CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Antarabangsa Lihat artikel

Berkemban Dengan Mak Nyah Semasa Kuarantin, BCL Ni Tahu Erti KuarantinTak?

18-6-2021 05:43 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 5577| Komen: 22|Original author: Oleh: LilRose

Description: Pelakon dan penyanyi popular Indonesia Bunga Citra Lestari (BCL) diselar rakan artis, Jerinx.
Pelakon dan penyanyi popular Indonesia Bunga Citra Lestari (BCL) diselar rakan artis, Jerinx.

Menerusi hantaran di Instagram, penyanyi itu menyindir BCL menjadi punca kes positif Covid-19 di Indonesia meningkat.


Kredit foto: IG

Dia juga kelihatan sangat kecewa dengan tindakan BCL seolaholah bangga mengumumkan dirinya dijangkiti virus berkenaan sekembalinya dari bercuti di Bali.

Apa yang membuat Jerinx bertambah marah adalah sikap ambil lewa BCL yang seakan-akan tidak mempedulikan peraturan kuarantin.

Luahannya itu dibuat selepas BCL memuat naik gambar berkemban dengan seorang mak nyah ketika menjalani kuarantin.


Kredit foto: IG

Jerinx juga menyuarakan kemarahannya terhadap BCL kerana menjadi punca negara itu sekali lagi menangguhkan pembukaan semula pulau pelancongan itu pada Julai depan ni berikutan peningkatan kes di Bali.

"Bali sudah beberapa kali kena prank dijanjikan selepas dijanjikan akan dibuka. Namun, terpaksa ditunda lagi dan lagi kerana tiba-tiba kes meningkat," tulisnya.

Difahamkan, hantarannya itu dipadam Instagram, namun dia memuat naiknya semula berserta ayat sindiran terhadap BCL yang dikatakannya gelabah dengan hantarannya sebelum ini.



Kredit foto: IG

Sementara itu, BCL di IGnya menafikan dakwaan Jerinx yang menuduhnya dijangkiti Covid-19 ketika di Bali dan meminta semua pihak membuat pengesahan terlebih dahulu sebelum memandai mengeluarkan kenyataan.



Kredit foto: IG

Lepas satu, satu kontroversi dicetuskan BCL sejak kebelakangan ini. - CARI

Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (4 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote EjenAlisya2 18-6-2021 06:44 PM
Tak habis2 cite balunya ashraf ni
Quote uori 18-6-2021 06:47 PM
ingatkan kat malaysia je ada retis nama jering
Quote KIM.K 18-6-2021 06:57 PM
Balu ash ni mengundang pertanyaan 'job apa sih di bali'. Penting sangat sampai berpergian waktu kopid neh.
Indon pun guna ayat 'penjilat'
Quote sparkly 18-6-2021 07:49 PM
Sejenis yg tak reti duduk diam
Quote matjerk 18-6-2021 09:57 PM
Si manager dia yg muka petak tu.. siap komen.. nanti sembuk yuk ke bali lagi... langsung x sensitif langsung eh psl covid ni.... dibuat main2 ja.... klu kat maalaysia teruk hang kena kecam weh
Quote LadyCarefree 18-6-2021 10:04 PM
Dia ni memang xcerdik. Dulu kan dia buat swab test sendiri siapa nak dtg rumah dia.

Quarantine tu pun pd dia maybe asalkan duduk rumah.
Quote I.K.A888990 18-6-2021 10:47 PM
maybe dia pikir dunia ni dia yg punya sorang. xkesah pn kut org lain kena
Quote Rara77 18-6-2021 11:47 PM
sibuk nya lahai dengan retis yindon
tak cukup retis kat malaysia nk dibawangkan kah
rakyat mereka juta juta cukup shj mereka yg kecam
kita tak perlu campur ye adik adik
Quote mawardia 19-6-2021 09:34 AM
Minah ni lepas habis eddah jadi semacam yaa.
Quote BuBuComey 19-6-2021 10:19 AM
Makin byk kontroversi lately
Quote Perawankota 19-6-2021 07:16 PM
Kenapa bcl ni mcm2 hal skang
Quote alesandra 19-6-2021 09:30 PM
susah betul aku baca karangan indon neh
Quote BoongaKertas 19-6-2021 09:48 PM
Lps arwah takde, mcm lain mcm sgt sheols eh. Nak divert kesedihan ke mcm mana sbnrnye?
Quote RumiMenari 19-6-2021 10:03 PM
Sheols dah ada kubur sendiri kan.. so ni ala2 rebel tuhan tak amek nyawa lagi ke hapa.. mcm suka pula dpt kobid..
Quote fahdramli 19-6-2021 11:21 PM
RumiMenari replied at 19-6-2021 10:03 PM
Sheols dah ada kubur sendiri kan.. so ni ala2 rebel tuhan tak amek nyawa lagi ke hapa.. mcm suka pul ...

Yamg betul lah, siap isolasi berjemaah tu yang tak tahan tu, update macam2, mungkin bosan kot jadap muka yang sama ja, hahah
Quote nakkomenjugak 20-6-2021 10:10 AM
Takpe ummah yendon ada ready untuk kecam dia.
Quote Akakusha 21-6-2021 05:01 PM
Terkial aku nak paham posting bahasa indon ni
Quote kuchibambam 23-6-2021 03:51 PM
Kena siapkan kamus nak paham
Quote Meiizu 24-6-2021 06:02 PM
RumiMenari replied at 19-6-2021 10:03 PM
Sheols dah ada kubur sendiri kan.. so ni ala2 rebel tuhan tak amek nyawa lagi ke hapa.. mcm suka pul ...

Hahaha adoii betul2

Lihat semua komen(22)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-10-2021 07:41 AM GMT+8 , Processed in 0.073744 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top