CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Pemikiran Saya Agak Kuno,"-Ezwan Ariff Pemalu, Punca Nama Lambat Naik

3-7-2021 04:15 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4857| Komen: 49

Description: Hampir empat tahun berkecimpung dalam industri muzik tanah air, penyanyi Ezwan Ariff menyedari kewujudannya dalam bidang ini masih belum disedari ramai.
Hampir empat tahun berkecimpung dalam industri muzik tanah air, penyanyi Ezwan Ariff menyedari kewujudannya dalam bidang ini masih belum disedari ramai.

Menurut Ezwan, 34, tiada berita sensasi dan kurang mahir mencipta drama di media sosial membuatkan karier seninya bergerak perlahan.


Foto: IG

"Selalu orang tanya saya... tak nak buat benda viral ke untuk lebih dikenali? Sebenarnya saya ni pemalu dan penyegan! Selalu juga saya tengok orang buat content di media sosial tapi saya tak pandai nak buat macam tu.

"Sejujurnya saya mengakui pemikiran saya agak kuno mengenai hal begini... sekarang saya cuma fikir kalau lagu saya bagus pasti mereka di luar sana akan terima. Kalau viral tentang kita itu hanya sampingan sahaja, kalau tak ada pun tak apa," katanya kepada mStar.


Ezwan sebelum ini bergerak bersama kumpulan Neon Band selaku vokalis pada 2017 dan awal tahun ini dia memilih untuk membawa haluan secara solo.


Meskipun usia sudah memasuki 34 tahun, Ezwan berkata itu bukanlah penghalang untuknya mencapai cita-cita bergelar seorang penyanyi.

"Sejak umur 19 tahun saya dah simpan impian untuk jadi penyanyi tapi masa itu tak kesampaian, jadi sekarang saya sedang berusaha ke arah itu.

"Bagi saya umur bukanlah ukuran atau penghalang kerana sesiapa merealisasikan impian, dari segi cabaran dan penerimaan orang mungkin akan ada yang suka penyanyi lebih muda tapi soal muzik ini lebih luas.


"Tapi saya sebagai penyanyi kena pastikan apa produk dan lagu yang saya tampilkan di media sosial bersesuaian dengan market yang ada sekarang ni," ujarnya.

Dalam perkembangan lain, Ezwan kini sedang giat mempromosikan single solo pertamanya berjudul Misteri.

"Selepas enam bulan dilancarkan, ramai pendengar beritahu mereka pernah dengar lagu ini di radio tapi tak tahu siapa penyanyi.

"Jadi sekarang ini saya dan pihak pengurusan masih meneruskan siri promosi... walaupun negara masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan, itu bukan penghalang untuk kita perkenalkan lagi lagu Misteri.




"Alhamdulillah! Maklum balas orang ramai sangat baik. Mereka suka lagu ini dan menerima kehadiran saya sebagai penyanyi solo," katanya.

Misteri ciptaan komposer Omar K, Ikhwan Fatanna dan Shazee telah dilancarkan pada 25 Disember lalu dan video muzik boleh ditonton di YouTube Najah Music. -CARI

Sumber: mStar Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 3-7-2021 04:25 PM
Tak pernah kenal.. tak taste pun. Sebab ramai je gayah badan sado sebab terangsang tengok badan sendiri depan cermin
Quote nakkomenjugak 3-7-2021 04:30 PM
tasty jugak heols. gayah ke? harap tak laa. hihihihih
Quote Ferr_Remy 3-7-2021 04:48 PM
Kalau kurus ni konferm tak ensem, tapi gayah2 mcm buasala sbb sado... trus hilang arah meroyan bagai.
Quote Belibis 3-7-2021 05:09 PM
Seb baik pemalu,tayang badan gitu.kalau tak pemalu,mungkin burung dah berterbangan.
Quote Carcosa 3-7-2021 05:20 PM
Siapakah saudari?
Quote makadek 3-7-2021 05:21 PM
Nk beberd bergentayangan
Kalau rasa nk terkenal
Quote harkktuih 3-7-2021 05:25 PM
Cuba lg sis.. Kalau produk ko bagus, x yah drama sebabak utk viral pun ko boleh populer.. Ni dah 4 tahun, satu produk seni ko pun org x tau.
Quote slyfynx 3-7-2021 05:29 PM
Sapekah?
Muka jambu nau.
Pemalu tapi tayang body.
Kalau x pemalu dah tayang bebird kot
Quote Cece1234 3-7-2021 05:29 PM
Ting ting ting..
Quote dudaberhias 3-7-2021 05:36 PM
macam gegayah bottom jah @Kurex @Themilo tolong masuk confirmkan...

kalau betul gegayah patut la tak popular... kami nak yang herlok... tinggi... dan laki straight dik oiii...

gegayah ni seeloknya stay je di balik tabir mekapkan orang dengan caj rm50 per session... pakai barang mekap murah2 dah ler beli dekat kedai eco..

nak jaga kulit muka pelakon tak guna pun sebab hero2 pun semua muka berlubang boleh tuang teh ais dalam cawan lepastu heroin muka cepat tua... kalau kau secantik retis kpop atau thai boleh la guna mekap mahal2 dik... ni tacap foundesyen tom ford pun tak balik modal dan tak tertutup pun kulit menggerutu macam sisik ikan tu..
Quote 7doors 3-7-2021 05:57 PM
Apa ig heshe
Quote 7doors 3-7-2021 05:58 PM
Nampak dap la jugak..
Quote 7doors 3-7-2021 06:00 PM
X jad8 follow la....kening cantas..sekilas ikan d muara sangat
Quote kakigojes 3-7-2021 06:00 PM
Kata pemalu, tapi siapa dok amik gambar posing2 camtu? Ke letak tripod pastu sengeh2. Soalan serius
Quote Kurex 3-7-2021 06:01 PM
dudaberhias replied at 3-7-2021 05:36 PM
macam gegayah bottom jah @Kurex @Themilo tolong masuk confirmkan...

kalau betul gegayah patut la  ...

Gayah ni ramai feeling... Hujung2 jadi sado lepas tu cikcap sambil tengok badan sendiri depan cermin
Quote 7doors 3-7-2021 06:03 PM
ohh..lagu heshe rupanya. Ni...
https://www.instagram.com/p/CJN5gjkFO6v/?utm_medium=copy_link
Quote tokchik 3-7-2021 06:07 PM
NK cepat popular
Buat lh video xxxcc

Meletup lh kau
Quote TomyamPuteh 3-7-2021 06:19 PM
@dudaberhias kata herlok.
Quote dudaberhias 3-7-2021 06:23 PM
TomyamPuteh replied at 3-7-2021 06:19 PM
@dudaberhias kata herlok.

Choiii kaka ni, tag ler kurex atau themilo

Iols tak taste rupa jejan sesuatu macamni.
Taste iols jejan straight jah macam Redza Minhat tu.

Aliff aziz dah terkeluar dari carta sebab putik jagung

Lihat semua komen(49)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2021 03:56 PM GMT+8 , Processed in 0.102369 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top