CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Ruhainies Betul-Betul Selesa Dengan Zul Ariffin, Muat Naik Video Mesra

2-7-2021 11:05 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 11721| Komen: 84

Description: Gandingan Ruhainies dan Zul Ariffin menerusi drama Wifi Sebelah Rumah yang ditayangkan secara eksklusif di Disney + Hotstar sejak 25 Jun lalu mendapat maklum balas positif dalam kalangan peminat merek ...
Gandingan Ruhainies dan Zul Ariffin menerusi drama Wifi Sebelah Rumah yang ditayangkan secara eksklusif di Disney + Hotstar sejak 25 Jun lalu mendapat maklum balas positif dalam kalangan peminat mereka.


Malah, keserasian yang wujud antara mereka juga memberi impak buat penonton sehingga ada yang meminta mereka untuk betul-betul bercinta.

Menurut Ruhainies, usikan itu suatu yang normal sama seperti kebanyakan drama lakonannya bersama pelakon lain sebelum ini.

Foto: IG

"Bagi saya, apabila ada permintaan sedemikian hingga ke luar lokasi, secara tak langsung menunjukkan drama ini berjaya kerana penonton boleh nampak keserasian serta kemanisan babak yang dibawa.

"Baik saya dan Zul, kami profesional dan senang apabila digandingkan bersama. Malah, perkara ini membuatkan proses penggambaran menjadi lebih lancar.



"Terima kasih juga buat pelakon lain yang turut sama membantu. Senang cakap, dia seorang kawan yang baik," katanya.

Ditanya mengenai sikap Zul sepanjang beberapa minggu di lokasi penggambaran, Ruhainies menyifatkan pelakon filem Sangkar itu sebagai pelakon yang komited dan tidak pentingkan diri.

"Dia seorang yang mengambil berat mengenai naskhah yang dibawa. Dia tidak pentingkan diri, sebaliknya sentiasa menyokong pasukan untuk sama-sama berikan yang terbaik.

"Kami kerap berbincang untuk berikan lebih 'warna' terhadap sesuatu babak. Kalau nak diikutkan, kami tidak ikut 100 peratus skrip. Masing-masing boleh lontarkan idea berbincang bersama pengarah, Shuhaimi Zulkefli," katanya.



Pada masa sama, Ruhainies turut melihat Zul sebagai seorang yang tenang dalam apa juga situasi.

"Dia 'cheerfull', tak pernah tunjuk dia ada masalah dan macam tak pernah marah. Malah mungkin ramai tak tahu, dia suka makan nasi kandar. Sekali makan sampai dua bungkus. Ada juga masanya dia tiba-tiba akan tempah set makanan untuk semua pasukan produksi. Dia pemurah dan suka belanja orang makan," katanya.



Selain Zul dan Ruhainies, drama 16 episod itu turut menampilkan Keith Foo, Nurin Afiqah, Fadlan Hazim, Fazlina Ahmad Daud dan ramai lagi. -CARI

Sumber: Harian Metro

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote friedfishsoup 2-7-2021 11:07 AM
@Kurex
Quote 3chanceno 2-7-2021 11:14 AM
Apa hal dgn bf dia??? Ke bf dah blah???
Quote tuttt 2-7-2021 11:16 AM
Ewww bf takde muka sheolls ni tak marah ke dia tergedik2 mcm ni. Btw, apesal perempuan2 ni jd cheap ye bila berlakon dgn bamzul. Sblm ni bini popeye tu apa nama dia intan najua ke apa geletis jugak ngn bamzul. Ataupun retis2 suam kuku ni teruja sgt dpt berlakon dan berada di dalam pelukan bamzul
Quote Kurex 2-7-2021 11:21 AM
Eeeee garitnya diri kau muka tua. Zul ripin takde beria nak upload video tapi kau jenis birah macam kakak kau, tu yg kau beria upload. Bukti kau ni jenis takde bakat cuma harap cerita kebirahan kau untuk kerjaya. Lowwww class punya pelakon kau ni.

Apa je kau punya lakonan yg orang ingat? Sekejap je bagi kesan lepas tu orang lupa. Orang ingat pun sebab cerita2 kau dgn jantan. Rela ye kau naik dgn cara macam ni.. ke kau sejenis garit? Tunang dah blah dari hidup kau ke? Lepas kantoi perut kau jenis berlapis... Kau kemut bibir sebab nak tutup senyuman tua kau sampai kau terlupa tutup perut kau tu. Sama dgn kakak kau yg tutup mcm mana muka dia dgn filter, tetap muka tu nampak menggerutu dan tua sebelum usia.

Kau ni kalau berlakon takde la memberi impak, tapi yg suka kau pun pengarah yg asal boleh, peminat pun dari kalangan bodoh2 alang yg sanggup tengok muka kau yg tak de riak, kaku. Aku tertengok kau berlakon apa ntah, kau marah, tapi muka kau mcm takde perasaan..

Pelakon takde gred mcm kau, kakak kau, bella astilla sangap, melvins yg sama2 tua macam kakak kau, joy repah yg fake, mira muka sembam busuk je yg nak mesra2 dgn pelakon laki lagi2 zul ripin & jantan lain. Takde gred takde maruah, tak tau malu. Konon mesra utk hayati watak. Puihhhh!

Kau tutup kebirahan tu dgn  ayat hayati watak kan??? Kau tutup macam mana tetap nampak birah sama macam kau tak reti nak tutup perut berlapis!!

Layak diludah je kau ni, semak je dalam industry. Nasib baik la mora basic busuk sembab & kakak kau dah bersara. Lepas ni giliran kau pulak!

Puihhhh puihhh puihh puihhhhhhh puihhhhh puihhhh puihhh puihh puihhhhhhh puihhhhh puihhhh
Quote acikbajuhijau 2-7-2021 11:36 AM
Masalah nya ZA takda pun respon apa apa. Lelebih pulak dia nihhhhh. Ke nak naikkan rating? Jujur cakap drama ni best sbb pelakon lain. Kak ZZ pun ada. Tapi bila nmpk muka kemut je terus turn off. Dengan make up sekati dia. Hadoh..... Putih sama level dengan dinding rumah tmpt shooting tu.
Quote Firis 2-7-2021 11:37 AM
Kurex replied at 2-7-2021 11:21 AM
Eeeee garitnya diri kau muka tua. Zul ripin takde beria nak upload video tapi kau jenis birah macam  ...

Wowwww agak panjang ye ucapan sepatah dua dr kurex arini.Ni klau kne sound depan2 speechless trus tkde peluang nk defend diri sndri
Quote shernazz 2-7-2021 11:53 AM
Alahai...
Semua kau nak bermesra khen jul
Quote slyfynx 2-7-2021 12:00 PM
Gatal.
Dah la x cantik.
Sibuk nk up cite ngn jantan.
Padahal muke pun lg tua dari usia
Quote Nana_Man 2-7-2021 12:14 PM
Kurex replied at 2-7-2021 11:21 AM
Eeeee garitnya diri kau muka tua. Zul ripin takde beria nak upload video tapi kau jenis birah macam  ...

Masuk sini cuma nk tgk tulisan kurex je. Haha
Quote nakkomenjugak 2-7-2021 12:17 PM
yihhhhh birahnyaaaa. mana bf tutup muka yang dok beria suap ekau dalam kereta tu? propa jugak tak tahan dengan kebirahan ekau? datang rumah bawak ferrari bagai, what happened?
Quote msel 2-7-2021 12:40 PM
Dua-dua gedik.Dah nama pelakon. Jgn kutuk perempuan je. Jantan sama ligat. Aku tak boleh lah juripin ni, volume dah kuat pun masih xdgr apa dia cakap. Kalau ade sub baru paham.
Quote Katanya 2-7-2021 12:44 PM
Ge to the li
Quote chinta89 2-7-2021 12:44 PM
Yg blakon dgn zul arifin sape je yg penah komen x selesa. Dari zmn ayda jebat, fatiya latif, intan najwa, farah nabilah n ntah sape lagi semua hadap wat statement mcm nih n up gmbr gesel

Selagi dia ni x nikah mmg prnpuan hadap je sanggup gesel n ulang statement mcm nih
Quote Katanya 2-7-2021 12:47 PM
Ge to the li. Fefeeling poor man's Nora Danish. Yih
Quote budakpink 2-7-2021 12:49 PM
Edited by budakpink at 2-7-2021 12:55 PM

Zul on lg ke ngn anty gaya tu... Aku rase pompuan2 alias heroin2 zul ni mmg suke or crush dgn karector zul ni... Seorg yg boleh masuk everything kan.. Nak bergurau bole. Nk cakap tntg serius pun boleh.. Bgurau pun bukan bgurau lawak bodoh...so heroin pun tercrush la kejab.. Tapi seyusly ruhanis mmg x lawo kalau tgok dlm drama.. Kat ig je lawa..
Quote lavendernovella 2-7-2021 12:55 PM
Nampaknya memang kurang lelaki betul2 maskulin aka alpha kat malaysia ni.
Quote 3chanceno 2-7-2021 01:08 PM
Komen kurex memamg cukup perasa

Heroin yg tak cantik tapi perasaan top pf the chart
Quote kiah_mai_pulak 2-7-2021 01:20 PM
beeeee aiiiiii jayyyyy aiiiiiii kayyyyyyyyy
Quote Perils 2-7-2021 01:21 PM
Amboii mentang2x tu taste ngko kemain birah lg .

Lihat semua komen(84)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 10:54 PM GMT+8 , Processed in 0.077850 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top