Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Mulia Hati Ibu Neeelofa, Beli 3 Ekor Ayam Agih Kepada Tukang Sapu

16-6-2021 05:37 PM|Oleh: Saiful| Komen: 280

Ibu Neelofa, Datin Noor Kartini berkongsi rezeki bersama tukang sapu sampah yang bekerja di kawasan TTDI.

Noor Kartini menyediakan dua menu iaitu roti bakar dan kari ayam dan bungkusan tersebut diedarkan kepada 40 individu.


Foto: IG

Berkongsi di Instagram, untuk menyediakan juadah kari tersebut, dia telah membeli sebanyak 3 ekor ayam.

"Wow periuk besar hari ini. Aunty Tini beli 3 ekor ayam. Kita kongsi rezeki, mesti mereka gembira," katanya.


Foto: Gempak

Aunty Tini juga sempat berkongsi beberapa gambar tukang sampah yang tersenyum menerima bungkusan makan serta sampul duit raya.

Mulianya hati ibu Nelofa ni kan?



Sejuk sikit hati netizen selepas isu Kartini yang didakwa menghina Raja Berpelembagaan negara ini. Tak gitu? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 280
Komen

Previous : Berat Tinggal 35kg, Elyana Jalani Radioterapi

Next       : Semua Hantaran Di Instagram Dipadam, Rizalman Merajuk Dengan Netizen?

Komen Terbaru

Quote salimrock 22-6-2021 09:17 AM
''Barangsiapa yg berdoa di social media, nescaya beliau akan memperolehi 'likes' dari folowers '' Ustaz Salim al-khartum

Lain-lain Komen

Quote laksmanabentan 16-6-2021 05:46 PM
mewangi terussssss....
Quote slyfynx 16-6-2021 05:47 PM
Eh, x sucikan la atitude ko tu.
Ttp x suke.
Blah la weh
Quote shernazz 16-6-2021 05:49 PM
Muliakan.hati.mak nelopa?
Quote lyshafull 16-6-2021 05:50 PM
masa untuk sucikan diri ... maybe produk2 nye terkesan sungguh dek termakan perangai masing2 ... or nk keluarkan produk bru ... gituhh
Quote dudaberhias 16-6-2021 05:52 PM
wah kurlast theyols punya MO penyucian yang terbaru...

jangan lupa ya, hasil derma itu semua adalah dari duit stockist2, agen2, suri rumah serta pelajar2 yang terdesak beli produk dia untuk jual kembali dengan janji manis untung berlipat kali ganda... belum di kira yang dah terkambuih...

fight me...
Quote imanjannah 16-6-2021 05:53 PM
alhamdulillah.. tq aunty Tini
Quote milafida 16-6-2021 05:59 PM
Kenapa ya sekrg setiap sedekah kena post Kat ig. Bkn iols kata dia ni tapi bila iols tgk ig marhaen pun sama sambil sedekah sambil merekod.
Quote MsCinderella 16-6-2021 06:00 PM
Selalu masak byk2 kan..

Baru hari ni ker kongsi rezeki dgn stranger?
Quote krustykrab 16-6-2021 06:03 PM
Nak gi mekah utk sucikan diri tak dapek...buatla juadah 3 ekor ayam utk sedekah...terharu iol
Quote Cik_jantung 16-6-2021 06:05 PM
dudaberhias replied at 16-6-2021 05:52 PM
wah kurlast theyols punya MO penyucian yang terbaru...

jangan lupa ya, hasil derma itu semua adal ...

Tapi ayamnya 3 ekor je dud...  

Marhaen yg sedekah diam2 lagi banyak dr tu...
Quote Cik_jantung 16-6-2021 06:06 PM
Kemain ya memuji suaminya.. satu keajaiban.. gituu..

Laki korang2 takde yg keajaiban ke.. keke
Quote dudaberhias 16-6-2021 06:09 PM
Cik_jantung replied at 16-6-2021 06:05 PM
Tapi ayamnya 3 ekor je dud...  

Marhaen yg sedekah diam2 lagi banyak dr tu...

aah tu la... iols malas nak pertikai yang 3 ekor ayam tu sebabnya benda mulia khennn menderma.. soo kena la puji2 gittew sambil lupa yang duit2 tu dari sape lagi kalau bukan agen2, suri rumah, yang dah terkambuih
Quote rosannazmia 16-6-2021 06:12 PM
Edited by rosannazmia at 16-6-2021 06:15 PM

Mulia semulia hati dek saiful buka thread yg baik2 utk jah n mak nye.. elok lah kita bukak thread yg menwarwarkan kesah kemoliaan n keikhlasa insan2 dr pasir mas ni.. semuga beliu n jah terus istiqomah berbuat kebajikan ….. gituuhhhh ahkak menadah doa ….

P.s :yaaaa ammpoonnnn typosss sekian alamm!! Koserh lah nak edit.. asal naip je typos asal naip je typos…. Jari i kurus sgt keypad yg mok tula pasal memanjang typos dlm cari ni kena edit memanjang ..koserhhh
Quote Boomibulat 16-6-2021 06:13 PM
Mulianya hati mama..rugi sy x terpilih jd menantu..klu x sy boleh tolong packing roti canai kuah kari..
Quote Rogue98 16-6-2021 06:14 PM
Post jangan tak post...nanti orang tak tau pulak....
Quote kaseh80 16-6-2021 06:14 PM
Setakat 3 ekor kira dah 'suci' ke???????????????????????
Quote rosannazmia 16-6-2021 06:16 PM
Boomibulat replied at 16-6-2021 06:13 PM
Mulianya hati mama..rugi sy x terpilih jd menantu..klu x sy boleh tolong packing roti canai kuah kar ...


Dek boom , anak dara dia ramai lagi leh ler masuk jarum
Quote miss_perfect 16-6-2021 06:31 PM
Dalam artikel tulis roti bakar.... tapi gambar cam roti canai?
Quote Pak.dolla 16-6-2021 06:34 PM
Senang je nk bodo-bodo kan masyarakat..
Masyarat pun bodo-bodo percaya..

Lihat semua komen(280)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top