CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Ramai Teruja Akhirnya Caprice Dapat Jumpa Ustaz Ebit

2-7-2021 05:32 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 24709| Komen: 186

Description: Ustaz Ebit Lew dan Caprice akhirnya bertemu di Gaza.
Ustaz Ebit Lew dan Caprice akhirnya bertemu di Gaza.


Kredit foto: IG Caprice


Perkara itu dimaklumkan menerusi Instagram penyanyi rap itu bersama rakaman video pertemuannya dengan penceramah bebas berkenaan.

"Alhamdulillah, sebab ramai dekat Malaysia tanya. Finally dapat jumpe Ebit Lew," tulisnya.



Berita itu membuat rata-rata pengikutnya menarik nafas lega selepas mengetahui perkembangan kedua-dua personaliti terkenal itu.

Malah, menerusi ruangan komen, mereka juga melabelkan Ebit dan Caprice sebagai hero Malaya kerana kedua-duanya sibuk menjalani misi kemanusiaan di Palestin.



Dalam perkembangan lain, Ebit juga menerima anugerah sebagai Duta Muhibbah oleh pemerintah Palestin.

Ustaz Ebit kini dalam misi kemanusiaan untuk rakyat Palestin di Gaza bagi menyampaikan sumbangan kepada mereka yang terjejas akibat serangan Israel.



Antara bantuan yang diberikan adalah barangan keperluan serta ubat-ubatan sebanyak dua treler dan beberapa lori dihantar terus ke hospital di Gaza untuk disalurkan kepada yang memerlukan.

Pasukannya juga adalah yang pertama di dunia dibenarkan masuk ke Gaza melalui pintu Rafah sejak peperangan 11 hari pada Mei lalu.


Sumber: Gempak

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote lostnfaun 2-7-2021 05:50 PM
Dekat malaysia susah sgt nak jumpa ke.
Quote Skuau 2-7-2021 06:16 PM
lostnfaun replied at 2-7-2021 05:50 PM
Dekat malaysia susah sgt nak jumpa ke.


...nak dijadikan.....citer...berdasarkan kisah benar.
Quote stokin 2-7-2021 06:41 PM
Dua2 poyo. Sorry tak minat. Nak buat baik, diam2 aja.
Quote msel 2-7-2021 07:04 PM
Halah halah halah. Terharu sebak sedu sedan menitik air mata ni

{:smile
Quote RumiMenari 2-7-2021 07:23 PM
Keciknya dunia........ kat Gaza pun boleh jumpa!!!!


Gittew... i tgh mood menelan segala cacian
Quote nakkomenjugak 2-7-2021 07:24 PM
lantak korang laa. tapi perlu ke simpan rambut secoet tu kalpis?
Quote slyfynx 2-7-2021 07:49 PM
So, diorang menikah kat sana ke yang konon ramai teruja ni?
Quote likilu 2-7-2021 07:58 PM
lostnfaun replied at 2-7-2021 05:50 PM
Dekat malaysia susah sgt nak jumpa ke.

Tak boleh peluk dan duduk, doa ataupun bergambar tanpa purdah
Quote gold_teeth 2-7-2021 08:05 PM
Caprice ni da masuk palestine ke. Ke ni jmpa time mesir confuse
Quote haruslah 2-7-2021 08:08 PM
EL dah balik malaysia
Jd ke caprice ni live dgn nadhir
Sunyi jer
Quote cikgojesss 2-7-2021 08:15 PM
dasar jantan fonen kuat mencapub ya caprut kalpis ni? sangkakkk
Quote kechikchomel 2-7-2021 08:17 PM
msel replied at 2-7-2021 07:04 PM
Halah halah halah. Terharu sebak sedu sedan menitik air mata ni

{:smile

Kan uolss?? Iolss pun sayu, sebak. Tengok dorg feluk2 tu pun...Allahu! Terharu!
Quote boojaat 2-7-2021 08:53 PM
"saya cuma buat sedikit usaha usaha berbanding ramai orang"

Eh???? Saya????????????
Quote dua_chzy 2-7-2021 10:23 PM
stokin: Dua2 poyo. Sorry tak minat. Nak buat baik, diam2 aja.


Hahaha! Masa tengok tajuk thread tadi terus terfikir nak reply 'antara 2 manusia terpoyo di Malaysia'. Tak sangka ada porumer pikir menda sama.
Quote 7doors 2-7-2021 11:04 PM
Dkat Ig ramai pemenat Ebit ni....di gelar hero kau
Quote LadyCarefree 2-7-2021 11:46 PM
boojaat replied at 2-7-2021 07:53 PM
"saya cuma buat sedikit usaha usaha berbanding ramai orang"

Eh???? Saya????????????

Saya sewakan rumah. Saya buat soup kitchen. Saya saya saya.
Quote beta_carotene 3-7-2021 01:01 AM
eeii nk muntah meols tgk. so fake dua2
Quote beta_carotene 3-7-2021 01:02 AM
pemuja2 abit silakan kecam meols yach!!

paprice tu ntah la acik2 kepam mana yg minat, jemput kecam jugak kalo ada
Quote KucingBiru 3-7-2021 01:05 AM
Sebulan Ebit terdampar kat kaherah semata utk masuk 3-4 hari sambil tolong sambil amik gambar setiap corok sudut nak tunjuk dia paling hebat bantu org yg susah. Ingat nak dok gaza setahun membantu org sana.

Selayaknya la Nadir org Msia kat Gaza tu naik menyampah.

2-2 orang ni tonggang agama utk rise in fame.

Lihat semua komen(186)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 01:47 PM GMT+8 , Processed in 0.081511 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top