa dirinya akhirnya telah disekat dari laman Instagram Ebit.

Pendedahan tersebut dilihat menimbulkan rasa kurang senang netizen terutamanya dalam kalangan penyokong Ebit.-CARI

Sumber: Kosmo

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 80
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote RyanaMohainiza 20-7-2021 12:32 PM
dua_chzy replied at 17-7-2021 11:53 PM
Padahal Joe tu pon poyo gila.

Adakah Joe ada bekap baik dari Jamaica yg buat malique tinggal kan dia?

Lain-lain Komen

Quote MontanaHannah 17-7-2021 01:12 PM
Topui yang prihatin !!!!!!!!!!!

Quote dua_chzy 17-7-2021 01:13 PM
Edited by dua_chzy at 17-7-2021 01:14 PM

Korang nampak tak body language bebudak tu cemana? Korang nampak tak betapa tense, tak open, tak warm up lansung terhadap dewasayur body language meka?
Quote makadek 17-7-2021 01:15 PM
Whatever laaaaa harap topiberas reveal the truth
Quote Tinot7 17-7-2021 01:18 PM
Tmj makin kuyus.. rambut pun makin haluih ka?
Quote sarah82 17-7-2021 01:33 PM
dua_chzy replied at 17-7-2021 01:13 PM
Korang nampak tak body language bebudak tu cemana? Korang nampak tak betapa tense, tak open, tak war ...

Budak tu keras badan.. Erkkkkk..
Quote Kurex 17-7-2021 01:37 PM
Tak habis2 dgn sebak sayu kau..
Quote dua_chzy 17-7-2021 01:39 PM
sarah82 replied at 17-7-2021 01:33 PM
Budak tu keras badan.. Erkkkkk..

Itulaarrrrrr

Memang props bergambar adja ka? Dia dan team takda menyantuni budak2 tu properly ka seblom ambik gamba ambik video? Aigooo!
Quote dua_chzy 17-7-2021 01:41 PM
Tinot7 replied at 17-7-2021 01:18 PM
Tmj makin kuyus.. rambut pun makin haluih ka?

Nampak macam hada diabetis ja anak raja ni...
Quote sarah82 17-7-2021 01:43 PM
dua_chzy replied at 17-7-2021 01:39 PM
Itulaarrrrrr

Memang props bergambar adja ka? Dia dan team takda menyantuni budak2 tu properly k ...

Yap.. Biasanya kita tgk budak2 lebih mesra.. Akan tunjuk la muka happy dpt hadiah walaupun dari org yg dia x kenal.
Quote ezacbee 17-7-2021 01:55 PM
Nampak tua dah TMJ.
Quote msel 17-7-2021 02:04 PM
Kat ig ebit ada video anak2 sambut dia balik. Macam malu2 jah. Macam berlakon pun ada. Kalau anak2 orang lain (anak yang sememangnya rapat dgn parents) tak jumpa bapak 2bulan dah melompat2 kegirangan dekat pintu. Tapi maybe malu sebab kamera duk tala kot {:smile
Quote KIM.K 17-7-2021 02:12 PM
Tinot7 replied at 17-7-2021 01:18 PM
Tmj makin kuyus.. rambut pun makin haluih ka?

Bini dah boleh cari lain
Quote Tinot7 17-7-2021 02:12 PM
dua_chzy replied at 17-7-2021 01:41 PM
Nampak macam hada diabetis ja anak raja ni...

Diabtes makin gebu.. ni sakit lain ka? Kalau kuyus sbb exercise, bdn jadi sado.. ntah la..
Quote Tinot7 17-7-2021 02:13 PM
KIM.K replied at 17-7-2021 02:12 PM
Bini dah boleh cari lain

Ni lubuk emas. Takkan bini nak cari lain?
Quote KIM.K 17-7-2021 02:13 PM
msel replied at 17-7-2021 02:04 PM
Kat ig ebit ada video anak2 sambut dia balik. Macam malu2 jah. Macam berlakon pun ada. Kalau anak2 o ...

Aku rasa nak tampor je dewasayu bukit ni. Pegi angkat anak tino plak.
Ko tengok dia tak mandang pun budak2 lelaki tu. Lain kali nak angkat anak orang pilih lelaki sahaja
Quote KIM.K 17-7-2021 02:15 PM
Tinot7 replied at 17-7-2021 02:13 PM
Ni lubuk emas. Takkan bini nak cari lain?

Bela ikan beta je. Kecik2 punya
Quote Tinot7 17-7-2021 02:16 PM
KIM.K replied at 17-7-2021 02:15 PM
Bela ikan beta je. Kecik2 punya

Tak rasa tmj jenis pemaaf.. giteww..
Quote MadameOnion 17-7-2021 02:19 PM
Keduanya aku menyampah...sekian
Quote KIM.K 17-7-2021 02:19 PM
Tinot7 replied at 17-7-2021 02:16 PM
Tak rasa tmj jenis pemaaf.. giteww..

Jangan la pergi minta maaf

Lihat semua komen(80)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top