CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Tajul Tangguh Dulu Anak Ketiga Demi Kewangan Keluarga

18-6-2021 02:42 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2716| Komen: 24

Description: Selepas menimang cahaya mata kedua bulan lalu, penyanyi Tajul dan isteri Nurul Shamieza membuat keputusan untuk perancang keluarga dengan memasang rod implan perancang keluarga.
Selepas menimang cahaya mata kedua bulan lalu, penyanyi Tajul dan isteri Nurul Shamieza membuat keputusan untuk perancang keluarga dengan memasang rod implan perancang keluarga.


Tajul atau nama sebenarnya Tajul Ariff Noor Md. Shari, 23, berkata, tindakan itu dilakukan bagi memberi tumpuan membesarkan dua anak mereka dengan sebaiknya.


Foto: IG

"Ye semalam saya temankan isteri pergi klinik untuk pasang rod implan perancang keluarga.

"Kami merancang dan fikir daripada pelbagai aspek iaitu kasih sayang, kewangan, masa dan pelajaran.

"Kalau tak fokus dan tak buat perancangan yang betul takut kedua-dua mereka tak dapat semua tu," katanya kepada mStar.




Penyanyi lagu Sedalam-Dalam Rindu ini memberitahu akan menanggalkan rod implan tersebut selepas tiga tahun atau apabila sudah bersedia untuk menambah anak.

Sementara itu, Tajul berkata, dia bersyukur dikurniakan sepasang cahaya mata dan sememangnya merancang untuk menjarakkan kelahiran bayi ketiga buat masa ini.

"InsyaAllah kalau ada rezeki lagi tiga tahun kami bersedia untuk ada baby yang ketiga.

"Yang kedua memang kami syukur dapat anak lelaki, biar sepasang dan boleh berkawan dengan kakak dia.

"Kali ni bukan terpaksa pasang birth plan, kami suah berbincang dan memikirkan ini adalah keputusan terbaik dan kami mahukan masa tiga tahun untuk besarkan kedua-dua anak ni duhulu," katanya.



Dalam pada itu, Tajul berkata, pemasangan rod implan yang dilakukan adalah atas nasihat doktor dan ia selamat untuk digunakan serta tidak memudaratkan.

"Doktor kata selamat digunakan 99.9%. Pasang untuk tempoh tiga tahun, tapi kalau dah ready... bila-bila pun boleh buka," ujarnya.



Tajul mendirikan rumah tangga dengan Nurul Shamieza tiga tahun lalu dan mereka dikurniakan sepasang cahaya mata iaitu Adriana Carisa, 3, dan Adrian Rifqy yang berusia sebulan. -CARI

Sumber: mStar Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote LadyCarefree 18-6-2021 02:53 PM
Bijak macam ni. Syabas! Tak selfish tp pentingkan anak.
Quote Adeakukesah11 18-6-2021 03:09 PM
Dia ni thread sume psl anak je. Nk cucuk implan kat bini pun ade thread. Hadoi lah
Quote slyfynx 18-6-2021 03:38 PM
So, ko nk berjimak ke x perlu ke orang tau?
Haish.
Quote tuntasha 18-6-2021 03:41 PM
Lepas ni bakalan berita setiap 2 hari qiempropa ada anak pulak.
Quote applecomel 18-6-2021 03:45 PM
ooooooooo mcm tu....
Quote tagas 18-6-2021 03:54 PM
Dpt bini sedap mane bleh tahan

hari2 kasi lenjan

kalo tadak implan

ade chance beratur anak

cukup team bola
Quote dudaberhias 18-6-2021 03:56 PM
dia ni kalau gosip mesti pasal bini dia je... ye la nak marketkan diri dia tak laku...
muka ala2 kelindan lori je... lepastu cerita pasal karier suram etc.
Quote MontanaHannah 18-6-2021 04:01 PM
muka macam celaka nakharom

ko jadi kuli kasar sajalah

rupa macam tong tahi

benci betul aku jantan sial rupa mcm ini menyemak dalam  industri hiburan

babi betul
Quote umbut 18-6-2021 04:22 PM
Muka rempit x laku.. Terpaksalah jual muka bini ngan anak.. Bini pki implan pun nak nunjukkkk... Dpt ler dayung hari2 x lekat.. 99% gitewww.. Kiasan nak berjimak
Quote hashashes 18-6-2021 04:28 PM
Mende lah pasang implan pun nak kecoh2
Quote imanjannah 18-6-2021 10:17 PM
bagus ada perancangan
Quote Daftpunk_shine 19-6-2021 12:23 AM
Ya tuhan..inikah gosip yang perlu kuhadap sambil mereput sepanjang pkp..
Quote ImpianSeroja 19-6-2021 01:05 PM
Inilah yang dinama kan family planning
Quote silampumeja 19-6-2021 01:14 PM
Dia ni nampak macam bininya yg banyak bekerja sekarang ni. Bini gigih buat review product segala bagai...

Penuh story review je... Sesekali muncullah dia dlm video berkaitan produk suami isteri ke... Kisah suami isteri ke...
Cuma baguslah jugak bg kesedaran kat fllower dia duk ralit beli product sedap malam segala, lupa nak cntrol birth, anak terabai, ekonomi ke mana... Baguslah...

Cuma nampaklah si tajul tu mcm agak bodoh rempitnya bila isteri interview tanya psal implant ni
Quote awenda507 19-6-2021 01:18 PM
Benda gini pn nk kabo ke org ke tajul?
Quote CaqJora 19-6-2021 01:27 PM
Ya Allah... Cite ko nak jg burung jgn bg muntah sewenang2nya pun may canang ka? Dh x de job sgt ke, blh dpt duit ke bgtau 1 malaya cite punai gini?
Quote 3chanceno 19-6-2021 01:27 PM
Emmmmm ini gosip????

Bagus untuk kesedaran para peminat dia tentang birth control, tapi tak payah in detail sampai ada gambar pasang implant tu!!!

Dia nie ramai peminat ke???
Quote sleepandream 19-6-2021 01:57 PM
okla tu ada family planning...
cuma rod implant ni kene tanggal lepas maximum 5 tahun... and certain people kacau period dorg...
Quote Suchi 19-6-2021 05:49 PM
Muda lagi laki bini ok gak nak tangguh sbb anak pun rapat2 sgt kan.

Btw tak penah pakai benda tu adakah badan akan mengembang ya?

Lihat semua komen(24)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2021 03:16 PM GMT+8 , Processed in 0.071252 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top