Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"ZARA Boleh Mereput" - Faizal Tahir Pun Bengang Dengan Vanessa Perilman

15-6-2021 06:15 PM|Oleh: LilRose| Komen: 27

Nampaknya, kenyataan ofensif Ketua Pereka Fesyen (wanita) Zara turut mendapat perhatian penyanyi dan komposer Faizal Tahir (FT).


Kredit foto: IG

Menerusi Instagram, FT menzahirkan kekesalannya terhadap Vanessa Perilman atas kenyataan berbentuk retorik anti-Palestin sebagai balasan terhadap entri pro-Palestin dimuat naik model Qaher Harhash.



Kredit foto: IG

"ZARA boleh mereput. Angkat tangan jika anda bersama saya," tulisnya.



Difahamkan, biarpun didesak warga maya untuk membuat permohonan maaf, hingga kini label fesyen berkenaan masih tidak mengambil sebarang tindakan.


Kredit foto: Twitter

Kata pihak Zara, Harhash sudah menerima permohonan maaf daripada Vanessa yang memadam akaun Instagram dan laman sosial lain selepas kenyataan kontroversinya itu tular.



Kredit foto: Twitter

Bagaimanapun, Harhash di Instagram mempersoalkan mengapa dia perlu menerima permohonan maaf daripada Vanessa. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 27
Komen

Previous : Imej Eksentrik Dikutuk Teruk, Sarah Hilderbrand Tampil Sekolahkan Netizen

Next       : Rizalman Sentap Dengan Netizen Ke Sampai Deactivated FB?

Komen Terbaru

Quote mrseller 17-6-2021 09:10 AM
Releks guys, ZARA nak lingkup bundle Abe Golok adooooo

Lain-lain Komen

Quote sharfox 15-6-2021 10:38 PM
lavendernovella replied at 15-6-2021 08:18 PM
Dah nama pun Perilman. Luas mana pun diaspora bangsanya. Harus kesetiaan dia tetap pada tanah nenek  ...

Bila masa pulak Yahudi Ashkenazi ada tanah nenek moyang kat Palestin u?

Quote dudaberhias 15-6-2021 10:50 PM
iols terpaksa boikot juga sebab for sure Vanessa tu salah seko manusia yang kekwat in real life macam si RIkote tu... ramai fashion designer memang kekwat dan anggap mereka Diva.

Elok la cash di dunia ni... sama la macam karl lagerfeld tu pun.. rasanya kalau dia hidup lagi pun mesti ramai boikot dia.
Quote None68 15-6-2021 10:52 PM
Wah nama baru Rikote..
Quote kakakpositifker 15-6-2021 11:19 PM
semoga diperbuka hati nya ke jalan allah swt
Quote depresio 16-6-2021 02:07 AM
Zara ni kalau ko pakai tudung dia takkan ambil ko keje
Quote Nenolen 16-6-2021 02:34 AM
Zara business dah pun terkesan dgn pandemik cobid nie...dah byk tutup outlets...sila mereputssss
Quote nakkomenjugak 16-6-2021 07:26 AM
*memandang member peminat zara dengan penuh intensity*
Quote imanjannah 16-6-2021 07:30 AM
Zara whoooo   
Quote lasagna 16-6-2021 07:53 AM
zara dah lama mereput sejak covid melanda kan. tapi dgn kes gini mmg bakal melingkup. abes laah brand ni.
Quote nononcrux 16-6-2021 08:55 AM
Nenolen replied at 16-6-2021 02:34 AM
Zara business dah pun terkesan dgn pandemik cobid nie...dah byk tutup outlets...sila mereputssss

hahah malays je nak tutup, tgok high street negara lain semua julang lagi ZARA ni..
Quote bulalof 16-6-2021 10:33 AM
bye bye ZARA......

Hello Pusat Pakaian Hari Hari....
Quote msdummy.2018 16-6-2021 12:08 PM
Aku padankan lah bbnu yg sibuk sesakkan jalan bila si zara tuh buat sales.. btw kain tah apa2..rina salleh punya kain jauh lagi sejuk...hapooi
Quote Aikiko 16-6-2021 02:37 PM
Which one is better???

ZARA
H&M
Mango

Topshop is another level...
Quote damian_lee 16-6-2021 03:14 PM
tak berapa minat Zara

lagipun pekerja dia sombong2 berlagak mcm pemilik kedia je
Quote johnfugelsang 16-6-2021 03:19 PM
depresio replied at 16-6-2021 02:07 AM
Zara ni kalau ko pakai tudung dia takkan ambil ko keje

Serius ah?
Quote johnfugelsang 16-6-2021 03:22 PM
Tak sangka pulak la Zara cmni ingat Muslim friendly. Teringat kawan suka betul Zara, hari2 masuk kedai mcm dah jadi promoter… but ikut gasak la nak beli ke tak.

But the Muslim model tu, nak backup pun tak sure cause tak tutup aurat kekdahnye… ok la, 1st step aku buat untuk support - uninstall app Zara. Done
Quote depresio 16-6-2021 03:49 PM
Edited by depresio at 16-6-2021 03:52 PM
johnfugelsang replied at 16-6-2021 03:19 PM
Serius ah?


Yep
Pekerja aku ada  citer
Dan disahkan juga oleh tik tokers yg apply keje sana
Quote depresio 16-6-2021 03:51 PM
Edited by depresio at 16-6-2021 03:53 PM
Aikiko replied at 16-6-2021 02:37 PM
Which one is better???

ZARA


Kalau baju anak2 n aku mostly H&M
Dari adik sampai ke abang
Mango skit jelah aku beli

Quote johnfugelsang 16-6-2021 03:54 PM
depresio replied at 16-6-2021 03:49 PM
Yep
Pekerja aku ada  citer
Dan disahkan juga oleh tik tokers yg apply keje sana

Oohh dashat jugak eh… subtly dia buat…

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top