CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Anggota SJR Rakam Pocong Goyang-goyang Di Sebalik Pokok Pisang

1-7-2021 04:46 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2517| Komen: 18

Description: Viral di Twitter dua rakaman video penampakan pocong dipercayai dirakam seorang anggota polis ketika melakukan sekatan jalan raya pada waktu malam.
Viral di Twitter dua rakaman video penampakan pocong dipercayai dirakam seorang anggota polis ketika melakukan sekatan jalan raya pada waktu malam.


Kredit foto: Twitter


Menerusi rakaman video tersebut, makhluk halus yang dipercayai pocong itu seolah-olah menggoyangkan badannya ketika berdiri di belakang rimbunan pokok pisang. 



Kelihatan pocong itu bergoyang-goyang apabila anggota polis tersebut sedang merakam dan ‘zoom’ kameranya.


Difahamkan, lokasi sekatan jalan raya tersebut juga agak sunyi dan terdapat banyak pokok pisang di kawasan berhampiran. 



Lebih seram, makhluk itu masih berdiri di pokok yang sama meskipun, lampu suluh telah dinyalakan ke arahnya.

Pun begitu, segelintir warganet menjelaskan jelmaan yang disangka pocong itu sebenarnya daun pisang saja. Eh, mana satu yang anda nampak?


Sumber: OhBulan

Bagus
1

Marah
1

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Adrif

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 1-7-2021 04:59 PM
Hantu pun bosan asyik pkp pkp pkp.
Aku pulak bosan tunggu bila turn aku dapat appointment walaupun daftar Feb dgn ada sejarah asthma sambil makan hati tgk yg muda2 sihat2 yg daftar lambat dapat appointment dulu
Quote sarah82 1-7-2021 05:03 PM
Aku tgk dah.. Aku nampak mcm kain telekung ja.. Ka aku tgk masa dlm keadaan mata mengantuk
Quote nazzse 1-7-2021 05:41 PM
Aku nampak kakn dok goyang sbb angin je. Pocong bukan lompat ke.. Ke sbb pkp takut nam rentas, goyang je la mampu
Quote any42 1-7-2021 06:51 PM
dgn muzik latar mcm tu klau tgk mlm2 mmg xlena la tido.
Quote nakkomenjugak 1-7-2021 07:24 PM
amboiii goyang2 kepala cikcong
Quote salmon-suki 1-7-2021 10:08 PM
Kurex replied at 1-7-2021 04:59 PM
Hantu pun bosan asyik pkp pkp pkp.
Aku pulak bosan tunggu bila turn aku dapat appointment walaupun  ...

Sama laa..reg kemain awal,rebut az xdpt..maybe sbb ada asma+alergik amoxy kot tu y lmbt dpt appointment date..cuba husnuzon.. kekeke~
Quote Belibis 1-7-2021 11:42 PM
Itukan kempen bendera putih.harap muzik jer seram.
Quote Miss.Rara 2-7-2021 10:26 AM
daun pisang yang bergoyang ko cakap pocong haha...

aku mmg nampak daun pisang jerr...

cuba ko perati bebetul minit yang last daun pisang yang begoyang..

daun pisang kecik sket dari daun daun lain...

tapi kalau selai daun tu jer yang begoyang maybe ada sesuatu laa kat situ..

tapi bukan pocong..

cuma tak nampak...

daun pisang jerr bergoyang..

perati bebetuii...

Quote Raline 2-7-2021 11:50 AM
pocong ni mesti orang KELANTAN...
Quote Eva_yy_Ellin 2-7-2021 12:23 PM
Nampak macam bunjut pocong tengah goyang-goyang.
Dan nampak juga macam daun pisang.
Tapi kalau benda tu daun pisang, kenapa daun tu saja yang goyang dan yang lain tak?
Effect bunyi tu yang buat seram, so better tengok video dengan audio mute
Quote TomyamPuteh 2-7-2021 07:46 PM
Kurex replied at 1-7-2021 04:59 PM
Hantu pun bosan asyik pkp pkp pkp.
Aku pulak bosan tunggu bila turn aku dapat appointment walaupun  ...

Kurex lps vaksin nnti msti jd gagah mcm abam Jul ripin.
Quote Kurex 2-7-2021 08:52 PM
TomyamPuteh replied at 2-7-2021 07:46 PM
Kurex lps vaksin nnti msti jd gagah mcm abam Jul ripin.

Gagah, cun, comel, manis..... Kalau gagah je, macam tak sesuai
Quote apalancut 2-7-2021 11:08 PM
daun pisang tu kan goyang2 ditiup angin.. camera angle  tu nampak mcm bonjut
Quote Megikari 3-7-2021 11:12 AM
Aku sampai ke sudah tak nampak mana pocongnya. Ke hijab aku tertutup?
Quote batmana 3-7-2021 12:26 PM
tu cume binatang ajala..

klu nk nmpk, nampak seketul pocong, ke kepala ke, barula betul..
Quote salimrock 5-7-2021 01:28 PM
ilusi optical sahaja tu, + music background seram...
mcm la nelayan / kelasi  di laut dalam yg dakwa jupe org duyung, padahal dugung yg kepaka kena rumpai laut...

diseababkan lama tak tgk pompuan di darat, maka terangsang lah tgk dugung yg kepala dia kena rumpai laut..



Quote squeeze 5-7-2021 02:59 PM
hahahaha...yg suluh lampu dh kenape melilau kesane sini
Quote chikumanis 17-9-2021 11:43 AM
nak sebut ada pocong tapi lampu duk melilau kat pelepah pokok pisang. pocong tu pun tak heran kalau betul nak suluh direct ke dia. suluh jelah bang...baru lah view naik berjuta..

dia yg salah suluh, kepala me plak yg sakit...aduhai!!

Lihat semua komen(18)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-1-2022 05:26 PM GMT+8 , Processed in 0.101877 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top