CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Psikik tersohor Indonesia, Mbak You meninggal dunia di usia 47 tahun

1-7-2021 11:04 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 4202| Komen: 37

Description: JAKARTA – Ahli psikik dan Youtuber terkenal Indonesia, Mbak You dilaporkan meninggal dunia di usia 47 tahun, lapor laman berita Kompas.com, hari ini.



JAKARTA – Ahli psikik dan Youtuber terkenal Indonesia, Mbak You dilaporkan meninggal dunia di usia 47 tahun, lapor laman berita Kompas.com, hari ini.

Berita kematian Mbak You atau nama sebenarnya Euis Juwariyah Johana disahkan oleh salah seorang ahli yang mengendalikan saluran Youtube milik beliau.

“Ya, Mbak You sudah meninggal dunia di Hospital Premier Bintaro, Banten.

“Punca kematian belum dikenal pasti,” kata wakil tersebut.

Tambahnya, jenazah Mbak You kini sedang menjalani ujian Covid-19 dan proses pengebumian bergantung pada keputusan saringan.

“Jika positif, jenazahnya akan diuruskan oleh petugas khas Covid-19.


“Sekiranya negatif, keluarganya akan menuntut jenazah untuk dikebumikan,” ujar wakil berkenaan.

Mbak You menjadi popular di Indonesia apabila ramalannya tentang kehidupan peribadi selebriti dan insiden-insiden besar negara sering mengena.



Antara ramalannya yang menjadi kenyataan adalah nahas pesawat Sriwijaya Air pada awal tahun ini.

Ramalan terbaharu Mbak You tahun ini adalah pemerintahan Presiden Indonesia, Joko Widodo atau Jokowi akan tamat dan beliau akan digulingkan.  – Agensi



Sumber : Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Babai 1-7-2021 11:11 PM
Ni ada iras muka dia versi muda.
Quote asamfish 1-7-2021 11:20 PM
Mcm gaya kacukan Belanda....47thn masih mudah tapi ketrampilan mcm makcik2 tua sangat...
Quote dudaberhias 1-7-2021 11:22 PM
Sebelum dia meninggal dia boleh ramal tak yang dia akan mati? Apa yang sempat dia buat sebelum dia pergi tu selain pada tutup api dapur?
Quote cmf_ctrl 1-7-2021 11:37 PM
wow..jokowi will fallen this year?? kita tengok je la betul ke tak
Quote I.K.A888990 2-7-2021 01:53 AM
kira hebat la ek kalau semua ramalan asyik kena je
Quote dua_chzy 2-7-2021 02:13 AM
dudaberhias replied at 1-7-2021 11:22 PM
Sebelum dia meninggal dia boleh ramal tak yang dia akan mati? Apa yang sempat dia buat sebelum dia p ...

Bukan dia tapi orang lain yang ramal dia bakal mati tahun ni.

https://www.google.com/amp/s/www ... ninggal-di-2021/amp

Actually, ramalan ni ai yaqin hada kaitan dengan law of attraction. If you believe in what you say, it'll happen. Ai nak ramal menang loteri 1 juta di tahun 2023.
Quote nolya 2-7-2021 05:15 AM
Syirik bgi orang Islam bila mempercayai ramalan drp paranormal.
Quote naina 2-7-2021 05:48 AM
Islam ke bukan mbak ni
Quote reddots 2-7-2021 06:42 AM
Sama jer dulu ngn peramal Mama Lauren.

Dulu Mama Lauren tu la yang paling laku bila hujung2 taun. Semua stesen tv berpaksi pada Mama Lauren.

Tp sama ngan mbak You, kematian sendiri di x leh ramal.
Quote reddots 2-7-2021 06:54 AM
dua_chzy replied at 2-7-2021 02:13 AM
Bukan dia tapi orang lain yang ramal dia bakal mati tahun ni.

https://www.google.com/amp/s/www. ...

Lepas ni,mamat gondrong ni la yang akan dikejar2 utk buat ramalan 2022 nanti.

Btw,kat sana ramai jer peramal mcm mbak you ni .
Deny Darko
Fury Harun
Mbah Mijan

Mereka ni selebriti peramal...
Dont get me wrong ya,aku x caya pun ngan ramalan depa ni . Tp seperti yg kita maklum,org sana kn masih percaya dgn benda2 mistik, selalunya bila ada kemalngan besar atau kematian artis top or artis kawin kat sna,maka  berlumba lumba la stesen tv undang depa ni nka bagi clarification..

Deny darko yg ramal julia perez meninggl dulu


Quote ninja9 2-7-2021 07:09 AM
Edited by ninja9 at 2-7-2021 07:13 AM
dudaberhias replied at 1-7-2021 11:22 PM
Sebelum dia meninggal dia boleh ramal tak yang dia akan mati? Apa yang sempat dia buat sebelum dia p ...

dia dah ramal pun bila dia akan mati... cuma bila tu kena censored dalam artikel

Menjadi Paranormal dan Meramal Kapan Dirinya Meninggal
Mbak You berulang kali menjadi sorotan setelah mengungkapkan hasil ramalannya ke media. Meski berulang kali mendapat kontroversi, tapi ia tak segan untuk mengungkapkan hasil penerawangannya tersebut. Dia pernah meramal soal nasib bangsa Indonesia setelah Presiden Jokowi berkuasa. Lalu ia juga beberapa kali meramal soal bencana yang akan terjadi di Indonesia.


Mbak You bahkan meramal kapan dirinya meninggal dunia. Pengakuan Mba You itu di beberkan dalam sebuah podcast yang ia lakukan bersama Denny Darko.


“Jadi Mbak You tahu kapan akan meninggal?” tanya sang magician, dikutip Suarabogor.id dari Terkini.id -jaringan Suara.com, dari Kabarbesuki, Senin (21/6/2021). Tak perlu menunggu lama, Mbak You pun menjawab bahwa dirinya memang mengetahui kapan akan meninggal.


“Iya, saya tahu, dan meninggalnya di umur (sensor) karena sakit,” jawab Mbak You.


Dikabarkan Meninggal Dunia

Paranormal Mbak You dikabarkan meninggal dunia hari ini. Baru dilarikan ke Rumah Sakit satu jam lalu, nyawa paranormal kenamaan itu tak tertolong lagi.

Namun, untuk penyebab kematiannya, Adi mengaku belum mendapat info lanjutan. Sebab, rumah sakit belum menyampaikan pernyataan resmi.
"Kalau penyebab kematiannya gue belum dapet rilis resmi dari RS premier bintaro apakah covid atau penyakit bawaan lainnya," jelasnya. Saat ini, jenazah Mbak You masih di rumah sakit dan siap untuk dimandikan. Rencananya, jenazah akan dimakamkan di tanah lahirnya di Salatiga.


"Posisinya mau dimandikan dan langsung dibawa ke Salatiga. Tim (YouTube Mbak You) juga tidak ada yang merapat ke kantor atau premiere jadi kami bener-bener biar keluarga yang dampingi karena untuk kebaikan temen-temen semua. Sementara itu," terangnya.


Demikian profil Mbak You paranormal yang baru saja meninggal dunia dan sempat meramal kapan dirinya mati.






Quote ninja9 2-7-2021 07:14 AM
naina replied at 2-7-2021 05:48 AM
Islam ke bukan mbak ni

islam kejawen rasanya

Quote me12345 2-7-2021 07:23 AM
Ramalan dia tak de yg betul.... islam ke
Quote ninja9 2-7-2021 07:31 AM
dua_chzy replied at 2-7-2021 02:13 AM
Bukan dia tapi orang lain yang ramal dia bakal mati tahun ni.

https://www.google.com/amp/s/www. ...

Teuku iqbal ni bercakap dari konteks ramalan itu sekadar ramalan. siapa pun boleh meramal. betul atau salah tak ada nilai kerana tak ada gunanya mengambil berat hal-hal ramalan. kesannya kepada kehidupan manusia besar padahal tak tentu benar atau tidaknya. Dia ni tengah hentam mbak you supaya masyarakat disana jangan ambik berat ramalan mbak you.


kalau selalu ikut video dia, kita akan faham cara dia bercakap terutama bila dia sedang serang paranormal indon diyoutube. banyak guna reverse psikologi. Channel dia penuh dengan video hentam youtuber yang mengaku paranormal yg membuat konten paranormal yang dikatakan benar tetapi sebenarnya menipu supaya dapat view atau dapat jual benda sakti


Quote TomyamPuteh 2-7-2021 07:38 AM
Aku meramalkan YDPA titahkan Parlimen dibuka sblm 1 Ogos....
Quote Friska 2-7-2021 07:54 AM
Edited by Friska at 2-7-2021 08:02 AM

Maaf Kakak, Mbak You itu agamanya Kejawen, bukan Islam Kejawen karena ndak ada yang namanya Islam Kejawen cuman penganut Kejawen ngaku-ngaku Islam doang. Kejawen itu amalan filosofis Jawa yang merupakan percampuran animisme, kebatinan spritual, Hinduisme dan kepercayaan lokal suku Jawa.

Solatnya aja cukup dengan semedi dan berdoa sambil nangis-nangis.

Kan lucu jika orang suku Madura bilang saya Islam Madura, dan suku Acheh bilang saya Islam Acheh.

https://en.wikipedia.org/wiki/Kejaw%C3%A8n
Quote Friska 2-7-2021 08:01 AM
Malah Majelis Ulama Indonesia (MUI) sendiri kategorikan Kejawen sebagai aliran sesat, daftar di Provinsi DI Yogyakarta

https://id.wikipedia.org/wiki/Aliran_Sesat_di_Indonesia
Quote ninja9 2-7-2021 08:06 AM
Friska replied at 2-7-2021 07:54 AM
Maaf Kakak, Mbak You itu agamanya Kejawen, bukan Islam Kejawen karena ndak ada yang namanya Islam  ...

Ya ada yang tak mahu guna istilah seperti itu kerana pemahaman yang berlainan.

Quote Tinot7 2-7-2021 08:16 AM
takziah kpd keluarga

Lihat semua komen(37)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2021 12:03 AM GMT+8 , Processed in 0.094378 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top