CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Kalau Macam Ni, Letak Satu Kontena Pun Habis'

9-7-2021 09:16 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 9753| Komen: 123

Description: Tindakan sekumpulan individu dipercayai sebuah keluarga ‘menyapu’ hampir semua barangan ‘food bank’ yang diletakkan di sebuah stesen minyak mengundang kecaman ramai.
Tindakan sekumpulan individu dipercayai sebuah keluarga ‘menyapu’ hampir semua barangan ‘food bank’ yang diletakkan di sebuah stesen minyak mengundang kecaman ramai.

Aksi ‘tamak’ kumpulan tersebut berjaya dirakam televisyen litar tertutup (CCTV) stesen minyak itu sebelum ia dimuat naik dan tular di laman Twitter milik @jnmalaysia.



Kredit foto: Twitter

Menerusi klip video berdurasi satu minit 37 saat itu, kelihatan sekumpulan individu menaiki sebuah kereta jenis Proton Wira berwarna merah telah berhenti di stesen minyak berkenaan.

Kemudian, lima individu telah keluar dari kereta berkenaan sebelum ‘menyerang’ food bank yang diletakkan di stesen minyak itu sehingga hampir semua makanan ‘disapu’ mereka.

“Food bank ini untuk orang memerlukan sahaja, janganlah tamak ingat orang lain pun memerlukan juga.

“Kalau macam ni letak satu kontena pun habis barang,” ciap @jnmalaysia.


Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan lokasi dan tarikh kejadian itu berlaku.



Sementara itu, rata-rata pengguna Twitter yang membalas ciapan tersebut meluahkan rasa kecewa dengan sikap yang ditunjukkan kumpulan terbabit dan mereka amat kesal dengan perbuatan mereka.

“Saya pun dah terkena minggu ni, niat nak tolong orang susah, tapi orang tu yang kenakan kita balik.

“Menipu kata rumah lain-lain tetapi rumah sama dalam satu keluarga selepas selidik. Kesian pada yang betul-betul susah,” ciap @NurulShima_3.


Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Tinot7 9-7-2021 09:22 AM
Dasar selfish tak hengat
Quote tikusmontok 9-7-2021 09:26 AM
pelahapnya perangai kap lam ya nga, yang bertongkat pun gigih menyapu bersih
Quote fofuler 9-7-2021 09:29 AM
Ada seorang abangla kat stesen minyak yang aku selalu pergi ni, memang dia kata geng kicap ni suka tamak amik banyak2 kat foodbank, dia witness banyak kali. Beragak lah sikit, orang lain pun nak guna
Quote spankee_fili 9-7-2021 09:29 AM
Kulit yang tebal menghalang perasaan malu untuk tembus ke hati
Kesiannn
Quote kerunai 9-7-2021 09:31 AM
geng kicap mmg celaka ..
Quote nakkomenjugak 9-7-2021 09:38 AM
hohohoho yenna lagi? ha kebas semua letak dalam bunker
Quote zamzam 9-7-2021 09:41 AM
Ke..li...ng mmg perangai celaka. Ni video dah bersepah padan muka.
Quote bluebutter 9-7-2021 09:45 AM
gemuk gemuk semua!
Quote slyfynx 9-7-2021 09:47 AM
Dah la naik kete ramai2 x ikut SOP
Quote little_sis 9-7-2021 10:19 AM
Yg bertongkat tu jd cam elok pulak dah..
Quote underground 9-7-2021 10:27 AM
kaum paling pemalas tapi nak semua free.
Quote glump 9-7-2021 10:30 AM
Tengok food bank,NGO bendera putih,ahli parlimen etc .. sampai bila..sekarang viral masing2 menyumbang set biasa beras 10kg ..abis bulan depan ? Minggu depan masih viral masih berebut lagi ke para NGO ni,perlukna NGO berterusan begini ..baik nya rakyat Malaysia berebut nak bagi bantuan sampai org sama dapat pelbagai bantuan Dan sebaliknya.alangkah elok ,pemberian bantuan ini di selaraskan .percayalah dalam keadaan begini,orang yang paling beruntung ialah para asnaf yg ada dalam pelbagai senarai bantuan .tetapi golongan yg baru terceduk ni,dia pun Tak tau nak dapat bantuan macam Mana n dia tiada dalam senarai memerlukan.
Peruntukan yb Parlimen pun 300k,lepas tu YB pun dah ilang .
Quote Skuau 9-7-2021 10:31 AM
gang pura2 lg...
Quote MontanaHannah 9-7-2021 10:37 AM
Bahana beri bantuan  pada yang bukan hak.
Quote twins 9-7-2021 10:51 AM
Tamak tu satu hal.... yg lagi satu sy tak paham.. tak ada SJR ke ?
macamana dorang ni boleh naik satu kereta penuh 5 orang ?
Quote twins 9-7-2021 10:53 AM
underground replied at 9-7-2021 10:27 AM
kaum paling pemalas tapi nak semua free.

ni video kedua sy tengok cuci licin segala stock makanan...
tapi melibatkan kaum yg sama.....
Quote naina 9-7-2021 10:55 AM
Gelinya perangai masing semua keluar serbu
Tamak. Bukanlah kurus2. Semua terlebih makan ni tengok fizikal masing. Biar viral muka sekor2. Sebb tu pemalas seiring dengan miskin dan tak tau malu. Geng ni duduk Malaysia merasalah orang bantu. Cuba duduk tanah leluhur india sana. Takda ke orang jaga foodbank ni supaya limitkan pengambilan
Quote akuchenta 9-7-2021 11:02 AM
Tak malu! Selfish! Abang food bank tu pun tak mampu nk tegur! Terkejut dgn perangai mcm beruk
Quote sweetpea911 9-7-2021 11:09 AM
Rasa kena buat pelarasan & kena control kewujudan ngo yg semakin bersepah.. sebab tu ada golongan yg menangguk di air keruh.. kita ada jkm.. kita ada pusat zakat.. ada yb kawasan..tp mungkin diorg x cukup kakitangan utk buat pemantauan atau screening..

Cadangan aku ada ngo utk setiap locality.. as 3rd eyes & hands utk jkm/ pusat zakat/baitulmas.. bantuan biar berpusat dari kementerian2 atau pihak berkenaaan je.. ngo x perlu dah sumbang apa2 sebab akan jadi redudant.. just tolong administration.. setiap individu yg berkemampuan plak tolong tny kabar family masing2 dulu, jiran2.. sahabat2.. dengan cara ni harapnya xde sapa2 yg tercicir..

Letak foodbank merata ni mcm still x effective utk golongan masyarakat yg kebanyakannya still ada 3rd world mentality.. jenis fikir survival sendiri

Lihat semua komen(123)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 11:05 PM GMT+8 , Processed in 2.227886 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top