CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Ruhainies Tak Kisah Orang Mengata, Tapi Tak Boleh Panggil Puan?

9-7-2021 02:43 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3540| Komen: 29

Description: Pelakon Ruhainies mendedahkan dia sering menerima permohonan maaf dari warganet yang sebelum ini ada ‘mengata’ dirinya.
Pelakon Ruhainies mendedahkan dia sering menerima permohonan maaf dari warganet yang sebelum ini ada ‘mengata’ dirinya.

Menerusi tangkap layar teks menerusi DM di Instgaram, individu terbabit mengakui baru memahami apa itu istilah ghibah atau mengumpat.

“Assalamualaikum puan, saya baru lepas faham pasal ghibah/ mengumpat. Jadi sekiranya saya ada mengumpat puan minta dihalalkan ya,” tulis individu terbabit.


Kredit foto: IG Ruhainies

Bintang drama Cukup Derita Itu bagaimanapun positif dan mengakui tidak marah atas perkara tersebut dan awal-awal sudah memaafkan.

“I selalu dapat DM yang mcm ni. Haaaaa mengata kite ape I tak marah you mengata i. Tapi you kata i “puan” tu i kisah.

“All jokes aside: sapa sapa rasa pernah kutuk/mengata i tu yg dah minta maaf, i maafkan. yg pernah mengata tapi tak minta maaf tu…i maafkan jugak,” reaksi Ruhainies.



Sumber: Media Hiburan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
3

Lawak

Bosan

Friends Rank (3 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nakkomenjugak 9-7-2021 02:57 PM
Okayyy nek garit.
Quote pooh~key 9-7-2021 03:21 PM
Lagi kau kata jangan panggil kau puan, lagilah akak akan saja sakitkan hati kau panggil kau puan dekkkk…. Akak jua tak berapa suka bila stranger panggil akak bro dek. Akak rasa bro tu macam title yang khusus untuk orang yang dah rapat dengan kita je sis. Namun, akak tak halang kalau that stranger still panggil akak bro, dek. I know he means good dekkk…. Again, kau tak ada hak nak suruh orang buat itu ini bitch sis!
Quote LadyCarefree 9-7-2021 04:01 PM
Mana bf millionaire?
Quote NonaNaga 9-7-2021 04:23 PM
puan tu panggilan hormat laa..kalu tak hormat dia panggil ko bitch
Quote slyfynx 9-7-2021 04:34 PM
Can I call u bish?
Bodo, orang panggil elok2 sopan nk komplen.
Blah la.
And wartawan pun sama. Blah la weh.
Ni gosip bodo apenye?
Quote uori 9-7-2021 04:54 PM
jangan risau k,
kat sini weols panggil kemut je

Quote QueenCaramel 9-7-2021 07:50 PM
Aihh..puan tu sbb rs hormat kot..
Quote kiah_mai_pulak 9-7-2021 08:00 PM
benda bodoh mcm ni pun ko buat semak kat bod gosipp ni ye samdolll???
Quote I.K.A888990 9-7-2021 09:12 PM
wei letih giler la dgn dia sekali kakak tu
adik beradik perasaan plg cantik didunia kalah miss world bagai
Quote Purina 9-7-2021 09:40 PM
Artis ngn kebodohn bpisah tiada..
Adoi ni pun boleh jd bahan gosip..
Quote boojaat 9-7-2021 11:22 PM
Baikla puan kemut
Quote gideoncross 10-7-2021 12:22 AM
Best apa kna pnggil pn? X brsyukur plak.
Quote doubleharmonic 10-7-2021 11:34 AM
dah tu? nak orang panggil ko mokcik?
Quote MFR_IN 11-7-2021 12:22 AM
Puan kemut apa sumbangan puan kepada industri tanah air Malaysiaku yg tercinta?
Quote trexxxxxi 11-7-2021 09:33 AM
Better puan
Dari kemut
Quote zaianim 11-7-2021 09:37 AM
Kalau x silap, surat rasmi akan tulis nama sesorang tu Puan walaupun perempuan tu belum penah berkahwin
Quote ms.koala 27-7-2021 04:57 AM
Dia xletih kaa manjang kena kemut lagutu??????
Quote dudaberhias 27-7-2021 05:25 AM
dah tu nak panggil apa?
cik pek?

iols pun ziziq nak panggil ko puan dik... muka cepat tua... patutnya panggil makcik..
Quote hudalarva 27-7-2021 06:29 AM
sheol ingat panggilan puan tu utk org dah kawen la tu... padahal puan tu panggilan hormat utk yg dah kawen or masih bujang, dua2 boleh... kalo x salah i dlm kalangan askar pun panggil puan, tak kira status perkahwinan

Lihat semua komen(29)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-10-2021 08:41 AM GMT+8 , Processed in 0.076419 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top