Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Maaf Kalau Video Rayyan Buat Awak Stress & Insecure" - Elfira Loy

10-6-2021 03:03 PM| Komen: 60

Pelakon, Elfira Loy mengakui ada menerima soalan daripada peminat mengenai perihal anak lelakinya, Muhammad Rayyan Khalaf yang dilihat pintar meski baru mencecah usia hampir dua tahun.



Kongsi Elfra, setiap ibu bapa kena memainkan peranan penting demi perkembangan anak-anak.

Elfira atau nama lengkapnya Nurul Elfira Loy memberitahu sebagai penjaga, harus mengikuti panduan yang baik selain tidak menjadikan tahap kepandaian anak orang lain sebagai penanda aras.

“Semalam, el dapat banyak sangat soalan .”Macammana Rayyan boleh pandai, kenapa anak saya tak pandai lagi.”

“First of all, saya minta maaf kalau video video rayyan buat awak stress & insecure.



“Jangan jadikan semua info baby lain sebagai benchmark tapi more kepada guidelines. Kita kena focus pada setiap benda baru anak kita buat. Babies are smart.

“Rayyan cakap nak poo poo pun dengan kata ” ball ” pun i dah rasa pandai sangat. Dia minum susu pun, i dah ” cleveeer boy,” tulisnya.



Dalam pada itu, pelakon berusia 27 tahun ini menyarankan kepada ibu bapa untuk sentiasa berkomunikasi bersama anak dengan cara yang betul.

Elfira mendirikan rumah tangga bersama suaminya, Faris Khairul Anuar pada 1 Januari 2019 dan telah selamat bergelar ibu selepas melahirkan anak pertamanya, Muhamad Rayyan Khalaf secara normal pada 1 Oktober 2019.


Kredit foto: IG Elfira


Sumber: Media Hiburan


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 60
Komen

Previous : Azzam Sham Cepat Sentap, Boleh Menangis Kalau Dikritik

Next       : Azhan Rani Tak Nak Kelihatan Kacak Untuk Memenuhi Nafsu Mata

Komen Terbaru

Quote Thunderclouds 15-6-2021 01:40 AM
Sugatae replied at 15-6-2021 12:36 AM
Bagus kaka. Jgn sesekali stress tgk anak org lain dpt offer itu ini anak kita tak. Asal anak kita  ...

Such a kind words. Mmg itu la harapan i untuk ank2, jd manusia yg bguna d dunia & akhirat. Feel sorry fr ur cousin. Allah dh atur cantik rezki dia tu, InsyaAllah. Sesekali u slow talk kt aunty u supaya rajin2 ckp alhamdulillah. Sbb ank dia xmenganggur,ank dia ada kerjaya,ank dia sihat,ank dia btggungjwp kt mak ayah contohnya. Mudah2an hati dia penuh, then lupa hal ank org len.

Lain-lain Komen

Quote LadyCarefree 10-6-2021 03:12 PM
Budak bawah 5 biarlah dia explore diri dia dan persekitaran.

Lagi satu, kau hauk BI xyah ajar anak hauk BI juga. Kau ikut buku. Tengok YT kau belajar sesama anak.

Bodoh meleis jenis sibuk nak berlawan baby siapa pandai. Pastu beli segala supplemen.
Quote beni_nikaido 10-6-2021 03:13 PM
comel anak beliau..
Quote CocoCily 10-6-2021 03:17 PM
hahaha...orang yang menanya dia tu communicate/playing/bacakan bed time stories tak dengan anak anak
Quote Lailerthee 10-6-2021 03:20 PM
Knp i rasa normal je anak dia xd la pandai sgt. Sbb zaman skrg mmg normal budak2 da tao basic A apple b ball apa sume tu sbb di dedahkan dgn video2 sume. Lg pon apa yg nk di kejarkan dgn kepandaian anak umur 2 tahun. Biar la dia explore sume bnd enjoy life sebagai kanak2
Quote pekanwoohoo 10-6-2021 03:22 PM
Kembali kita ke edisi parenting tips dari parent setahun jagung yang baru nak up.
Quote bakingsoda 10-6-2021 03:22 PM
gambar first mcm baby lotsofmix
Quote imanda 10-6-2021 03:27 PM
anak bijak pastu stuck smp hurup G sb mak tetiba blank. apooooo
Quote nellyberry 10-6-2021 03:32 PM
iols je ke rasa budak-budak sekarang mmg cepat pandai?
Quote Glass_shoes 10-6-2021 03:34 PM
Iols x boleh lupa ada comment ckp muka anak sheols mcm michael ang
Quote TomyamPuteh 10-6-2021 04:07 PM
Comel. Pipi dia pinkish2 gitu.
Quote slyfynx 10-6-2021 04:21 PM
Bodoh la parents banding2 kan budak2 ni.
Even kt skolah rendah pun.
Biar la budak2 ni merasa jadi budak2.
Let them make mistakes and learn from them.
Its okay to fail. Its okay not not know how to use calculus when u are five
Quote paiayam 10-6-2021 04:22 PM
Glass_shoes replied at 10-6-2021 03:34 PM
Iols x boleh lupa ada comment ckp muka anak sheols mcm michael ang

I honestly x nampak rupa Michael ang pn kat anak elfira ni. Yg I nampak ada iras michael ang tu anak hanis zalikha. Hihi
Quote Purplehag 10-6-2021 04:22 PM
Kiut dan bijak anak dia, i loike{:hooray
Quote Kurex 10-6-2021 04:31 PM
Rayyan, danish, zayyan.... Lagi nama apa yg popular ehhhhhh
Quote naina 10-6-2021 04:35 PM
Biashaaa je. Budak tu lebih kepada mengingat. Kalau ko tunjuk dan cakap ulang dengan anak PON dia ingat. Asal retis je cerdikk
Quote Firis 10-6-2021 04:37 PM
LadyCarefree replied at 10-6-2021 03:12 PM
Budak bawah 5 biarlah dia explore diri dia dan persekitaran.

Lagi satu, kau hauk BI xyah ajar ana ...

Ni kisah benar,aku pnah buat part time kat kdai buku n stationary smentara tnggu result stpm.
Tgh arrange buku aku dgar ade bdk ni ckp papa nk tu,bird ghost.Aku duk pkir amenda bird ghost,rupenya bird chart.budak ni nmpk pic burung antu.tah sape la ngajo pnggil bird ghost.
Quote iolss 10-6-2021 04:41 PM
bila anak retis pandai ckp omputih skit trs pandai lah brlliant bagai..
mula mmbanding2 dgn anak sndri..
dah ko ajar ank ko tgk upin ipin manjang..ko pon leka main tiktok..
sndri mau ingtlah
hayooo meleis meleiss..
Quote Thecatnextdoor 10-6-2021 04:53 PM
Cringe gile
Quote JohnyEnglish 10-6-2021 04:55 PM

Lihat semua komen(60)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top