CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

"Saya Tak Menjelma Jadi Wolverine Lepas Vaksin" - Najib

15-6-2021 12:56 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1809| Komen: 13

Description: Menyedari kadar vaksinasi negara rendah, bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak hari ini muncul membantu usaha kerajaan mengoptimumkan imuniti kelompok.
Menyedari kadar vaksinasi negara rendah, bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak hari ini muncul membantu usaha kerajaan mengoptimumkan imuniti kelompok.

Beliau berkata, jumlah rakyat yang mendaftar untuk Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK) hanya sekadar 13 juta berbanding 32 juta rakyat di negara ini.



Kredit foto: IG Najib

Justeru itu, Najib berkata, sasaran imuniti kelompok yang disasarkan kerajaan masih jauh dengan 17 juta lagi rakyat negara ini masih belum mendaftarkan diri untuk menerima vaksin.

“Bagi saya sendiri, saya bersyukur kerana berkesempatan menerima vaksin pada dua bulan lalu. Saya tahu ada yang sebarkan macam-macam berita di WhatsApp selepas saya diberikan vaksin kononnya saya ada masalah kesihatan akibat vaksin. Ada yang kata saya di ICU kerana kesan sampingan vaksin.

“Ini tidak benar, badan saya juga tidak ada apa-apa mikrocip dan saya tidak menjelma jadi Wolverine atau mana-mana mutan,” katanya dalam siaran langsung di Facebooknya.


Najib juga mencadangkan kepada kerajaan agar menggerakkan usaha maksimum untuk pendaftaran vaksin dalam kalangan rakyat dan optimumkan kadar vaksinasi.

Dalam pada itu, Najib berkempen yang vaksin adalah benteng utama rakyat negara itu untuk melawan penularan Covid-19.


Loading FB Post...

"Mengapa perlu divaksin? Memandangkan ada kemungkinan akan dijangkiti Covid-19 juga benar tapi keberangkalian jangkitan amat rendah bagi mereka yang telah menerima vaksin.

“Jika dijangkiti pun, vaksin yang ada dalam tubuh badan akan melindungi kita dari simptom atau kesan mengancam nyawa,” katanya lagi.


Sumber: MalaysiaGazette
2

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Orix 15-6-2021 02:41 PM
Toksah la duk memekak yg daftar vaksin rendah bagai, yg dh daftar pn ada ramai yg x dpt appointment lg, lg ada hati mau ckap byak… settle kan org yg dh daftar ni dulu.. duk sibuk dgan org yg xnak n x daftar tak sudah2… vaksinnya lembab… bila da ramai vaksin nnt ramai la yg follow mcm vaksin AZ ni dlu, ramai yg xnak, sekali buat 2nd round smpai hang website vaksin tu.. nk lg senang spe x vaksin x boleh rentas negeri / x boleh msuk mall, x boleh pegi pasar, ramai la nnt mengelupo pegi cucuk…
Quote Firenzza 15-6-2021 02:47 PM
Camne nk nasihat org amik beksin najib ni, dia ingat beksin ni mcm panadol duduk dlm badan ambush kobid
Quote sharlenetexas 15-6-2021 02:48 PM
Wolvejibbb




Quote renko 15-6-2021 02:49 PM
bajet lucu lak
Quote Simunggu 15-6-2021 02:57 PM
terbaik DSN....
Quote AbukRokok 15-6-2021 03:33 PM
akhirnya najib bersuara senada dengan atok.... cuma xbuat lawak mkcik kiah kak kiah

Beliau berkata, jumlah rakyat yang mendaftar untuk Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK) hanya sekadar 13 juta berbanding 32 juta rakyat di negara ini.


cmon.... daftarlah bagi 80%
Quote isbritneybich 15-6-2021 04:46 PM
mak teh lagi berpengaruh bab vaksin, sorry jib
Quote mamajawie 15-6-2021 10:47 PM
Rmai je da dftar cuma sistem lembab namati plus berebut cam berebut emas tapi last2 tak dpat tarikh vaksin 1..vaksin 1 tau bukan vksin 2..da la mnatang haram ni kne amik smpai 2x
Quote pyropura 16-6-2021 02:02 AM
3 Menteri Umno handle Covid, harapkan ramai je tapi semua useless as garbage:

Menteri kanan SOP PkPpbtd - UMNO
Menteri covid air suam - UMNO
Menteri vaksin harga rahsia - UMNO
Quote tumpanglalu74 16-6-2021 02:20 AM
Engko tu anak beranak mason..  Diamlah!
Quote dizekni 16-6-2021 03:13 AM
Kat labuan pun kritikal sekarang ni

vaksinasi pulak slow sangat situ

varian india lain macam dikhabarkan
Quote TomyamPuteh 16-6-2021 07:43 AM
Pndai buat lawak
Quote kucingitam 16-6-2021 12:25 PM
wolverine ke tidak, itu tax biliyun2 kasi bayarla hah...

Lihat semua komen(13)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 10:16 PM GMT+8 , Processed in 0.076063 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top