CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Kes tak turun2 lagi, macam mana nak sekolah nak oiii", Anak Lan Solo "mengamuk" nak pergi sekolah

3-7-2021 01:16 AM| Diterbitkan: bubuk_bearbear| Dilihat: 7126| Komen: 72

Description: Sejak kes Covid-19 kembali melonjak Mei lalu, semua sekolah terpaksa ditutup bagi mengurangkan pergerakan dalam komuniti.



Sejak kes Covid-19 kembali melonjak Mei lalu, semua sekolah terpaksa ditutup bagi mengurangkan pergerakan dalam komuniti.

Kini, sudah hampir dua bulan semua murid hanya mengikuti kelas Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) sahaja. Ianya pasti membuatkan mereka merasa rindu hendak ke sekolah bertemu rakan-rakan dan guru.  


Anak penyanyi Lan Solo atau nama sebenarnya Mohd Razlan bin Mohamed Yusof antara yang terlalu rindu hendak pergi ke sekolah. Tak tahan melihat anaknya "mengamuk-ngamuk", isteri Lan Solo, Shiela Razlan terpaksa memenuhi hasrat anak bongsu mereka dengan membawa anaknya itu ke sekolah.



Namun ianya lebih membuatkan anaknya itu merasa sedih apabila sesampainya di sekolah, sekolahnya masih tutup.

Isteri Lan kemudian menganjak anaknya itu pulang ke rumah namun anaknya tetap berdegil hendak pergi ke sekolah juga. Puas memujuk kononnya ingin pulang ke rumah dahulu untuk mengambil kunci kelas, akhirnya anak itu bersetuju untuk pulang ke rumah. 

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata yang menonton video yang dikongsi oleh Lan di Instagramnya itu meninggalkan komen simpati apabila melihat kesedihan anak Lan.


Melihat riak wajah anak Lan sebaik sahaja sampai di sekolah, Bubuk sangat tersentuh hati. Memang jelas terpacar kerinduan dan kesedihan yang terbuku dihatinya. Pastinya saat ini juga, ramai kanak-kanak lain turut merasa perkara yang sama.

Sabarlah dik, nak buat macam mana kesihatan juga perlu dijaga. Selain menjaga SOP, sama-samalah kita doakan agar kes harian segera turun agar boleh kembali ke sekolah seperti dulu. - CARI


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote whimsicalmusic 3-7-2021 01:26 AM
Sabo jelah..kes tgh naik..semua org pn bosan uii
Quote mohabbatein 3-7-2021 01:38 AM

jap rambut dia memang camtu ke?
Quote slyfynx 3-7-2021 01:40 AM
Eh, sibuk la nk tunjuk anak rupe makhluk asing ko.
Anak actualy comel je kalau dibiarkan natural.
Ni di blondekan anak yang x berapa cerah dan idung penyek.
And nk kene kutuk ke gi skolah?
Pastu nnt leh buat thread anak kene buli lak.
Quote matbad 3-7-2021 02:18 AM
slyfynx: Eh, sibuk la nk tunjuk anak rupe makhluk asing ko.Anak actualy comel je kalau dibiarkan natural.Ni di blondekan anak yang x berapa cerah dan idung pen ...

aku xnak la menghina. kalau muka mcm mix mix xpa. ni sah2 belacan kari. aduss kesian anak2 nanti baca komen netizen knp ada yg kutuk dorang
Quote miszclassique 3-7-2021 02:34 AM
Anak che ta pun tak gigih nak berblonde kecik2... Pape pun, kalau nk gi sekolah mmg kena hitamkan rambut balik kan?
Quote nesloice 3-7-2021 02:52 AM
terganggu betul la colour rambut tu
Quote Perawankota 3-7-2021 04:00 AM
Tak suka tgk rambut celup tu oi
Quote MissyMolly 3-7-2021 06:44 AM
Smgt dik. Anak acik ni punya suka xyah g sekolah sbb boleh bgn lambat huhuu mandi pon pukul 12.. tp semua org xkisahkan dia sbb wfh n pdpr koh2 hujung minggu baru bgn awal sbb dia pdpr tadika
Quote wirazam 3-7-2021 06:53 AM
Then..kalau duit byk..why not sekolahkan anak kat pareee tuh..rambut dah ala ala kokosen kan...takkan Pak muntrik je yg boleh..marhaein juga bisa kalau berduitttt
Quote I.K.A888990 3-7-2021 07:00 AM
alahai kesian pula tgk.
tapi dia ni bila nk hitamkan balik rambut2 anak tu eh
Quote Plain-tif 3-7-2021 07:21 AM
Hitamkan laaa cecepat. Asyik tahan jer mulut ni, takut terkeluar jugak nanti ni
Quote joyahPPR 3-7-2021 07:33 AM

dah tak trend rambut2 blonde ni..elok hitamkan balik lagi cantik..pure asian truly asian
Quote salmon-suki 3-7-2021 07:56 AM
Kalau g sekolah,boleh ke warna rmbut mcm ni?nti jd ikutan budak2 lain haa..alahaiii..makpak jenis x fikir pjg,main taram jah..even though anak2 y mtk as claimed by them,x seharusnya makpak ikut jah..nk jd makpak tp kebodohan mencurah2
Quote Suchi 3-7-2021 08:07 AM
nesloice replied at 3-7-2021 02:52 AM
terganggu betul la colour rambut tu

Kita boleh report ke ye? Menda2 ni ganggu emosi so boleh kan kita nak wat report polis sebab terganggu dengan penampilan orang.
Buat kita trigger rasa nan ngamuk nak maki dan seterusnya buat mood kita down sepanjang hari.
Quote imransulaiman 3-7-2021 08:28 AM
Aku lagi kesian tengok rambut dia...
Quote skymania 3-7-2021 08:55 AM
Adddoiii..aku xleh nak komen issues yg di ketengahkan. Sbb rambot anak die lg mengaanggu aku ..tuka la warna rambot anak tu...pewarna hitam boleh beli kt kedai je..lumur je la .
Quote AbukRokok 3-7-2021 09:07 AM
nak juga mencapub
aku dulu sekolah klu kne mcm ni mmmg xrindu oiiii
Quote naina 3-7-2021 09:14 AM
Sekolah boleh ke benarkan budak Kaler rambut?
Nak jugaaaa komen bab rambut
Quote nakkomenjugak 3-7-2021 09:17 AM
tukar lerrr kaler rambut hanak tu dedi lan oiiii... macam native aprika dah nengoknya.
aunti paham dekkkk. aunti pun teringin nak balik sekolah sebab rindu kawan sekolah dan nak lari dari jadik orang dewasa


kalau kobid ni jadik time aku sekolah dulu, mesti takde pdpr kan

Lihat semua komen(72)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2021 12:15 AM GMT+8 , Processed in 0.077817 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top