CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Shila Amzah Mengamuk, Parcel Dah Dibuka Siap Ada Sampah!

1-7-2021 11:51 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 30690| Komen: 196

Description: Isu parcel di buka kini kembali lagi dan kali ini Shila Amzah pula menjadi mangsanya, bila mana barang yang dibeli telah di buka malah terdapat sampah sisa makanan di dalamnya.
Isu parcel di buka kini kembali lagi dan kali ini Shila Amzah pula menjadi mangsanya, bila mana barang yang dibeli telah di buka malah terdapat sampah sisa makanan di dalamnya.


Menerusi hantaran di Instagram Story Shila Amzah, parcel yang berisi barang makanan yang di beli untuk anak lelakinya dari Shopee itu telah di buka.

Foto: IG

Tambah menyedihkan lagi, coklat Apollo yang terdapat di dalam parcel berkenaan telah dimakan sambil meninggalkan plastik makanan di dalam parcel tersebut.




“Saya belikan ini untuk anak lelaki saya menerusi Shopee tapi saya perasan yang ia telah di buka, ada hadiah percuma coklat Apollo dekat dalam. Itu tidak penting atau apa tapi kenapa ianya di buka eh?

Kenapa nak kena buka orang punya parcel dan makan coklat dan tinggalkan plastik dekat dalam itu?” Tulis Shila



Shila yang menggunakan perkhidmatan penghantaran dari J&T Express Malaysia bagi menghantar parcel berkenaan, mahu pihak penghantaran tersebut memberi penjelasan mengapa parcel berkenaan di buka sewenang-wenangnya.

Setakat ini masih belum ada sebarang maklum balas dari J&T Express Malaysia mengenai isu parcel pelanggan di buka. -CARI

Sumber: Murai.my

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bored_atticus 1-7-2021 10:39 AM
Problem betul la j&T ni..  kena kecam, sentap2 pulak staff dia. management diorang ni tidur ka apa kan.. kesian, chocolate bebudak pun kena makan.
Quote Imkhai 1-7-2021 10:45 AM
sialannya perangai ko dh mkn bnda yg bkn hak ko yg dh jth haram ko blh plk hntr sisa2 yg ko mkn tu ke owner asal mmg babi sialan!!!
Quote MontanaHannah 1-7-2021 10:49 AM
DIA RASA SERVICE dia ramai org kebulur nak guna jaid dia buat tahi pun orang jilat !
Quote tuttt 1-7-2021 10:50 AM
Sial betul perangai jnt ni. Tp tula terpaksa guna servis beliau sbb nk hantar brg kt mak ayah ke kampung. Jnt je yg laju yg lain sesiput babi lambatnya
Quote Babai 1-7-2021 10:52 AM
bored_atticus replied at 1-7-2021 10:39 AM
Problem betul la j&T ni..  kena kecam, sentap2 pulak staff dia. management diorang ni tidur ka apa k ...

Yang buat macam ni biasanya mentaliti mat rempit je.
Quote bulalof 1-7-2021 10:54 AM
dah ramai complaints psl J N T ni and sepatutnya consumer bijak memilih.
Quote laksmanabentan 1-7-2021 10:55 AM
da banyak kes JnT ni... puihhh....

orang beli COKLAT APPOLLO okay.... murah ker tak tu hak dia la kannnnn....
Quote Megikari 1-7-2021 10:56 AM
Ni memang budak jnt sengaja nak sabotaj kampeni. Aje bodoh tabur pasir dlm periuk nasik sendiri. Kang kalau kampeni bungkus ko jugak yg kena terhegeh2 cari kerja lain
Quote sambaldurian 1-7-2021 10:57 AM
either staff jnt atau outsource jnt. sbb jnt area ak ni selalu dpt nmpak guna kereta persendirian bkn van jnt. haih, org dh bg kerja buat onar pulak. jnt tu x salah yg salah yg x amanah buat keje.klu x naik comm mengàmuk, tp klu sendiri x amanah pikir la sendiri.
Quote awanysss 1-7-2021 10:59 AM
aku ada spot spot kat jnt ni sbb tempat aku jnt perform..
kalau pos laju slow sikit..
shopee express lg slowww..
tp as long as barang aku sampai dalam keadaan elok, aku okay je..

eh baru teringat, semalam ada sekor jnt hntr kat rumah aku, mcm umur 40-an gitu..
guna van pvt (bukan moto atau van jnt)
dia boleh menjerit mcm komanden tentera depan rumah aku..
aku rasa dia mmg tak beri salam, sbb masa tu ada 3 org termasuk aku kat depan, mustahil sorang pun tak dengar.. selalunya kalau tak dengar, mmg abag2 kurier ni akan call atau ws bgtau letak barang kat mana..

yg setan semalam tu, tgh dia jerit tu aku bukak pintu, mmg niat nak maki dia balik..
bodoh betul jerit depan rumah org, bila aku bukak pintu, cepat2 member tu lari naik van dia..
kurang ajar betul.. harap next time dia buat camtu, ada org tolong belasah dia..

budak2 lain elok je.. ni sekor je kwaja.. muka pun mcm celaka..
fuhh puas hati aku dapat luahkan kat sini..
Quote monreyes 1-7-2021 11:00 AM
parcel aku pun rabak aritu..
x amanah btol..
yg htr pari2...
Quote ninja9 1-7-2021 11:10 AM
JnT akan susah jawab soalan ini kerana nak jaga bisnes, dia kalau boleh tak mau layan sebab kalau layan dia kena bayar. Kes sedikit masih di anggap selamat... strategi JnT dah boleh dibaca sejak ada kes lain sebelum ini
Quote kucingitam 1-7-2021 11:18 AM
jnt dah naik lemak...mentang2 shopee takleh pilih delivery skrg ni. ngada kau kan..
Quote kakikuDibibirmu 1-7-2021 11:20 AM
Jdt kalu naik berita, mesti yang buruk-buruk adja, tak pernah yang baik-baik
Quote sukacactus 1-7-2021 11:25 AM
Semoga kita semua dijauhkan dr menempuh pengalaman yg sama
Bkn apa, waktu mco ni kita xde pilihan selain online shopping sebab byk kedai xbuka
Quote Simunggu 1-7-2021 12:01 PM
ya betul..saya pernah melalui J&T...parcel sampai rumah sudah dibuka...sama ada pegawai kastam yg buka atau J&T....cilaka betul...
Quote sarah82 1-7-2021 12:09 PM
Lama dah aku tak guna JnT sejak aku boikot shopee..
Quote Thunderclouds 1-7-2021 12:24 PM
awanysss replied at 1-7-2021 10:59 AM
aku ada spot spot kat jnt ni sbb tempat aku jnt perform..
kalau pos laju slow sikit..
shopee expre ...

Same here kaka. So far tpt i ni j&t mostly yg hantar uncle2 cainis yg dh tua. Elok je. Xpenah ada problem lgsg. Kalo i tader umah dia took liberty to call & bgtau dia tggalkn ngn jiran seblah. Kalo yg kecik2 dia slip dlm mail box amik gmbar then wassap bgtau.
Quote nakkomenjugak 1-7-2021 12:24 PM


Heyyyyy takde duit kee sampai nak kebas coklat cikai orang??? siap mengtongsampahkam kat situ jugak?? bangsarddd sungguh perangai

Lihat semua komen(196)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 02:51 AM GMT+8 , Processed in 0.071336 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top