Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Wajah Pengembala Dirobek Sampai Hilang Bola Mata

11-6-2021 08:44 AM Komen: 17
Ngeri! Seorang pengembala kambing diserang seekor beruang sehingga wajahnya cedera parah akibat dirobek haiwan tersebut.

Muhammad Mumtaz, yang berusia awal 30-an, diserang beruang tersebut ketika sedang mengembala kambing dan biri-biri di Kampung Shaladajan Boniyar, Baramulla, utara Kashmir.

Malah Muhammad Mumtaz turut kehilangan bola mata kirinya dalam serangan ganas tersebut.


Foto" Daily Star

Haiwan itu hanya melarikan diri selepas Muhammad Mumtaz dan beberapa rakannya melemparkan batu untuk menghalaunya.

"Beruang tersebut menerkam saya secara tiba-tiba dan mula mencakar serta merobek muka dan kepala... rasanya seperti batu besar menghentam muka," katanya.

Muhammad Mumtaz dikejarkan ke pusat kesihatan di Boniyar sebelum dipindahkan ke Kolej Perubatan Kerajaan Baramulla untuk rawatan lanjut.

Dia dipercayai berada dalam keadaan kritikal namun stabil dan dipantau dengan teliti oleh doktor. -CARI

Sumber: mStar/ Dailystar

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
2
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 17
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote nakkomenjugak 12-6-2021 06:51 AM
Lahaiiii kesiannyaaaa

Lain-lain Komen

Quote shernazz 11-6-2021 08:50 AM
Kesiannya..
Sakit tu mata dirobek...
Quote Tinot7 11-6-2021 08:58 AM
Get well soon..
Quote MoonRise 11-6-2021 09:05 AM
uishh, ngeri betul baca
Quote rosmahisham 11-6-2021 09:07 AM
Beruang mmg ganas..mat salleh  takot jumpa beruang sama takot  mcm harimau/singa..kalau kena terkam mmg parah.
Quote user.name 11-6-2021 09:46 AM

Quote user.name 11-6-2021 09:50 AM
Quote darkness 11-6-2021 09:54 AM
Allahuakhbarr....ngerinyaa. Kuku dia kan tajam
Quote DayangKirana 11-6-2021 09:58 AM
aduhh..ngeri nye..
dulu masa kecik2 ade cerita kanak2 kan..
trick utk selamatkan diri from bear attack, you have to play dead.

tapi agaknya in reality bila bear depan mata, dah takde ingat dah survival tricks semua tuh.
Quote bloodyamuk 11-6-2021 10:21 AM
Innalillahiwainnalillahirojiuun....
Quote MissVixen 11-6-2021 10:25 AM
Innalillah.
Aku baca beruang ni punya brutal dia makan mangsa dia tanpa bunuh dulu macam harimau, ular dan buaya. Dia makan hidup2 sebab tahu diri dia berkuasa.

Yang ni aku baca perempuan rusia.. kena makan hidup2. Sambil kena ratah, dia sempat telefon mak dia.

https://www.google.com/amp/s/www.dailymail.co.uk/news/article-2026914/amp/Mum-bear-eating--Final-phone-calls-woman-19-eaten-alive-brown-bear-cubs.html
Quote highcastle 11-6-2021 10:27 AM
Perghhhhh.. Tak sanggup nak tengok.........
Quote whimsicalmusic 11-6-2021 01:01 PM
Teringat cerita the revenant leo dicaprio kena serang beruang..gila ganas
Quote Drmu 11-6-2021 01:08 PM
Kesiannya.. moga cepat sembuh. SyafakaAllah. Iol dahla suka beruang sebab comel. Agresif nya beruang ni
Quote Simunggu 11-6-2021 01:56 PM
only in India
Quote Plain-tif 11-6-2021 02:09 PM
Ya Allah sadisnya
Quote AcikLijah 11-6-2021 08:56 PM
Pergh... Beruang kot, tu nasib dia lpskan, klo x mmg arwah ler.
Quote nakkomenjugak 12-6-2021 06:51 AM
Lahaiiii kesiannyaaaa

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top