CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Siapa Asad Motawh Mengada Pasang ‘Lampu Biru’ Elak Kesesakan Jalan Raya?

18-6-2021 04:54 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6803| Komen: 47

Description: Tular pemilik kenderaan Mercedes-Benz didakwa memasang flicker blue light untuk kegunaan peribadi.
Tular pemilik kenderaan Mercedes-Benz didakwa memasang flicker blue light untuk kegunaan peribadi. 

Video yang dimuat naik di TikTok itu telah menimbulkan rasa tidak puas hati dalam kalangan netizen.


Foto - Get Craft / Twitter

Melalui perkongsian @ardnie di Twitter, seorang lelaki bernama Shahrizan berkongsi satu video pendek di TikTok menunjukkan flicker blue light yang dipasang di keretanya bagi meredah kesesakan lalu lintas.



Alasannya flicker blue light itu bertujuan untuk membantunya sampai ke destinasi yang ingin dituju dengan cepat disebabkan mahu mengejar masa. Malah, yang menarik perhatian netizen selepas menonton video pendek tersebut adalah kelibat As’ad Motawh yang berada di tempat duduk belakang.



Rata-rata rakyat Malaysia sedia maklum, pihak polis sahaja yang boleh menggunakan flicker light blue ini untuk tujuan kecemasan. Melihatkan kelibat As’ad di dalam kereta tersebut, netizen beranggapan penyanyi tersebut menggunakan lampu itu bertujuan untuk meredah kesesakan trafik dengan cepat.



Tidak mahu timbul isu ini dibiarkan dan ramai mengambil kesempatan, netizen mula tag akaun rasmi PDRM di Twitter bagi melakukan siasatan dengan telus dan adil.




Netizen juga berharap agar orang ramai tidak melakukan hal yang sama dengan mengambil kesempatan bagi tujuan peribadi. 



Sekadar info tambahan, As’ad Motawh merupakan anak kepada Dato’ Yustita Sidi Al-DJabbar iaitu wakil rakyat di Malaysia.


Sumber: Murai

Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Raline 17-6-2021 01:27 PM
baru hensem sikit dah POyo.
Quote RumiMenari 17-6-2021 01:29 PM
Alahaiiiiiii banyaknya polis kena mengadap golongan kayangan yg bodo2 ke buat2 bodo ni
Quote Raline 17-6-2021 01:30 PM
RumiMenari replied at 17-6-2021 01:29 PM
Alahaiiiiiii banyaknya polis kena mengadap golongan kayangan yg bodo2 ke buat2 bodo ni

tu la pasal... aku pun pelir la...
Quote Kurex 17-6-2021 01:37 PM
Bila nak leak video cikcap dia???
Quote nakkomenjugak 17-6-2021 01:53 PM
Yihhhhh nyanyi out of key, camne ko ni pemes dek. Aku sampai sekarang tak tau camne nak sebut motawh tu haha
Quote dudaberhias 17-6-2021 01:56 PM
kesiannya, berangan youtuber top atau kayangan ke dikkk macam si isa tu...
mujur lah elok sikit walaupun badan sekeping...

sooo kad maaf netizen boleh di sediakan atau print...
Quote MoonRise 17-6-2021 02:07 PM
mendapat la dek oiiii. segala benda nk upload, tunjuk kat netizen
Quote BabyOnEarth 17-6-2021 02:10 PM
nakkomenjugak replied at 17-6-2021 01:53 PM
Yihhhhh nyanyi out of key, camne ko ni pemes dek. Aku sampai sekarang tak tau camne nak sebut motawh ...

haha btol la, iols pon taktahu nk nyebut motawh tu.
bunyi seakan muntah pon ye jugak.
bukan nama sebenar kan?
Quote MarryPottet 17-6-2021 02:15 PM
Ngengada & berangan lebih bbnu neh
Kalau nak kejar masa ko bawak myvi, king of the malaysian road je sudah thambyyy
Quote Budakmomok 17-6-2021 02:16 PM
Perghhh fefeling ko dikkk
Quote isbritneybich 17-6-2021 02:16 PM
terpaling kecelaruan identity ni. pakai flicker light macam polis, pakai hazard light macam driver tow truck, pakai dog tag macam askar, pakai jacket tulis pilot berangan duduk sebelah tu boyfriend dia macam val kilmer dan tom cruise. kadang2 kesian influencer ni kena sungguh2 carik duit sampai membodohkan diri begitu sekali. kita ni aman2 je berforum haha
edit: masalahnya drive tengah2 lane pasang segala lights semua orang semua still tak bagi lalu hahaha
Quote nakkomenjugak 17-6-2021 02:20 PM
BabyOnEarth replied at 17-6-2021 02:10 PM
haha btol la, iols pon taktahu nk nyebut motawh tu.
bunyi seakan muntah pon ye jugak.
bukan nama ...

Entah ler... maklum la dah nak masuk level remaja tua ni, idok ler iols tahu ke kenal nama2 bebenu ni hahaha
Quote slyfynx 17-6-2021 02:49 PM
Mane die ni dpt duit?
Nyanyi pun hauk.
Ade orang bela ke hape ni?
[youtube]gOC5DxR9fxk[/youtube]
Quote azimodin 17-6-2021 02:54 PM
Hello dik montahhijau, emak2 yg terlewat ambik anak kat taska sebab boss kemaruk meeting lagi sejam nak habis kerja pon x pasang lampu liplap ala polis. Who are yus? Another tibaiunta. Baru pakai merc dah rasa entitled much.
Quote sleepandream 17-6-2021 03:03 PM
tapi kalau takde escort... just pasang lampu biru tu orang nak ketepi bagi laluan ke??
Quote RumiMenari 17-6-2021 03:03 PM
Raline replied at 17-6-2021 01:30 PM
tu la pasal... aku pun pelir la...

Hang ni punya ejaan memang menguji minda betul hahahaha
Quote kiah_mai_pulak 17-6-2021 08:31 PM
asad mokmuntah ni ada kena dgn senah montahhna porumer car tak?
Quote tipahketipung 17-6-2021 10:43 PM
Budak cacing ni
Eirghh
Quote YomiuriLandMae 17-6-2021 10:46 PM
retis yg x berotak cenggini la..

Lihat semua komen(47)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-10-2021 09:28 PM GMT+8 , Processed in 0.095847 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top