Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Bagi Bakso Goreng Sebagai Mas Kahwin

10-6-2021 02:53 PM Komen: 6
Kisah pasangan pengantin yang melamar isterinya dengan memberikan mas kahwin bakso goreng menjadi tular dalam media sosial.

Tribunnews melaporkan, selain bakso goreng, mas kahwin yang turut diberikan adalah wang tunai 500,000 rupiah (RM144) serta kelengkapan alat solat.


Kredit foto: IG viralno.1

Menurut Adi, bakso itu memang sengaja ditambah ketika bernikah dengan Ami di Purwokerto, Jawa Tengah.

Kami sudah kenal selama tiga tahun dan sering menghabiskan waktu bersama mencari makanan di tepi jalan.

Kami mula mengetahui tentang bakso goreng ketika berjalan-jalan di Banjarnegara, Februari lalu, katanya.



Adi berkata, isterinya sangat suka makanan itu selepas mencubanya buat pertama kali.


Sumber: Utusan

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 6
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote helicornia 11-6-2021 12:02 PM
ada ye bakso goreng?

Lain-lain Komen

Quote insulin 10-6-2021 02:54 PM
Untunglah.
Quote anisanim 11-6-2021 01:21 AM
Ni pelik2 la dibuat orang sekarang..nak viral masuk socmed kot lps  akad. {:smile
Quote kakikuDibibirmu 11-6-2021 07:23 AM
Kalu bercerai, jangan lupa pulangkan balik mas kahwin yang dah jadi taik tu
Quote jas7512 11-6-2021 07:31 AM
Sedapnya bakso...lama dah x .mkn sejak covid nengganas ni..huhu
Quote glump 11-6-2021 07:49 AM
Rendah mas kahwin nya..selesai nikah.
Ada kawan tu bila anak nak kahwin hampir nak bercerai bila bincang pasal budget kahwin anak. Anak ada permintaan ,si mak pun ada wish List..si bapa pening budget Tak cukup ..duit hantaran vs duit bapa.. Alhamdulillah sebab pendemik,selamat nikah Tanpa buat majlis ..selesai konflik keluarga tu
Quote helicornia 11-6-2021 12:02 PM
ada ye bakso goreng?

Lihat semua komen(6)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top