Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

'Kenapa Orang Biasa Tak Boleh, Tapi Artis Boleh Ambil Gambar Masa Suntik Vaksin?'

12-6-2021 01:36 PM|Oleh: LilRose| Komen: 154

Ramai juga pelayar di laman sosial menyuarakan rasa tidak puas hati apabila menerima layanan berbeza daripada petugas barisan hadapan.


Kredit foto: IG

"Kenapa orang biasa tak boleh 'snap' gambar artis boleh pula. Itu kadang 'frontliner' ni memang lah. Payah nak cakap."

Itu antara komen netizen yang tidak berpuas hati apabila melihat Fasha Sandha dibenarkan merakam proses menyuntik vaksin.


Kredit foto: IG

Komen yang ditinggalkan di Instagram Fasha itu turut dibalas aktres berkenaan dengan baik.

"Saya minta izin amik gambar dan video, mereka kata okey. Cuba cik mintak kebenaran baik-baik," sarannya.

Fasha juga mengambil kesempatan menjelaskan sebabnya berbuat demikian untuk memberi kesedaran kepada masyarakat.



Walaupun segelintir warganet bersetuju dengan pengguna akaun @adzerbaijan, ramai yang menyebelahi Fasha dan mendakwa tiada beza layanan antara artis dan orang awam.


Kredit foto: IG

Mungkin mengikut tempat, situasi dan mood petugas ketika itu, siapa tahu kan? Tempat anda bagaimana pula? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
16
0
1
Komen: 154
Komen

Previous : Adik-adik SPM Yang Dapat 7A Dah Tuntut Hadiah Dari Wawa Zainal?

Next       : Wakil Rakyat Tak Dengar Masalah Kita, Dalam Parlimen Pakai ‘Headphone' - Caprice

Komen Terbaru

Quote MontanaHannah 25-6-2021 12:43 PM
annadonna replied at 23-6-2021 01:23 PM
Menggelabah beruk nampaknya tengok semua org dah vaksin. Takpelah nonok biarlah kitorang semua mat ...

Aku baru balik merentas negeri

Next destination aku Brunei

ko rasa ????


cucuk vaksin corona ??? Aku tidak akan suntik vaksin membunuh ini!

Menggelupur,menggelabah tidak wujud dalam kamus hiudp aku.

Jika aku  rasa aku nak terbalik kan mana-mana negara ,aku boleh buat tanpa perlu mengotorkan tangan aku !

See my Level !!!

org mcm ko gampang bukan  manusia pun pada pandangan aku



Lain-lain Komen

Quote adila39 12-6-2021 01:43 PM
ehhh boleh je la... i amek video ok je... matter of u nak buat or x
Quote elecom 12-6-2021 01:44 PM
netizen pun....nak ambik gambar or video mintak la izin dulu. kalau diorang x bagi, hormati lah permintaan frontliners tu. takut melambatkan proses etc. tp kalau diorang bagi pun kira rezeki masing2 lah. x payah nak komplen sana sini.
Quote makiting 12-6-2021 01:54 PM
Kat pusat vaksin tpt mak kaka injek tak boleh langsung. Petugas akan sound sapa yg nak ambik. Baru ni bawak mak utk ambik 2nd dos.. waris langsung tak dibenarkan masuk kecuali yg berkerusi roda. Atau depa nnti announce panggil nama waris kalau berkeperluan. So waris tunggu luar tpt menunggu yg disediakan.
Quote sleepandream 12-6-2021 01:58 PM
ada forumner cakap dah keluar pekeliling tak dibenarkan merakam... tapi tu la ada je yg rakam... terpulang budi bicara orang yang in charge tu la kot... tu zoey rahman retis pun tak dibenar merakam
Quote elnor_81 12-6-2021 02:05 PM
Dh kluar pekeliling kan. Kkdg ad bg rakam, tp jgn sebarkan. Ble retis..sume jd blh ek...
Quote manehnya 12-6-2021 02:07 PM
Knp dia dpt dlu
Quote Budakmomok 12-6-2021 02:08 PM
Ikut luck la kot
Quote kalchi 12-6-2021 02:12 PM
Mungkin tgk pd petugas dlm tu kot. Sbb masa baru ni di idcc, doktor tu pulak yg tanya kita nak rekod ke nk tangkap gambo ke silakan.
Quote Minami2013 12-6-2021 02:32 PM
Petugas tu tak aware kot ada pekeliling tak boleh ambik gambar.
Quote pearl.silver 12-6-2021 02:36 PM
My abang bukan artis elok je ada org ambil gambo dia tgh cucuk. Iols rasa petugas tu ygambilkn sbb my kakak x ikut dia masuk ppv tu
Quote Timortimur 12-6-2021 02:45 PM
Kalau ikutkan apa2 procedures mana boleh ambik gambar.Tak faham betul manusia zaman sekarang sikit2 ambik video atau gambar especially artists.Batak dan peghak
Quote Lagubestbest 12-6-2021 02:50 PM
tengok masa gak kot.. kalo tgah busy xleh la.
Quote Noraniza_Iblis 12-6-2021 02:52 PM
tak yg nk amek2 gmba..nk rekod dh kenape?
batakk sungguh aih..
aku g vaksin.pas cucuk balik.. nk amek gmba kt board tu pun tk hadap...
Quote Iimaukasturi 12-6-2021 02:57 PM
Artis kan.. Kita ni sape?hurmm..
Quote imanjannah 12-6-2021 02:58 PM
boleh je ambil gambar, ckp je ngn doktor tu
Quote ambipur 12-6-2021 02:58 PM
Knp mcm rmaii je artis yg da vaksin?depaa ni bkn ats 60 or sakit kronik.depa pkai kuota mn ye?
Quote Drmu 12-6-2021 02:59 PM
sleepandream replied at 12-6-2021 01:58 PM
ada forumner cakap dah keluar pekeliling tak dibenarkan merakam... tapi tu la ada je yg rakam... ter ...

Oooo baru iol tau.. ingat boleh. Tapi knp pulok xleh ambil gambar time vaksin ?   bukan apa pun.. skjap je
Quote Tinot7 12-6-2021 03:01 PM
Lorr.. geng kayangan lerr.. agak2 la
Quote Cerminputih 12-6-2021 03:02 PM
Tgk pada frontliner jgk agaknya. Nasib baik dpt, klu tk dpt pun stay positive je k

Lihat semua komen(154)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top