CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Aina Abdul ‘Crush’ Dengan GDragon, Jadi Inspirasi Tulis Lagu Kisah Peribadi

18-6-2021 02:34 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 8779| Komen: 72

Description: Kemantapan vokal Aina Abdul tentu sekali tak perlu dipersoalkan lagi dan kini bakatnya mendapat perhatian di peringkat antarabangsa selepas muncul dalam program TV Korea dikenali sebagai Simply K-Pop ...
Kemantapan vokal Aina Abdul tentu sekali tak perlu dipersoalkan lagi dan kini bakatnya mendapat perhatian di peringkat antarabangsa selepas muncul dalam program TV Korea dikenali sebagai Simply K-Pop Con-Tour.


Bukan sahaja peminat di Malaysia yang kagum dengan vokal penyanyi berusia 28 tahun itu, malah warga Korea juga terpegun apabila melihat Aina menyanyi lagu Sepi secara langsung.


Foto: IG

“Saya tak sangka akan mendapat reaksi sebegitu daripada kedua-dua pengacara tersebut, kerana rehearsal diadakan tanpa mereka dan apa yang saya cakap semua adalah berdasarkan skrip.

“Tapi tak sangka mereka akan berikan reaksi yang sangat comel dan ia membuatkan saya rasa gembira menyertai program tersebut, ” katanya kepada mStar.




Menurut Aina, dia menjadikan penyanyi GDragon daripada kumpulan K-pop Big Bang sebagai inspirasi untuk menulis lagunya sendiri.

“Sebenarnya bias saya dalam Big Bang ialah GDragon dan TOP, tetapi lebih minat GDragon kerana dia ialah inspirasi saya untuk mula menulis lagu.




“Dia banyak menulis tentang kisah peribadinya dan ia membuatkan saya ingin menulis lagu berdasarkan perspektif hidup saya sendiri, ” katanya. -CARI

Sumber: mStar Online
1

Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ajinomotonosuga 18-6-2021 02:55 PM
Ni sure adik ipan..baru kuo kampung..kat Rengit tu
Quote melinda_kerr 18-6-2021 03:05 PM
Complicated jugaklah kalau uols menginspirasi gd. Sbb muzik die banyak layer dan penuh misteri..all the best.
Quote JohnyEnglish 18-6-2021 03:10 PM
Elok la.muka kau pun ada iras kim jong -un
Quote YomiuriLandMae 18-6-2021 03:27 PM
iols mmg minat giler dgn GD sbb he produced his own songs and albums..
this is his best album for me despite of cover album dia yg a bit controversial tu but why bother pun..

[youtube]BnEU-akxG_k[/youtube]

iols respect dgn penyanyi yg brilliant composing and producing their own songs..
hope aina bole pegi jauh mcm dia..

Quote nakkomenjugak 18-6-2021 03:27 PM
Iols ngefans dengan Gd
Quote slyfynx 18-6-2021 03:36 PM
Pemende dkrg byk cite pasal die nih.
Interview Tv korea la, inspirasi retis korea la
Quote MontanaHannah 18-6-2021 03:58 PM
Kalau pakai mcm ni baik perlahan-lahan belajar jadi ustazah


nak kekal releven dalam dunia hiburan ko xboleh hanya berdiri atas bakat tetapi mestilah  kena adapersonaliti,gaya ,imej diri dan rupa yg lawa


ko xlawa tp aura ko terbaik ,org nak tengok ko berkali-kali ,barulah ko boleh hidup lama dalam dunia hiburan.


Aku xboleh tolong org yg hanya ada bakat tp hodoh.,,,imej diri pun xde...

pakai serupa minah  kena sawan babi , punyalah try hard sampai jadi gila tetaplah ko celaka yg tak boleh stay lama dalam dunia seni hiburan tanahair atau tanah mana pun atas muka bumi ini.


pekerjaan yg sia-sia.
Quote dino 18-6-2021 04:17 PM
MontanaHannah replied at 18-6-2021 03:58 PM
Kalau pakai mcm ni baik perlahan-lahan belajar jadi ustazah



ko lawa sgt ke dik? haha
elok2 la tgk cermin me apo
Quote sparkly 18-6-2021 04:24 PM
Amboii dik..minat gdragon ye…

Sis pun minat sgt gdragon hensem n v talented
Quote dudaberhias 18-6-2021 09:16 PM
semoga dek aina banyak job lepasni sampai duit berkepuk2 supaya dia boleh buat plastic surgery atau laser treament untuk kulit dia lubang2 tu di korea...

wajah muka herlok itu penting yach di era ini...

70% penonton malaysia sekarang layan drama luar jah sebab nak tengok jejan atau cikki herlok...

tak percaya cuba suruh hollywood tukar casting avengers tu bubuh suhaimi saad, tauke jambu, ellen degeneres, siti sarah, cek non, sean kingston dan hamid gurkha... tengok ada tak yang sudi tengok????
Quote gideoncross 19-6-2021 02:49 AM
Edited by gideoncross at 19-6-2021 02:50 AM

G-Dragon x bnyk bunyi msa ni, last2 dngr pun psl dia dating BlackPink Jennie je.
Quote MontanaHannah 19-6-2021 11:56 AM
dino replied at 18-6-2021 04:17 PM
ko lawa sgt ke dik? haha
elok2 la tgk cermin me apo

Lawa,,,lagi lawa daripada janda bang Dino dan bini baru bang Dino hat la ni,,,,,



Aku tegur Aina Abdul sebab dia mmg xlawa dan xpandai nak gayakan diri .





Quote ImpianSeroja 19-6-2021 01:11 PM
Gudluck Aina
Quote salmon-suki 19-6-2021 06:47 PM
gideoncross replied at 19-6-2021 02:49 AM
G-Dragon x bnyk bunyi msa ni, last2 dngr pun psl dia dating BlackPink Jennie je.

Serius laa GD ngn jennie??ai xsuka BP..tp ai suka GD..lagu "But i love u" lagu solo dia sebelum halyu wave whatsoever tuh tetap jd my fevret..hihihi..

Jgn laa GD date jennie..ai xrestuuuuuuu..huwaaaaaaaa
Quote nadie90 20-6-2021 12:23 AM
Sapa ja xska G Dragon kan....melainkan yg bru berjinak2 nk knal G Dragon atau xknal abang G Naga ni lol....
Quote sleepandream 20-6-2021 12:35 AM
btw apa cerita dengan skandal pelacuran seungri yach?
iols dah jarang2 layan big bang sejak isu heols ni
Quote JalaEmas 20-6-2021 01:18 AM
gdragonn.. bigbang.." crush "zmn matrik duluuu
Quote chekacheku 20-6-2021 01:22 AM
Daku xknal..aura kpop xmelekat padaku...
Quote Zazaelena 20-6-2021 05:33 AM
salmon-suki replied at 19-6-2021 06:47 PM
Serius laa GD ngn jennie??ai xsuka BP..tp ai suka GD..lagu "But i love u" lagu solo dia sebelum ha ...

Fake scandal je tu antara Jennie & GD. Jennie kan Kpop Female Idol paling popular dan berpengaruh di SK sekarang ni. So, Dispatch buat fake scandal untuk alihkan isu kontroversi kerajaan Korea Selatan. Jennie & GD kan under company yg sama iaitu YGE. Kesian Jennie & GD kena jd scapegoat untuk tutup kontroversi kerajaan Korea Selatan. I suka kedua2 Jennie & GD sbb mereka bukan saja rapper dlm group masing2 tapi berbakat juga tulis lirik & compose lagu.

Lihat semua komen(72)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 09:22 AM GMT+8 , Processed in 0.072650 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top