CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Baru Semalam Bangga, Raja Ilya Maklum Dah Kena Pakai Mask Semula

1-7-2021 05:53 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6992| Komen: 24

Description: Raja Ilya yang kini menetap di Perth, Australia menerusi Instagram memaklumkan dia perlu memakai pelitup muka selama tiga hari kantaran satu ke Covid-19 yang dikesan di kawasan itu.Kredit foto: IG Ily ...
Raja Ilya yang kini menetap di Perth, Australia menerusi Instagram memaklumkan dia perlu memakai pelitup muka selama tiga hari kantaran satu ke Covid-19 yang dikesan di kawasan itu.


Kredit foto: IG Ilya

"Sekarang kita sama, Hari ini kita akan kembali memakai mask untuk tiga hari. Baru semalam duk bangga, suka suka, seronok tak payah pakai mask dah," katanya.

Di ruangan komen, ramai meluahkan kekecewaan dengan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Penuh (Total Lockdown) berikutan jumlah kes semakin meningkat.



Awal Mei lalu, sebahagian bandar di Australia tidak mewajibkan pemakaian pelitup muka selepas tiada kes baru direkodkan.

Memetik laporan The New Daily Australia, pesakit positif Covid-19 itu dikesan sewaktu berada di sebuah gimnasium di pinggir bandar.

Pesakit itu kini menjalani tempoh kuarantin dan sesiapa yang berada di gimnasium berkenaan pada tempoh seminggu lalu perlu menghubungi jabatan kesihatan berdekatan.

Sehubungan itu, pihak berkuasa di Perth dan Brisbane turut mengenakan perintah sekatan dan mewajibkan pelitup muka. 


Sumber: Gempak
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote slyfynx 1-7-2021 06:10 PM
Relevan lg ke Remilah Begum ni?
Quote Mulotkoyak 1-7-2021 06:45 PM
slyfynx: Relevan lg ke Remilah Begum ni?

Semestinye tak... Acah Marvel nak amik die berlakon dlm produksi sana. Sekali kne kencing satu malaya.
Quote nakkomenjugak 1-7-2021 06:57 PM
sheols ni lawaaaa tapi entahhh iols macam yihhhh sheols pada masa yang sama
Quote 3chanceno 1-7-2021 07:34 PM
TT Dia masih retis ke?? Apa gosip nya eh???
Quote KucingBiru 1-7-2021 07:59 PM
Geng geng yang konon ummah advance pi migrate dok negara omputih ni apsal desperate try hard sgt buat content utk crowd malaysia?

They oll kat negara omputih sana takde kawan ke? Adakah memasing mcm PRC China yg yakin utk membongak kat org negara asal je, kat negara depa dok sekarang no one thinks they cool?
Quote Kurex 1-7-2021 08:07 PM
Yelah milah begum
Quote ImpianSeroja 1-7-2021 08:11 PM
Pakai je la kak milah oiii.. hakikat nya kat negara mana pun belum tentu dapat betul2 bebas dr covid buar masa nie
Quote sparkly 1-7-2021 09:53 PM
whts ur problem

pakai je lah mask tu bukannya susah pun

apa yg kecoh sgt
Quote sparkly 1-7-2021 09:55 PM
3 hari je pun wht de hell

yg we all ni kat msia dah bertahun pakai mask relax je

Quote cheezel 2-7-2021 04:42 PM
KucingBiru replied at 1-7-2021 07:59 PM
Geng geng yang konon ummah advance pi migrate dok negara omputih ni apsal desperate try hard sgt bua ...

sebab dorg tau melayu batak omputih
Quote BicaraHatiku 3-7-2021 09:52 AM
KucingBiru replied at 1-7-2021 07:59 PM
Geng geng yang konon ummah advance pi migrate dok negara omputih ni apsal desperate try hard sgt bua ...

Mentaliti imigran kelas ke 3 rasa diri another level manakala kt perantauan sama je dgn pilipino, vietnam, nigeria dan bangla kat sane.

Quote Roxy453 3-7-2021 11:45 PM
i always wonder kenapa ye die ni tak berlakon kat perth tu. dulu enrol short course kat WAAPA di edith cowan uni, n then abis short course tu, takde plak berlakon. asyik2 tunggu offer lakonan kat msia jer.

kat perth tu byk venue utk theatre. theatre shows pun very active. why wait for msian movies je since kat perth tu ada opportunity & you have attended the short course at WAAPA?  
Quote kuceeng 4-7-2021 12:37 AM
ntahla ye, tiap kali bace name raja ilya ni automatic muke illya senario sepatu tu yg muncul kat kepalotak
Quote mongoose_kidz 4-7-2021 12:55 AM
pasni mst kuar citer dayah bakar pulak..
Quote fadz84 4-7-2021 01:01 AM
Roxy453 replied at 3-7-2021 11:45 PM
i always wonder kenapa ye die ni tak berlakon kat perth tu. dulu enrol short course kat WAAPA di edi ...

x dpt offer kot.. hehe
Quote kiah_mai_pulak 4-7-2021 01:36 AM
Mulotkoyak replied at 1-7-2021 06:45 PM
Semestinye tak... Acah Marvel nak amik die berlakon dlm produksi sana. Sekali kne kencing satu mal ...

rupanya Marvel di alam sebalik mata. kahkahhh
Quote downiey 4-7-2021 02:48 AM
ok,..tu ye nk ckp
Quote famri7 4-7-2021 07:06 AM
Heshe sangt beautiful tak layak belakon di pertiwi.habis overshadow plakon pertiwi yang hidung jambu, tetek gelebeh, muka berjerawat...harap dapat job di aussie.
Quote imanjannah 4-7-2021 08:53 AM
pakai mask je pun.. ok apa

Lihat semua komen(24)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 11:21 PM GMT+8 , Processed in 0.106107 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top