Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Sharifah Zarina Terpaksa Pakai Turban Je Di Amerika-"Rasa Berdosa Tuhan Je Tahu"

10-6-2021 04:04 PM|Oleh: Saiful| Komen: 158

Ada yang mempersoalkan tindakan Sharifah Zarina yang hanya berturban semasa pergi ke Amerika Syarikat sebelum ini.

Tak mahu salah faham, penyanyi ini tampil menjelaskan perkara tersebut.

Foto: IG

Katanya segelintir penduduk negara tersebut mempunyai sentimen Islamofobia sampai sanggup bertindak ganas sehingga membunuh.

Dia juga simpati dengan nasib yang menimpa rakan seagama di negara terbabit.


Kredit foto: via Gempak

"Inilah masalah bila ke Amerika Syarikat, saya akan pakai tudung ala-ala turban atau ikat simpul ke.

"Rasa berdosa yang amat tu Tuhan je tahu. Sebab banyak kali dah kena dengan Mat Salih ni bila kita pakai tudung dengan sempurna, layanan amat berbeza,"tulisnya melalui Instagram.



Zarina juga berkongsi tudung yang dipakainya semasa berada di Los Angeles dan San Fransisco.

Kredit foto: via Gempak

"Sampai je San Fransisco terus tukar jadi turban sebab dalam masa sehari kat sana banyak kena palau dengan Mat Salih.

"Jadi sya putuskan untuk transformed segala selendang jadi turban.


Kredit foto: via Gempak


Sementara itu Zarina juga ada menjelaskan kenapa dia suka sangat ke Amerika.

Oh begitu rupanya, okay. Apa pendapat korang dengan tindakan sis Zarina ni? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 158
Komen

Previous : Azhan Rani Tak Nak Kelihatan Kacak Untuk Memenuhi Nafsu Mata

Next       : Tutup Telefon Enam Bulan, Zynakal Berehat Guna Media Sosial

Komen Terbaru

Quote Sazida 15-6-2021 03:28 AM
try hard cerita dari sini ke situ kena ubah style tudung jd turban,,eh kalau kau xupload xdenya org nk tahu,,,cukup sekadar kau je simpan gmbr turban kau tu,,, utk org lain ko upload gmbr pemandangan pun da cukup da,, dasar attention seekers.

Lain-lain Komen

Quote sparkly 10-6-2021 04:07 PM
elehhh syok sendiri la dia ni
Quote LadyCarefree 10-6-2021 04:08 PM
Teringin nak free hair, buat je la.
Quote Piramida 10-6-2021 04:10 PM
Ni baru betul buat bodoe bodoe.
Quote Ferr_Remy 10-6-2021 04:12 PM
Edited by Ferr_Remy at 10-6-2021 04:21 PM

Dulu time aku g America aku tgk diorg friendly nak mampus, antara negara paling friendly pernah aku pergi. Sana sini bile aku jalan sorg2 byk giler omputeh sana tego aku "Hi, good morning" blah3 waktu tgh jalan2 kat bandar. But then again aku laki. So tak payah nak berhijab2 so diorg tak tau la aku ni agama ape kens. Tp pernah gak aku g dgn adik aku pakai tudung pun xde langsung masalah kat sana. Bagi aku negara paling mcm x suka org pakai tudung ni Australia sbb waktu g sana dgn adik aku gak diorg pandang mmg pandangan sinis. But tak tau la sbb pakai tudung ke atau diorg mmg da jemuk tgk org Malaysia kat sana sbb byk yg kerja kat situ hahahahahaha.
Quote mantan 10-6-2021 04:14 PM
US mana yang dia pergi ni? Rasanya dia takde la gi kampung ulu pun yang orang tak pernah jumpa pompuan bertudung, takat SF NYC berlambak kot rakyat dia pakai tudung
Quote Kurex 10-6-2021 04:15 PM
Rasanya ada je yg helok je bertudung litup dekat sana...
Quote dua_chzy 10-6-2021 04:19 PM
Perasaaannnn la kauuuuuuu
Quote MariaClara 10-6-2021 04:20 PM
eerrrrrrrr dia syok sendiri ehhhh

elok je kwn aku duk us bertudung litup....
Quote sally03tomato 10-6-2021 04:21 PM
Kat australia aku kene serang pasal islam2 ni.. padahal aku bukan pakai tudung labuh pun.. pakai ala2 zarina ni gak.. skinny jeans biasa.. masa tu husband masuk dalam kedai.. aku ngan anak2 kat luar.. anak2 aku main jauh dalam 2 3 meter... Aku cakap 'sorry i dont know' je banyak2 kali... Masa tu tak pandang anak2 sbb aku takut dia tahu tu anak2 aku, dia serang pulak.. bila dia dah belah.. terus grab anak2 masuk kedai sekali... Tp ade jugak yg extra baik sebab nak tunjukkan muslims are welcomed gittewww... Time tu dorg ade isu islam n christian tp aku tak aware.. tak lama lepas tu kes tembakan kat NZ
Quote husna_amal 10-6-2021 04:24 PM
Tu lah sibuk sangat pergi negara pengganas tu. Takut dengan persepsi dan layanan diorang.
Quote Skuau 10-6-2021 04:35 PM
biarla dia guna kekdah....'amik jalan selamat'...selebihnya hanya d/Dia yg mengerti@tahu....
Quote purplelilac 10-6-2021 04:46 PM
Dia ni dh tua pon main tiktok! Geli aku tengok. Anak dia pon sama yeye je kt tiktok sana wei pls la xde benda lain ke kau nak buat zarina. Kau dh jadi mak budak kot layan tok tok lg. Zizik kau tau x?!
Quote babyleo68 10-6-2021 04:56 PM
Tak yah kelentong la zarina oi.. Ramai je kawan aku sini pakai tudung labuh takde masalah pun.. klu takut sangat tak yah la gi negara kapir.. bodo nye alasan.. padahal teringin nak pakai turban.. boooo bodo
Quote newyork 10-6-2021 05:02 PM
Bohonglah.. aku gi ok ja ..  (nak bgtau mcm dia sorang ja pi amerika)
Quote KucingBiru 10-6-2021 05:04 PM
Acik ni ingat dia nak tipu org mcm tahun 70an ke?

Ilhan Omar, congress woman US selamba je pakai tudung merata kat US, gambar formal, speaking on political stage pun.. lek je pakai tudung. Haha

1200px-Ilhan_Omar,_official_portrait,_116th_Congress_(cropped)_A.jpg
IlhanOmar2020ElectionNight940.jpg
Quote dudaberhias 10-6-2021 05:09 PM
acik ni buhung jah...

the pokok pun dia pernah hina... padahal dia sendiri yang kekwat...

sebabtu 1 hit wonder je dia ni... tak laku untuk hidup dalam dunia seni sebab perangai sendiri...
sama la macam tokriak dah terkambuih dari jadi designer
Quote alieyrina 10-6-2021 05:09 PM
Mcm jakun ja dia ni dpt p us
Quote bedahmenjuyah 10-6-2021 05:21 PM
Kau ingat kami ni tak pernah sampai amerika ke. Agak2 la nak muhung pun. Lagi nak terasa berdosa bagai. Euwwww
Quote ira_229 10-6-2021 05:21 PM
Sepupu i suami dia org amerika..duduk sana aman2 je pakai tudung mcm biasa takde yg usik pong...

Lihat semua komen(158)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top