CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Untung Kerajaan Ni, Dapat Rakyat Penuh Sabar" - Anak Seni

1-7-2021 02:07 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 1770| Komen: 9|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Menyedari keadaan yang semakin perit dengan rakyat semakin terhimpit, beberapa orang anak seni mula melontarkan kekecewaan mereka terhadap pentadbiran kerajaan yang gagal melaksanakan tanggung jawab.M ...




Menyedari keadaan yang semakin perit dengan rakyat semakin terhimpit, beberapa orang anak seni mula melontarkan kekecewaan mereka terhadap pentadbiran kerajaan yang gagal melaksanakan tanggung jawab.

Masing-masing menerusi laman Twitter menggunakan kreativiti sendiri untuk menyampaikan maksud tersebut.

Antara yang dilihat berani bersuara iailah Bront Palarae, Naim Daniel dan Beto Khusairi.

Foto : Twitter


Foto : IG

Manakala Jasmine Suraya Chin (status dipadam), Adibah Noor, Sharifah Amani, Francisca Peter dan Aedy Ashraf pula dilihat cuba membantu meuar-uarkan bantuan yang diperlukan.


Foto : Twitter

Selain kritikan sindiran, rakan artis lain turut berkomunikasi dengan netizen. Mungkin tidak banyak yang boleh mereka lakukan namun motivasi dan kata-kata semangat daripada orang popular ini mampu memberi semangat kepada netizen untuk terus berjuang.

Foto : Twitter

Diharapkan lebih ramai golongan artis tampil ke hadapan dan menyumbang kepada masyarakat dalam apa segi sekalipun. Semoga semuanya baik-baik sahaja. - CARI
2

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Orix 1-7-2021 02:26 PM
Rakyat sabar dan bengap at the same time. Politician yg sepatutnya dicaci maki dipuja puji, yg did the right thing plak dikeji caci maki.
Quote slyfynx 1-7-2021 02:40 PM
Jap aku x paham.
Nk bantu mcm mana tu?
Yang nk bantu orang lain fine.
Tp aku x paham
Dok ratib kerajaan gagal-kerajaan gagal.
Kalau korang kt atas, ape korang nk buat?
Full lockdown?
Lg ramai bising xde sumber pendapatan.
Bebas mcm biase, ramai yang akan sakit.
Bg bantuan sama rata kat semua? Berhenti bayar gaji penjawat awam?
Sumpah aku x paham weh. Nk tolong, tolong.
Kalau dah diri sendiri je yang betul, susah la
Quote ImpianSeroja 1-7-2021 03:04 PM
Bront palarae
Apepun suka plak komen kak dibah ini kali
Quote sleepandream 1-7-2021 03:27 PM
takpela asalkan ummah isle tak dipijak2 DAP
Quote mendeluk 1-7-2021 03:36 PM
aku rse kalau MY mcm dkat negara orang putih jadi mcm kennedy hah kena boom
Quote nakkomenjugak 1-7-2021 07:43 PM
haii abam bront.

haihhh sakit hatiiiiii
bikin sakit hatiiiiii
semua ini terjadi berkali kali!
Quote MissYouSayang 1-7-2021 08:28 PM
Lagi satu peel netizen  yg jenis sabar dan bengap ni  bila org miskin mitak bantuan ko kecam tapi bila org kaya songlap duit rakyat ko puji plak.mmg ngam la gumen dgn netizen 2 x5 5x vavi..tepukkk!!!  
Quote domok 1-7-2021 09:51 PM
slyfynx replied at 1-7-2021 02:40 PM
Jap aku x paham.
Nk bantu mcm mana tu?
Yang nk bantu orang lain fine.

One thing for sure if I were PM, I won't approve PPN. Masa PM bentang pertengahan bulan Jun pun aku dah pelik camna dia konfiden yang awal July kes baru akan kurang daripada 4k. Pastu baru boleh masuk fasa 2. Aku dah agak nanti mesti tak ikut sangat pun plan tu.
Sekarang kes belum bawah 4k pun dah ada ura-ura nak bebaskan negeri lain daripada PKP. Maknanya faktor ke fasa 2 PPN dah tak boleh pakai lah. So camna.. Buat plan pun tak betul.

Quote doubleharmonic 1-7-2021 10:11 PM
motip jasmine suraya status dipadam?

Lihat semua komen(9)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2021 11:42 PM GMT+8 , Processed in 0.478347 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top