CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Tuang Minyak Masak Untuk Kereta Lebih Laju, Seriuslah?

30-6-2021 04:33 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2085| Komen: 13

Description: Seorang lelaki dari Indonesia mendapat perhatian netizen apabila video yang menunjukkan dia sedang memasukkan minyak masak ke dalam tangki kereta tular di media sosial, lapor Suara.com, semalam.
Seorang lelaki dari Indonesia mendapat perhatian netizen apabila video yang menunjukkan dia sedang memasukkan minyak masak ke dalam tangki kereta tular di media sosial, lapor Suara.com, semalam.

Menerusi kemas kini di akaun Instgram @Indra_fathan, pemuda itu percaya bahawa taktik menggunakan minyak masak menggantikan minyak petrol biasa mampu membuatkan kenderaannya bergerak lebih laju.


Kredit foto: IG Indra_fathan

Lelaki bernama Abbaz Ahmad itu dipercayai mengisi tangki minyak keretanya menggunakan minyak masak sebanyak satu liter.

“Minyak masak satu liter untuk kereta saya agar mampu meluncur lebih laju,” kata Abbaz dalam video tersebut.

Tindakan Abbaz menggunakan minyak masak mendapat pelbagai reaksi netizen yang terbahagi dua antara setuju dan menolak pilihan minyak lelaki itu.



“Memang sudah biasa taktik guna minyak goreng jadikan kereta bergerak lebih laju,” tulis seorang pengguna media sosial.

“Kalau darurat, tidak mengapa. Jika sengaja, hanya merosakkan enjin kereta sahaja,” komen seorang lagi. 


Sumber: Kosmo
1

Bagus
1

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Carcosa 30-6-2021 04:45 PM
Tgk thumbnail, belum baca headline, dah tau mesti Yindon caprut
Quote CatMiow 30-6-2021 04:52 PM
Laju2 nak kemana?
Quote nakkomenjugak 30-6-2021 06:45 PM
*tengok dari mana*
hmmmm takpelah
Quote mama_neko 30-6-2021 10:41 PM
berani ka nak try... hehehe.. kena overhaul mampuih... minyak masak ni viscosity dia lain dr minyak petrol, also biodiesel fuel mcm lebih mahal dr petroleum fuel.. bodoh yindon ni..
Quote che-cikL 1-7-2021 12:47 AM
Tekan pedal minyak, lajulah kereta tu... Apa nak isi minyak masak baru jadi laju pulak?
Quote bluebutter 1-7-2021 07:19 AM
Pendeknya org2 indon ni.
Quote Jitu 1-7-2021 08:29 AM
macam2
tp menarik jugak nak tahu long term effects dia
adakah kesemua sistem fuel line, fuel pump, fuel filter, injector, valve dia jahanam
Quote Artemesiaa 1-7-2021 02:10 PM
Confident betul harap enjinnya tak rosak
Quote ImpianSeroja 1-7-2021 03:25 PM
Macam macam ..yang bukan bukan nak di eksperimenkan
Quote salimrock 5-7-2021 01:30 PM
ko ni kasi malu kaum yindon la,


Quote heythere123 31-7-2021 10:20 PM
baca boleh, percaya jangan
Quote heythere123 31-7-2021 10:21 PM
dia mungkin share untuk buat lawak tapi kesian kalau ada yang percaya
Quote heythere123 31-7-2021 10:22 PM
tak pasal naya pulak nak clear tangki minyak

Lihat semua komen(13)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 02:07 AM GMT+8 , Processed in 0.079397 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top