CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Cuba Pesong Akidah, 'Siapa Kawan Rapat Iqram Dinzly Tolonglah Bawa Dia Berubat'

14-6-2021 08:11 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 13138| Komen: 107|Original author: Oleh: LilRose

Description: Agak lama tiada isu mengenainya, Iqram Dinzly buat hal lagi dan kali ini dia dikatakan cuba memesongkan akidah anak muda.
Agak lama tiada isu mengenainya, Iqram Dinzly buat hal lagi dan kali ini dia dikatakan cuba memesongkan akidah anak muda.

Iqram yang mengenakan solekan menggerunkan cuba ditegur seorang pemuda menerusi Bigo Live.


Apabila diminta supaya ingat pada Tuhan, Iqram membalasnya dengan kenyataan yang boleh memesongkan akidah.

"Sembahlah aku, sembahlah aku!"


Kredit foto: IG

Bukan solekan dan mimik muka saja, malah kata-katanya juga menyeramkan!

Klip itu mendapat perhatian pendakwah bebas, Pencetus Ummah (PU) Syed. Menerusi Instagram, beliau memberi peringatan kepada pengguna media sosial supaya tidak melayan pelakon terbabit kerana khuatir akidah terpesong.

Tegasnya, Iqram perlu mendapatkan rawatan kerohanian dan akidah kerana bimbang dia semakin jauh menyimpang.


Kredit foto: IG


Dalam masa sama, dia berkata, tindakan undang-undang juga perlu dikenakan terhadap Iqram kerana perbuatannya secara tidak langsung merosakkan akidah diri dan umat Islam lain.

Tidak berdiam diri, Iqram tampil merespons dengan panjang lebar selain melabel PU Syed sebagai Ustaz Abu Syirik dan mendapat kenyataan balas daripada pendakwah itu.







Sementara itu, penyanyi Akma Abdullah turut memohon rakan selebriti lain yang mengenali Iqram untuk tampil membantu pelakon berkenaan mendapatkan rawatan.



Semakin aneh je sikap Iqram. - CARI

1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (9 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote awenda507 14-6-2021 08:28 AM
Attention seeker
Quote Atata 14-6-2021 08:41 AM
Dia mmg gila kan. Tulis alif lam lam ha kat dahi. Eh pelik
Quote tipahketipung 14-6-2021 08:46 AM
Barang jadi...ke lonely ??
Artis bilo org tak kasi perhatian mulalah mencari perhatian
Quote makneng 14-6-2021 08:49 AM
Pojiah gous?
Quote Themilo 14-6-2021 08:50 AM
meols cadangkan anding untuk membimbing keram ni.. dulu masa AF, tiap minggu keram duk seat depan bagi menyokong anding
Quote Boomibulat 14-6-2021 08:51 AM
Sohai pun lama2 akn jd mcm ni..
Quote cascutes 14-6-2021 09:36 AM
BG Aku, dia & org yg join live dia Sama sakit nya
Quote hybridity 14-6-2021 09:40 AM

For me no need to bimbing him. We are not capable of advising him pun. tapi what we can do is just to report/ unfollow his live or simply NOT PAYING ATTENTION to his activities. Bila dia rasa takde demand/ traffic follower very slow mungkin lama2 dia akan fedup and stop. selagi ada org2 mangkuk yang sokong and support video ig chat ke, percaya laa dia akan keep on doing it. how nak buat dia senyap? takyah tengok video live dia.
Quote anony-mous 14-6-2021 09:42 AM
Dia ni mmg dah gila. Mgkin last dia waras masa arwah ayah dia ada. Dah meninggal tu i rasa auto dia gila. Sbb dia ada ambik gmbar bersama kan lepas tu? Tgk dia balas komen2 netizen mencarut2. Klau x gila, dia jawab mcm alip sukri tu. Seeloknya hospital gila bawak la dia pergi. Sbb nmg dah xbetul dia ni
Quote fealefea 14-6-2021 09:50 AM
Famili dia x de rase ke tanggungjawab tu. Masyarakat mengata mcm x de famili dah die. Teguran yg menusuk ke hati mestilah dr org yg tersyg. Kita org luar ckp ape pon di who r yuskan je.
Quote namr 14-6-2021 09:55 AM
yang tgk pun sama gila
Quote rosannazmia 14-6-2021 10:03 AM
Ye ke kurang waras?atau dia sahaja2 nak kan perhatian ?atau dia saia nak terus menerus utk test setakat mana respons netizens? Elok jugak pu2 segala mala tu kalu perhatin sgt g  jupa dia (lps pkp?)n borak2 n bwk dia berubat kalau betul dia sakit. Xyah lah nak shout out thru sodmed … mesti pu2 ni ade connection kat sana yg dia leh usaha kan utk iqram ni. Sampai bila nak “jerit2” di socmed .. ramai je org buat kan , lagipon itu yg iqram ni suka . Sampai kesudah tiada penyudah lah
Quote Raline 14-6-2021 10:07 AM
Boomibulat replied at 14-6-2021 08:51 AM
Sohai pun lama2 akn jd mcm ni..

aku dah screen shot bg dia dah
Quote djzara81 14-6-2021 10:33 AM
Putus wayar dahh
Quote pearl.silver 14-6-2021 10:37 AM
Boomibulat replied at 14-6-2021 08:51 AM
Sohai pun lama2 akn jd mcm ni..

xsabo nk tgk sohai jd gila isim gini
Quote hantu_gigibewak 14-6-2021 10:38 AM
Boomibulat replied at 14-6-2021 08:51 AM
Sohai pun lama2 akn jd mcm ni..

Amminnnnn.....
Quote enot_sibudak 14-6-2021 10:45 AM
dia mmg isim..dia banyak bca bab2 konspirasi ni.. sbb masa kt astro rancangan soal jawab apa xtau, mmg dia ala2 jwb soalan pun kearah tu.. dia banyak sgt bca ni.. lps tu mmg dia frust la kt fauziah gous...
Quote kucingitam 14-6-2021 10:53 AM
suruh kawan buat apa..family dia mana? itu yang sepatutnya tolong dia dari awal
Quote airmineral 14-6-2021 10:55 AM
isim ek dia ni
dia ni mmg hidup sebatang kara ke?
ni diri dia sbnr sejak azali ke? xde sap2 nak mengaku sedar/kawan yg rapat dgn dia ke? musykilll nak kata berkarya tp mcm melampau

Lihat semua komen(107)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 01:01 PM GMT+8 , Processed in 0.218213 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top