Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

204 Petugas Positif Covid-19, IDCC Shah Alam Ditutup

13-7-2021 11:56 AM Komen: 172
Putrajaya: Seramai 204 petugas di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Ideal Convention Centre (IDCC) Shah Alam disahkan positif Covid-19.

Menteri Penyelaras Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK), Khairy Jamaluddin, berkata keputusan diperolehi selepas saringan beramai-ramai pada 10 Julai lalu.



Katanya, orang ramai yang hadir untuk vaksinasi di IDCC Shah Alam pada 9, 10, 11 dan 12 Julai diminta melaksana kawalan kendiri selama 10 hari.

IDCC Shah Alam ditutup hari ini berikutan kes positif Covid-19 yang dikenal pasti dalam kalangan petugasnya. -CARI

Sumber: Harian Metro

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 172
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote iamaprettygirl 23-7-2021 12:24 PM
get well soon

Lain-lain Komen

Quote Buritan 13-7-2021 07:43 AM
Agaknya datok nordin yg dicash oleh sohai tuu jangkit kat psv kot.. kalo petugas yg sakit havisslaa
Quote bloodyamuk 13-7-2021 08:12 AM
Buritan replied at 13-7-2021 07:43 AM
Agaknya datok nordin yg dicash oleh sohai tuu jangkit kat psv kot.. kalo petugas yg sakit havisslaa

kluster PPV...FL mestilah dah jab vaksin kan...sekarang banyak pulak kes orang yang dah vaksin tapi positif covid...
Quote Buritan 13-7-2021 08:18 AM
bloodyamuk replied at 13-7-2021 08:12 AM
kluster PPV...FL mestilah dah jab vaksin kan...sekarang banyak pulak kes orang yang dah vaksin tap ...

Ontahlaa..moga cepatla musibah ni pergi.. sian tgk semua yg terkesan.. aku tg tak dpt bebas je ni pun dah bosan.. stressa.. yg terkesan tadak duit lg kesian..
Quote blastoff 13-7-2021 08:22 AM
bloodyamuk replied at 13-7-2021 08:12 AM
kluster PPV...FL mestilah dah jab vaksin kan...sekarang banyak pulak kes orang yang dah vaksin tap ...

makna yg positif dari kalangan yg dah di jab berapa ramai sebenarnya selama ni .....yg kat artikel ni pungg tak di habaq depa dah di jab punya nak sorok bab tu

Quote xpdckelate 13-7-2021 08:45 AM
makin lambat la proses pemvaksinan
Quote grouper 13-7-2021 08:52 AM
Varian yg kuat mcm delta ni kebal vaksin rasanya sbb tu ramai yg dah vaksin kena
Quote SPACE COP GABAN 13-7-2021 09:04 AM
Sape cakap kalau dah dpt 2 dos pun tk dijangkiti...tetap boleh dijangkiti lebih2 varian delta ni.. ramai tak phm2 lg tujuan vaksin ni...asyik hairan kalau yg dpt vaksin tetap dijangkiti....cuma bila divaksin simptom dia tak teruk sgt jer la ..tapi apa2 pun bergantung kpd keupayaan sistem masing2 juga akhirnya nak lawan..
Quote Nnasda53 13-7-2021 09:12 AM
Bila tengok video2 keadaan di selangor sehari dua ni terdiam iols hanya mampu berdoa agar kalian semua sabar dan tabah,harap baik2 sahaja hendaknya buat semua.
Quote Tinot7 13-7-2021 09:14 AM
Get well soon
Quote uda 13-7-2021 11:26 AM
bloodyamuk replied at 13-7-2021 08:12 AM
kluster PPV...FL mestilah dah jab vaksin kan...sekarang banyak pulak kes orang yang dah vaksin tap ...

Berita kata petugas PPV.
Mungkin bukan frontliners tapi orang Rela ke or petugas volunteer/kontrak (yg gaji rm50-100/day). Sebab yang sambilan tu rasanya tak semua dan injek.
Quote Nham22 13-7-2021 11:48 AM
uda replied at 13-7-2021 11:26 AM
Berita kata petugas PPV.
Mungkin bukan frontliners tapi orang Rela ke or petugas volunteer/kontra ...

Kann.. Iolss pon terfikir.. Xsemestinye front liners... Kan ramai depa yg jd sukarelawan... Eh sukarelawan pon dapat duit yea???
Quote uda 13-7-2021 11:56 AM
Nham22 replied at 13-7-2021 11:48 AM
Kann.. Iolss pon terfikir.. Xsemestinye front liners... Kan ramai depa yg jd sukarelawan... Eh suk ...

yang mereka ambil bukan daripada medical background dan yang ada medical bacckground tapi bukan drp KKM. Mereka dibayar elaun harian.
Quote mamakcool 13-7-2021 12:01 PM
haiyoo...sudah vaksin pun memang boleh kena..cuma diff..effect tak kuat lah macam not yet vaccine
Quote Nham22 13-7-2021 12:01 PM
uda replied at 13-7-2021 11:56 AM
yang mereka ambil bukan daripada medical background dan yang ada medical bacckground tapi bukan dr ...

Ok lah juaa... Ade income.....
Quote R2D2 13-7-2021 12:06 PM
Quote salmon-suki 13-7-2021 12:11 PM
uda replied at 13-7-2021 11:26 AM
Berita kata petugas PPV.
Mungkin bukan frontliners tapi orang Rela ke or petugas volunteer/kontra ...

Nasib baik laa awal2 lg ai kena reject sbb ai asthmatic..kalau x,mmg risiko tggi jgk laa ni..hmm..sbb sporadic ke mcm mana ek agaknya?atau ada y p cucuk vax tp xtaw pn dia positive,duk sebar merata gitu?
Quote ekod79 13-7-2021 12:12 PM
https://www.malaysiakini.com/news/582845

200 lebih positive, apalah malang menimpa. Minta kerajaan muhasabah diri check balik mana yg x kena.
Quote R2D2 13-7-2021 12:14 PM
BERNAMA
@bernamadotcom

[Kemaskini] 204 petugas di PPV IDCC Shah Alam positif COVID-19 selepas saringan beramai-ramai pada 10 Julai

//

204 Shah Alam IDCC PPV staff tested positive for COVID-19 after mass screening on July 10
Quote laradelara 13-7-2021 12:16 PM
IMG-20210713-WA0001.jpg    

Lihat semua komen(172)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top