CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Ibu Benci, Tak Nak Cakap Dengan Anak 12 Tahun Kantoi Cuba Cabul Adik

2-7-2021 05:41 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6051| Komen: 50

Description: Saban hari kes berkaitan gangguan seksual terhadap kanak-kanak kian merisaukan. Begitulah yang dilalui seorang ibu apabila anak sulungnya berusia 12 tahun kantoi cuba mencabul adik perempuannya berusi ...
Saban hari kes berkaitan gangguan seksual terhadap kanak-kanak kian merisaukan. Begitulah yang dilalui seorang ibu apabila anak sulungnya berusia 12 tahun kantoi cuba mencabul adik perempuannya berusia sembilan tahun ketika sedang tidur.


Dia menceritakan detik hitam yang berlaku sekitar hujung bulan Jun lalu itu kepada aktivis Syed Azmi. 


Gambar hiasan

Menerusi video temu bual itu, wanita berkenaan memberitahu bahawa suaminya terkejut melihat tindakan anak sulungnya lalu mengejutnya untuk berbincang mengenai hal tersebut.

Lebih mengejutkan apabila sebenarnya, anak sulung mereka telah melakukan perkara berkenaan sebanyak tiga kali kerana dia berasa suka bila dapat melihat serta meraba kemaluan adiknya itu.


Kredit foto: FB


Jelasnya lagi, sebelum ini anak lelakinya itu dikatakan hanya melondehkan seluar lalu menyentuh kemaluan anak perempuannya itu sahaja dan tidak melebih-lebih.

Selepas kejadian itu, wanita berkenaan enggan bercakap dengan anak sulungnya kerana masih terkesan dengan tindakan yang dilakukan sehingga sanggup tidak mengajak anaknya makan sekali.


Loading FB Post...

Walau bagaimanapun, Syed Azmi menasihati wanita berkenaan agar memujuk anaknya dengan mengambil hati kanak-kanak itu semula dan mengajar anaknya mengenai perkara yang tidak boleh dilakukan.


Sumber: OhBulan

Bagus
1

Marah
2

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (4 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote noor2 2-7-2021 05:50 PM
Kenapa nak membenci anak.  Patut ko dekat dan didik anak ajar mana yg baik mana yg buruk.  Membenci anak buat kita makin jauh dgn anak dan anak tu akan membesar cara salah.  

Knp anak tu ada naluri mcm tu kat adiknya. Adakah dia tengok perangai ibubapa juga yg x berselindung  dari anak bila bermesra.  Atau biarkan dia terdedah dgn benda x elok cth hp youtube dan sebagainya. ..
Quote kuzaime 2-7-2021 06:04 PM
Anak baru 12y. Dia dapat tau semua tu dr mana? Patut kena selidik yg tu dulu sebelum jatuhkan hukuman kat anak.
Quote sarahmirza 2-7-2021 06:11 PM
Mana asas agama anak itu?
Dia faham tak tentang dosa pahala?
Solat ke anak tu? Mengaji?
Adakah kerana didikan agama yang agak terabai?

Sebabnya sesetengah parents bangga anak umur 5-6 tahun dah puasa sehari penuh tapi dalam masa sama tak berapa nak ajak anak solat dan sembang santai hukum2 agama..

Quote mbhcsf 2-7-2021 06:30 PM
ini negative reactions.

yg penting kena siasat dalam cara yang paling bijak / tactful bagaimana anak dia 12 tahun tu tahu bebenda macam ni.

handphone?
lap top
persekitaran di mana ada pengaruh rakan  atau dewasa yang tak  awasi kandungan percakapan mereka?

budak akan meniru apa yg dilihat atau didengari tu je sumber .


Quote Minami2013 2-7-2021 06:36 PM
Seram nya.. walaupun i faham je budak2 berpelakuan sebegitu pun sebab curiosity, tp kalau i pun mesti tk tau nk buat mcm mana. Nak slow talk
Quote shahirakay 2-7-2021 06:36 PM
jangan cepat benci anak. umur 12 tahun tu masih mentah sebenarnya dan kita ibu bapa lah yang kena didik dengan sebaiknya. tanya dari mana dia belajar atau lihat. selidik dulu dari mana datangnya perilaku anak tersebut. kita yang tak pantau anak2 leka dengan content bukan2 di internet ke? kita yang masih co-sleep dengan anak sebesar itu kah? anak belajar dari kawan2 kah? kita yang leka tonton netflix sampai anak2 pun tertengok sama adegan tak senonoh ka?

lepas tu cerita kat anak apa yang salah, apa yang dia tak boleh buat. cerita pada anak apa tanggungjawab dia sebagai abang. apa yang dia perlu buat untuk lindungi adiknya. benci tak selesaikan masalah. anak kita, darah daging kita, amanah untuk kita..
Quote mclaren 2-7-2021 06:40 PM
Faham dengan reaksi ayah terus pukul tu sebab mungkin pelbagai perasaan bermain dalam minda dia. Dia rasa macam gagal didik anak, kecewa abang cabul adik, marah sebab anak 12 tahun takkan tak tahu perkara tu salah... macam2 I think altogether bercampur baur datqng at once, so laju je tangan pukul.

Tapi ibu tu tak boleh pulau anak tu macam tu. Aisey. Patut duduk dengan anak dan buat soal selidik yang bukan cara menuduh dan cari puncanya. Kena nip it from the bud. Since baru 3 kali, masih belum terlewat.
Cari punca dan bila dah jumpa, akan mudah nak nasihat dan kawal supaya tak berulang.

Kalau ayah dah pukul then ibu pula pulaukan... anak tu akan jauh lagi pergi dan bimbang keadaan akan lebih teruk.
Quote I.K.A888990 2-7-2021 06:42 PM
dekatkan diri tu dulu dgn anak. ajak berbual tanya mcm mana boleh itu ini
Quote namr 2-7-2021 06:47 PM
anak laki pompuan biar tidur sekali ke
Quote nakkomenjugak 2-7-2021 07:22 PM
aku teringat zaman kecik dulu abang aku ada lukis perempuan naked. aku rasa dia dalam 12-13 tahun camtu. aku terus repot mak, habis dia kena balun. macam polis mak aku tanya, mana dia tengok semua ni.
dia dengan adik tidur sebilik ke? lepas ni dah boleh suruh adik kunci pintu time tidur.
Quote naina 2-7-2021 07:40 PM
Ehhh atas tu Syed Azmi ke? Awat MCM kertu atok sangatt. Rasa dia muda belia lagi kan
Quote sally03tomato 2-7-2021 07:55 PM
Budak tu curious je.. kene tahu punca mana dia rasa nak tahu sgt tu.. dia tgk ape sampai nak tahu sgt privat part perempuan .. Kene explain..
Quote slyfynx 2-7-2021 07:58 PM
Sex ed untuk budak2 bukan taboo.
Sex ed ni untuk budak2 tau ape yang patut and x patut untuk diorang.
Tp ntah la, aku x dalam situasi tu.
Kalau aku dalam situasi parents die, aku sendiri x leh ramal tindakan aku.

BTW, aku igt ibu die x cakap ngn anak selama 12 tahun selepas anak die cabut adik
Quote spankee_fili 2-7-2021 08:01 PM
Edited by spankee_fili at 2-7-2021 08:02 PM

Siblings husband iols yang bongsu je pompuan, dorang 4 orang lelaki
Dia kata sejak kecil mak takkan biar adik tu main dengan abang2 tanpa dia nampak ie dalam bilik ke, tingkat atas ke, belakang rumah ke
Memang MIL iols protective habis and this attitude indirectly educate anak lelaki untuk alert pasal adik dorang
Haritu bila pi supermarket (SIL 15yo), weols ramai2 nak split cari barang so BIL no 3 suruh yg no 4 teman si adik tu.. “gi teman adik, ko jangan main phone pulak”
Quote surfin_net82 2-7-2021 08:38 PM
Kesian kat adiknya.. kalau jenis kuat memori mesti boleh ingat sampai besar nnti.

Kalau dulu2 budak2 macam ni mesti mak bapak hantar masuk tahfiz lps tu dia buat hal pulak cabul budak2 baik.

Kena counter cepat kalau x dia buat kat anak org clasamate etc? Mujur pdpr pkp xblh jumpa kawan.
Quote manehnya 2-7-2021 08:39 PM
Kesian kt anak dan jugak parents...
Moga allah temukan jalan utk keduanya, masih x terlmabat utk betulkan anak tu, br 12 thn
Quote mbhcsf 2-7-2021 08:53 PM
i think kena juga pendidikan eibu bapaan ni tang bab umur berape kene asingkan tempat tidur  dan tatacara yg disyorkan islam le...
Quote kelapaparut 2-7-2021 09:02 PM
kat negare omputih budak2 cenggini leh lempiaskan napsu dgn rakan sekolah, rakan sebaye. Kat malaysia sbb adab ketimuran atau islamik sgt budak2 jantan xleh nak lempiaskan napsu di luar, bile nmpk adik pompuan jd kegersangan pulak..sbb tu byk kes bpk rogol anak, rogol adik beradik kat kelantan sbb suasana terlampau konservatif sgt itu xboleh ini xboleh, last2 tangkap je mane yg sempat ngap ape yg ade dlm rumah
Quote angelofish 2-7-2021 09:09 PM
pijak dulu anak tu sampai hampir mati.supaya serik

Lihat semua komen(50)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 04:34 AM GMT+8 , Processed in 0.066508 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top