Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

'Tak Baik Tau Ambil Gambar' - Safiey Illias, Rakan Direman Tiga Hari

11-6-2021 02:41 PM Komen: 120
"Tak baik tau," itu reaksi seorang usahawan kosmetik kontroversi bersama rakannya selepas jurugambar media merakam gambar mereka di Mahkamah Majistret di sini pada Jumaat.

Kedua-dua individu berkenaan direman tiga hari bagi membantu siasatan dakwaan membuat komunikasi lucah dan amang seksual terhadap kanak-kanak di bawah umur dalam satu siaran secara langsung menerusi aplikasi media sosial.

Hakim Effandi Nazila Abdullah yang bertindak sebagai Majistret mengeluarkan perintah itu selepas membenarkan permohonan polis untuk menahan reman suspek bermula Jumaat sehingga 13 Jun.


Mereka yang memakai baju lokap berwarna ungu tiba di mahkamah dengan bergari sambil dikawal pihak polis.

Ketika ditemui di luar mahkamah, peguam Nursyafiqah Zamani yang mewakili dua individu itu berkata, anak guamnya yang berusia lewat 20-an disiasat mengikut Seksyen 12 dan 15 (a) Akta Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017.

Seksyen itu memperuntukkan hukuman penjara tidak lebih lima tahun dan sebat, jika sabit kesalahan.

Pada Khamis, media melaporkan seorang pensyarah membuat laporan polis terhadap seorang usahawan kosmetik selepas sesi Instagramnya dikatakan berbaur lucah pada Rabu.

Usahawan itu yang mempunyai sejuta pengikut di laman sosial Instagram bersiaran secara langsung bersama rakannya jam 2 pagi menerusi platform Instagram Live serta diikuti dua kanak-kanak.

Susulan itu, pihak polis meminta dua pemilik akaun Instagram iaitu Safieilyas dan Pipinatasha tampil untuk membantu siasatan berhubung satu siaran secara langsung menerusi aplikasi media sosial berkenaan.


Sumber: Sinar Harian

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
1
0
Komen: 120
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote addamnor 13-6-2021 12:44 AM
honeybee1802 replied at 12-6-2021 07:22 PM
Mampu ke pon tu bayor tu?hehe...kalo sajat mungkin....tp tu la...kalo pendakwa nak menang..mmg ken ...

Charge under minor kan.. kalau minor tidak kira siapa yang datang kepada siapa, tetap yang adult kena bear the burden of guilty

Lain-lain Komen

Quote dudaberhias 11-6-2021 02:43 PM
Lawa betul baju purple theyols. Teringin nak tengok abam jat pakai baju purple. Kalau boleh pair dengan lady dior safiey selalu kelek tu.
Quote RumiMenari 11-6-2021 02:43 PM
Kenapa kaburkan muka.. terlalu hodoh ke?
Quote shernazz 11-6-2021 02:43 PM
Masuk.lokap.tu.buat lagi show2
Quote cicicumel 11-6-2021 02:43 PM
Muka dia dlm Utusan Online tu mcm terbakar.. Dgn parutnya.. Dlm IG LIVE bkn main flawless
Quote sharlenetexas 11-6-2021 02:49 PM
Sempat pakai bra ke tak tu?
Quote opie5662 11-6-2021 02:51 PM
Nnt lepas la tu.. Die kan oku sakit mental...
Quote makadek 11-6-2021 02:52 PM
Yg gundu bengkak tu dia ke.lain benor
Quote kimsa-ra 11-6-2021 02:55 PM
Selepas video tek keluar jd tontonan umum. Makin menjadi jadi
Quote kasibiman 11-6-2021 02:55 PM
nyah.... rona pepel tu buat kau lagi berseri....





Quote sidewinder 11-6-2021 02:57 PM
habis laa abg safi kat dlm tu....memang menjadi rebutan laa
Quote Hazi1975 11-6-2021 03:05 PM
Buruk nau rupe pondan tak siap ni
Quote bluebutter 11-6-2021 03:06 PM
makadek: Yg gundu bengkak tu dia ke.lain benor

Nampak side burn dia panjang. Seumpama lelaki.
Quote Tinot7 11-6-2021 03:09 PM
Dah tukaq ya kaler? Ingatkan kaler oren..
Quote bulalof 11-6-2021 03:11 PM
kita tunggu apakah money is king, again?
Quote dua_chzy 11-6-2021 03:14 PM
Pondan tak boleh ya pakai at least sports bra?
Quote dua_chzy 11-6-2021 03:15 PM
cicicumel replied at 11-6-2021 02:43 PM
Muka dia dlm Utusan Online tu mcm terbakar.. Dgn parutnya.. Dlm IG LIVE bkn main flawless

Tu la. Sangat takajut diri ini melihatnya.
Quote insulin 11-6-2021 03:15 PM
Selayaknyalah.
Quote CiliPadiSedap 11-6-2021 03:20 PM
Edited by CiliPadiSedap at 11-6-2021 03:26 PM
dua_chzy replied at 11-6-2021 03:14 PM
Pondan tak boleh ya pakai at least sports bra?

nanti tak boleh lawan kopek sista vokuru. jadi tak pakai bra pun sebab terletak elok je xpe sbb dalam tu silikon made in thailand kap sawadikap. kalau original :

> anak pertama - nipple bengkak
> anak kedua - saggy tahap cerun titiwangsa
> anak kelima - habis dah saggy level vokuru

kesimpulannya nak kenal pondan suruh dia beranak 5 orang
Quote dua_chzy 11-6-2021 03:21 PM
CiliPadiSedap replied at 11-6-2021 03:20 PM
nanti tak boleh lawan kopek sista vokuru. jadi tak pakai bra pun sebab terletak elok je xpe s ...

Macam....Kesian juga bila puting dan tetek tu terjojol jojol.

Lihat semua komen(120)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top