CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Rajinnya Boy Iman! Sekejap PhD Sekejap Master, Sekarang Diploma Pula?

28-6-2021 11:41 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 7025| Komen: 50|Original author: Oleh: LilRose

Description: Masih ingat dengan kad matrik pelajar Datuk Boy Iman ketika menyambung pengajian ke peringkat 'Master' pada 2019?
Masih ingat dengan kad matrik pelajar Datuk Boy Iman ketika menyambung pengajian ke peringkat 'Master' pada 2019?

Ketika itu ramai pelik kerana Boy atau nama sebenarnya Noruliman A Rahman sebelum itu memaklumkan sudah ada ijazah Doktor Falsafah (PhD).




Lebih pelik apabila dia semalam memaklumkan kini mengikuti program di peringkat Diploma Profesional Pembinaan di Sekolah Pendidikan Profesional Pembinaan pula.

Perkara itu dikongsikan di Instagramnya bersama tangkap layar sedang mengikuti kelas online bagi Modul Pengurusan Tapak.


Kredit foto: IG

"Bermulalah kelas online. Harap tak berkaratlah otak, almaklumlah lama tak belajar.

"Walaupun pernah berniaga dan berjaya sebagai kontraktor, namun apa yang telah terjadi dalam perjalanan ini membuatkan dalam diri semakin kebal, kuat dan tekad utk buktikan pada diri sendiri bukan orang lain kemampuan diri dalam meneruskan perjuangan," tulisnya, namun menutup ruangan komennya


Kredit foto: IG

Dari PhD ke peringkat Master dan sekarang ambil diploma pula? Eh, pelik tu. - CARI

Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih
2

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (4 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote slyfynx 28-6-2021 11:52 AM
Takat tunjuk slide powerpoint
Quote CiliPadiSedap 28-6-2021 12:13 PM
slyfynx replied at 28-6-2021 11:52 AM
Takat tunjuk slide powerpoint

nanti  tunjuk belon ada yang tak percaya pula
Quote nazzse 28-6-2021 12:14 PM
covid kes patut ikut tokiman ni..makin lama makin turun levelnya
Quote dubuk 28-6-2021 12:15 PM
buat rumah asas pun fail
Quote Buritan 28-6-2021 12:24 PM
nazzse replied at 28-6-2021 12:14 PM
covid kes patut ikut tokiman ni..makin lama makin turun levelnya

Kannnn.. ini si kobik ni nakk naikkk je manjang..
Quote miszclassique 28-6-2021 12:29 PM
Ok la tu nampak la legit sikit diploma dari utmspace...fake it til u make it kekdahnyer
Quote nakkomenjugak 28-6-2021 12:32 PM
Ahhhh... Moga berjaya I guess?
Quote BoongaKertas 28-6-2021 12:35 PM
PHD > Master > Diploma. hahaha! wow bang!
Quote cupu 28-6-2021 12:46 PM
Haha..tajuk kelakar..tp lg kelakar dia punya step belajar tu...makin stepdown plk...ke br nak start yg real? Kagum dia ni.muka tebal sguh.
Quote salmon-suki 28-6-2021 01:02 PM
Hmmm..byk betul masa dia bt slide sndiri.. kekeke~

Y pic majlis konvo tuh,mcm pelik je..fail sgt details y ditulis kt bawah..campur melayu inggelish..bahasa rojak failed jugak.. kekeke~
Quote Cenderakirana9 28-6-2021 01:09 PM
Bukan dah banyak report dibuat ke atas mamat ni. Masih tak ada tindakan?
Quote fadz84 28-6-2021 01:11 PM
Bkn kata Datoship dia kena tarik ke aritu?
Quote kakigojes 28-6-2021 01:12 PM
Kenapa DBI??????? Bukan D dah drop ke
Quote akuHavocczz 28-6-2021 01:18 PM
Orang belajar menaik.. kenapa dia belajar menurun..? Lepas ni tadika pulak ke
Quote Plain-tif 28-6-2021 01:29 PM
Hiburan hari isnin
Quote dudaberhias 28-6-2021 01:41 PM
dah tak laku ke... bisnes rider dan delivery dia nak buka tu macam mana?
dah bungkus?
Quote aemon 28-6-2021 02:20 PM
CiliPadiSedap replied at 28-6-2021 12:13 PM
nanti  tunjuk belon ada yang tak percaya pula

ms iols convo utm dulu ade belon..tp lps semua da ambik skrol bru dorg lpskan belon.
Quote NonaNaga 28-6-2021 02:46 PM
aemon replied at 28-6-2021 02:20 PM
ms iols convo utm dulu ade belon..tp lps semua da ambik skrol bru dorg lpskan belon.

hahah samalah...iols suka nanti keluar lagu Congratulatiosn N Celebrations....
pungut belon....
Quote Sambalberapi 28-6-2021 03:34 PM
BoongaKertas replied at 28-6-2021 12:35 PM
PHD > Master > Diploma. hahaha! wow bang!

Ni menunjukkan dia makin bodo. Tu je

Lihat semua komen(50)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-10-2021 07:54 AM GMT+8 , Processed in 0.070127 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top