Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Membesar Dalam Kesusahan, Hanis Zalikha Terkenang Zaman Mama Daddy Jual Kuih Tepi Jalan

25-6-2021 12:00 PM|Oleh: Saiful| Komen: 270

Hanis Zalikha terkenang memori membesar dalam kesusahan apabila kedua ibu-bapanya terpaksa meniaga kuih dan nasi lemak.

Di Instagram, isteri Hairul Azreen ini memuat naik gambar kuih kegemarannya iaitu Pulut Panggang.


Foto: IG

"Pulut Panggang ni kuih yang terlalu nostalgik untuk saya, memang kalau makan, terus akan dibawa ke zaman Mama Daddy meniaga tepi jalan jual kuih & nasi lemak. 

"Maybe sebab takde masa lain Mama akan buat pulut panggang ni. Sampai sekarang dah tak makan dah sebab memang Mama takde buat dah. Cuma time nak meniaga dulu tu je. Dan Mama buat memang sedap sungguh sungguh," tulisnya sebagai kapsyen.



Di ruangan komen ramai pula yang sebak dengan cerita Hanis itu.

Tak kurang juga yang berkogsi cerita tentang kehidupan susah mereka bersama keluara.





Antara komen:

"Terharunya baca. Kalau Hanis tak cerita memang tak sangka. So proud to see where you and your family now."

"Oh baru tau keknis dan family pernah kesempitan. Ingatkan memang orang senang."




"Awak sangat humble dan jujur untuk mendedahkan zaman lampau.

"Hebatnya you, tak malu kongsi asal usul."



Wah kongsi kisah susah pun dipuji-puji. Kornag ada kisah zaman susah? Jomlah kongsi. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 269
Komen

Previous : "Kesian, Sedih Tengok Elizad,"-Aprena Manrose Pun Buat Rawatan Kesuburan

Next       : Elakkan Dari Bergaul Dengan Individu Toksik - PU Azman

Komen Terbaru

Quote solarlunar 7-7-2021 07:27 PM
Edited by solarlunar at 7-7-2021 07:33 PM

Adik Kek Nis yang perempuan tu tgh study kt Korea ke???

Sbb nmpk die feature kt vlog student malaysia yang study kt korea.
Edit: dh 6 bulan die kt sana.

Lain-lain Komen

Quote cmf_premierleag 25-6-2021 12:06 PM
ingatkan hef hef dari dulu lagi
patutlah peghak sgt nk join lisa surihani's clans yg mmg semua tahu kengkawan LS dr zmn tadika semuanya stok2 orka mcm beekhan,ili sulaiman
Quote lattehazelnut 25-6-2021 12:09 PM
Ayah dia bukan doktor ke
Quote kaedahnya 25-6-2021 12:12 PM
aaaa here we go agaij
Quote dino 25-6-2021 12:14 PM
patut la show off stp sudut rumah lain mcm haha
Quote newyork 25-6-2021 12:16 PM
Kira langkah kek sinah soh hanis masuk apa tah yg bergambar hot pants tu merubah lah pipit menjadi enggang gitu..
Quote rayray28 25-6-2021 12:17 PM
hebat jual kuih nasik lemak tapi panggilan mama daddy..x nostalgic..uf bapak mak ke br laa kena hehee
Quote dino 25-6-2021 12:17 PM
post masyAllah syukur nikmat.. sambil tyg kitchen kabinet haha
Quote supermum 25-6-2021 12:20 PM
newyork replied at 25-6-2021 12:16 PM
Kira langkah kek sinah soh hanis masuk apa tah yg bergambar hot pants tu merubah lah pipit menjadi e ...


Taklah. Dorang jadi senang lepas bapak dia berjaya jadi orang tengah kot jual tanah kat Mydin usj1 sekarang. Neksinah kan rajin bercerita dalam blog
Quote miszclassique 25-6-2021 12:22 PM
Yg penting acik keksinah kalau bergambar, auto muncung mulut untuk mendapatkan efek kurussss....mende ntahhh dia tak tau ke sekarang ada beauty filter kuruskan muka yiihhhh
Quote newyork 25-6-2021 12:23 PM
supermum replied at 25-6-2021 12:20 PM
Taklah. Dorang jadi senang lepas bapak dia berjaya jadi orang tengah kot jual tanah kat Mydin us ...

Oh kisahnyaa..  bapak dia broker tanah lah ni kerjanya.. rajin cerita kek sinah ..
Quote Suchi 25-6-2021 12:23 PM
Yeke susah? Tunjuk bukti umah buruk n baju comot dulu.


Quote mesmerize 25-6-2021 12:24 PM
Alisa tu sebijik muka kakak Keknis yang nama Liana tu..
dah besar agaknya chubby2 susah kurus macam Liana..

btw bagus la dah upgrade kehidupan dengan usaha sendiri..
Quote purplelilac 25-6-2021 12:31 PM
Hanis ni kalau tayang uma dia mesti time kemas, bila laki lembam tu tayang uma dia kantoi sepah jg hahaha. Uma dia siap ada tiang kaler kuning tengah2 dah mcm umah dukun
Quote KIM.K 25-6-2021 12:40 PM
Edited by KIM.K at 25-6-2021 12:44 PM
dino replied at 25-6-2021 12:17 PM
post masyAllah syukur nikmat.. sambil tyg kitchen kabinet haha


Sembang dah makin serupa mak dia
Quote husna_amal 25-6-2021 01:03 PM
ramai je hidup senang walaupun jual kuih dan nasi lemak. Iye2 je hz ni hidup susah. Dulu2 follow zaman blog dia tengok senang je hidup tu.
Quote eyansss 25-6-2021 01:10 PM
karsinah 2.0…

pastu mana deme pernah susah teruk melampau…  apaknya keje MAS siap jenjalan obersi lagi…  ten dapat vss pastu apaknya kerja broker…  dia ngan mak dia  suka sangat cerita konon miskin daif je dedulu..  hahaha…  dan orang pun terpedaua lantas beli  la peoduk mengaeut harga yahudi deme sebab kesian…
Quote MontanaHannah 25-6-2021 01:11 PM
cerita bab sedih lepas tu suruh org beli produk dia jual

bodoh????

mmg bodoh lah siapa yg beli dgn penjual bodoh ini!!!!!!!!!!!!
Quote ninnamina 25-6-2021 01:17 PM
subhanallah masyaallah tabarakallah
Quote kiah_mai_pulak 25-6-2021 01:22 PM
patutlah 1 family sangkak duk menayang kekayaan.. hidup susah ya dulu2

Lihat semua komen(270)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top