CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Sinaran Kasih Food Bank - 'Orang Haus Diberi Air, Orang Lapar Diberi Nasi'

2-7-2021 08:44 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1226| Komen: 11|Original author: Kandungan tajaan

Description: Majlis Tindakan Pengguna Negara, Negeri Selangor (MTPN Selangor) menyahut ‘Kempen kibar bendera putih’ dan akan melancarkan Kempen SINARAN KASIH FOOD BANK’ mulai 7 Julai ini.
Majlis Tindakan Pengguna Negara, Negeri Selangor (MTPN Selangor) menyahut ‘Kempen kibar bendera putih’ dan akan melancarkan Kempen SINARAN KASIH FOOD BANK’ mulai 7 Julai ini.


Kredit foto: The Star


Kempen anjuran MTPN bertujuan membantu individu terkesan akibat Covid-19, khasnya penduduk di sekitar Selangor dengan meminta penyumbang menyalurkan bantuan dari segi makanan dan minuman serta barangan keperluan asas kepada mereka yang bagai layang–layang putus tali.

Dalam kempen ini, MTPN Selangor bukan sahaja menyediakan makanan dan minuman halal di Food Bank setiap hari, mereka juga akan membantu penerima mencari peluang pekerjaan.

Di samping itu, individu, syarikat atau korporat yang menyumbang barangan melebihi RM1,000 akan menerima sijil ‘CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY’.


Kandungan tajaan


‘Orang haus diberi air, orang lapar diberi nasi.’

MTPN Selangor mendorong orang ramai agar tidak berputus asa berdepan kesempitan hidup, termasuk terputus bekalan makanan, kehilangan pendapatan atau pekerjaan. 

Sinaran Kasih Food Bank - 'Orang Haus Diberi Air, Orang Lapar Diberi Nasi'

Mintalah bantuan pada saluran disediakan atau mencari penyelesaian.  - CARI
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote LadyCarefree 2-7-2021 11:15 PM
Nanti akan ada yg abuse bendera putih ni.
Quote I.K.A888990 3-7-2021 06:32 AM
usaha dan bantuan yg bagus
Quote nononcrux 3-7-2021 08:40 AM
Yang ambik kesempatan ni buat kita tawar hati nak support bendera putih
Quote Ciktiekus 3-7-2021 08:55 AM
LadyCarefree: Nanti akan ada yg abuse bendera putih ni.


Dah ada pun
Quote Friska 3-7-2021 09:00 AM
Bagus ini, bisa dicontohi
Quote ninimastaro 1-9-2021 04:20 PM
I.K.A888990 replied at 3-7-2021 06:32 AM
usaha dan bantuan yg bagus

korang tau tak petronas dah ada foodbank sekarang? siap boleh sumbang online tak payah pergi stesen pun
Quote sulamai 1-9-2021 04:22 PM
ninimastaro replied at 1-9-2021 04:20 PM
korang tau tak petronas dah ada foodbank sekarang? siap boleh sumbang online tak payah pergi stese ...

tau tau pakcik aku ada pergi ambik bantuan haritu. yeke boleh sumbang online taktahu pulak aku
Quote edayildiz 1-9-2021 04:28 PM
good job

Quote ninimastaro 2-9-2021 04:14 PM
sulamai replied at 1-9-2021 04:22 PM
tau tau pakcik aku ada pergi ambik bantuan haritu. yeke boleh sumbang online taktahu pulak aku

haah ada website dia atau nak order dekat setel app pun boleh gak. banyak je cara nak buat baik hehe

Lihat semua komen(11)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2021 03:48 PM GMT+8 , Processed in 0.076245 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top