CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Islam Tak Pernah Ajar Macam Tu" - Aeril Dituduh Terlalu Manjakan Wawa

14-6-2021 03:09 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 3737| Komen: 25|Original author: Oleh: LilRose

Description: "Betul ke kita tak boleh manjakan isteri dan hanya boleh jadi pelindung je?"
"Betul ke kita tak boleh manjakan isteri dan hanya boleh jadi pelindung je?"


Kredit foto: IG

Itu soalan yang diajukan pelakon Aeril Zafrel sebagai respons kepada tuduhan seorang pengguna Facebook terhadapnya.

Menerusi Instagram, suami kepada Wawa Zainal itu memuat naik tangkap layar komen nurulfarhana meow yang dibuat pada tujuh bulan lalu.

Dia menyeru orang ramai supaya tidak mengikut cara Aeril yang dikatakannya terlalu memanjakan isteri yang mana tidak diajar dalam Islam.


Kredit foto: IG


"Islam tak pernah ajar lelaki untuk manjakan wanita sampai begitu. Islam hanya menyuruh lelaki menjadi pelindung wanita," tulisnya.

Malah, dia menyifatkan pasangan selebriti terbabit riak kerana menjunjukkan kekayaan dikecapi.

"Nak bina masjid nak tunjuk-tunjuk," ujarnya.


Kredit foto: IG

Di ruangan komen, ramai berpendapat nurulfarhana meow cemburu melihat Wawa bertuah dikurniakan suami penyayang seperti Aeril.


Kredit foto: IG

Tidak kurang juga menyifatkan pengguna terbabit busuk hati di atas kebahagiaan pasangan lain.



Tak minat Aeril tapi gigih nak komen panjang lebar. Tak rasa macam membuang masa ke? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote uori 14-6-2021 03:16 PM
ensem dan cantek dorang nih, cuma tak nampak classy
Quote LadyCarefree 14-6-2021 04:34 PM
Hasanah ke? Nak kena kekal relevan sentiasa.
Quote slyfynx 14-6-2021 04:38 PM
Nampak satu komen, buat satu thread.
Mcm ni la smpai AJM
Quote biozipstar 14-6-2021 04:47 PM
hahaa setujulah tu. kalau x manjakan isteri sendiri, manjakan isteri jiran ke.. kata zahiril. wakakaka
Quote KucingBiru 14-6-2021 05:03 PM
Banyak masa Aeril ni layan komen haters, siap screenshot ajak followers bahan beramai ramai.

So not classy, and contoh laki insecure yang takde kerja lain.

Tun M, punya banyak haters. Tak pernah pun dia downgrade himself to react on 1 silly comment.

Btw... i perasan lelaki yang agree dengan statement bini kena "buat bodo bodo" ni, sejenis laki insecure yang  pencapaian dia lebih rendah dari pencapaian bini dia. Haha.
Quote msdummy.2018 14-6-2021 05:07 PM
Seriously prmpn komen mcm thh jealous...aku bukan fan diaorg..malah aku nyampah lagi ada..tp xderlah plak nk jeles smpi tahap mcm tuh...esok kalo suami dia manjakan jiran br dia tau langit tinggi rendah
Quote I.K.A888990 14-6-2021 05:38 PM
tak berapa nak berkenan tgk couple ni. berlakon ok la tapi tah mana yang x kenan.....
Quote pxlbb 14-6-2021 09:05 PM
Siapa rajin boleh senaraikan retis yg suka PDA lebih-lebih yach senang iols nak jadikan bahan hencapan. Mulakan dengan yg terpaling sampai la yang cium tiak..

PDA = public display affection, kang ada yang tatau pulaaak {:smile
Quote setori_mori 14-6-2021 10:32 PM
Dia ni suka react dekat comment org kan
Quote KucingBiru 15-6-2021 12:59 AM
pxlbb replied at 14-6-2021 09:05 PM
Siapa rajin boleh senaraikan retis yg suka PDA lebih-lebih yach  senang iols nak jadikan bahan  ...

1. Ayda jebat dengan lakinya si nabil
2. Jahlop dgn bininya piyu
3. Wawa dgn Aeril
4. Nabila dgn ex Nanaz(boleh kira tak ni hahaha.). Dgn laki baru half way je PDA. Dan sendu tetiba.
5. Sapa tu kapel yang menikah tangan gigil gigil tu.
Quote nononcrux 15-6-2021 08:36 AM
biarlah bini dia, ape nak kepoh sgt.. aduhai
Quote dudaberhias 15-6-2021 08:39 AM
Ziziq, apa yang manjanya?
Ada produk baru nak keluar la tu sampai gosip sendu macamni pun dia nak bagitahu.

Lain kali bagitahu je terus nama produk boleh kami siap sedia untuk blacklist siap-siap
Quote imanjannah 15-6-2021 08:45 AM
krik krik nya couple ni
Quote babycc 15-6-2021 08:50 AM
KucingBiru replied at 14-6-2021 05:03 PM
Banyak masa Aeril ni layan komen haters, siap screenshot ajak followers bahan beramai ramai.

So  ...

Aku pon perasan.. sebab 2 lelaki yg aku kenal gigih share psl bodoh2 ni yg wife berkerjaya lebih berjaya dr dia..
Quote Tinot7 15-6-2021 09:19 AM
Anak2 deme comey..
Quote cikbudu 15-6-2021 02:33 PM
Xtaula eiril oii ko p la tanya ustaz
Quote jemahjacjon 15-6-2021 03:26 PM
Teruk sgt dah netz malaysia ni. Psiko nak mampos. Biarkah dek non oi kaki nak manjakan bini. Dah nama pun bini dia. Hang nk tgor2, laki hang xmnjakan hang ke
Quote jelitayu 15-6-2021 03:42 PM
apadaa.....laki manjakan bini pun kau nak berbulu mata bagai. dah tu...suka tengok laki marah2 bini, malukan bini, pukul2 bini segala? mmg sah jeles melangit ni....
Quote awenda507 15-6-2021 03:56 PM
Biar la..dh bini dia pn

Lihat semua komen(25)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2021 06:14 AM GMT+8 , Processed in 0.075097 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top