CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Lelaki Lemah Je Takut Wanita Hebat" - Ben Amir Tak Setuju Dengan Prof Muhaya

10-6-2021 10:51 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 10098| Komen: 128|Original author: Oleh: LilRose

Description: Teruk Prof Muhaya dihentam berikutan kenyataannya mengenai punca wanita lewat bertemu jodoh.
Teruk Prof Muhaya dihentam berikutan kenyataannya mengenai punca wanita lewat bertemu jodoh.

Video tular pakar motivasi yang juga pakar mata itu turut mencuri perhatian pelakon popular Ben Amir.



Kredit foto: Berita Harian & IG Ben Amir

Melihat reaksinya di Twitter, Ben kurang setuju dengan kenyataan Prof Muhaya yang menyifatkan kaum Hawa tidak perlu berusaha menyaingi dan melebihi kaum Adam kerana mereka cenderung meminati wanita yang lembut dan lemah.


Kredit foto: IG

Katanya, hanya lelaki lemah takutkan wanita hebat dan bijak.

Malah, ia akan membuat dia sebagai seorang lelaki untuk keluar dari zon selesanya.




Begitupun, Ben sebelum ini memaklumkan masih belum bertemu bakal calon yang melengkapi ciri-ciri idamannya iaitu seorang wanita yang tidak ego.

Ada ke wanita bijak dan berkerjaya yang tidak ego serta boleh mengetepikan pandangan sendiri seperti dicari-cari Ben itu? - CARI
1

Bagus
1

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
3

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (9 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote helicornia 10-6-2021 11:11 AM
agree ben!
Quote beta_carotene 10-6-2021 11:18 AM
masalahnya pompuan bingai je nk dgn ko.
Quote KIM.K 10-6-2021 11:18 AM
Pergh terboek Ben. Meh jadi adek hangkat
Quote LemonGourmand 10-6-2021 11:27 AM
baru je hari tu dia cakap tak nak bakal isteri ego. Hmmmm... nk jadi champion di twitterraya ya...
Quote pxlbb 10-6-2021 11:34 AM
Well said Ben
Quote outcast 10-6-2021 11:37 AM
Prof idola retis nehhe. Dia ni byk kontroversi.  Baik fokus kt klinik mata sheols
Quote tagas 10-6-2021 11:39 AM
Poyo la lu
Quote QueenCaramel 10-6-2021 11:46 AM
I mcm ade mix opion about prof muhaya’s take on jodoh lambat ni..jodoh is rahsia Allah..cepat atau lambat is a mystery..we kawen awal pon x jamin is kekal..but to put lambat kawen sbb woman are too independent pon is wrong..sbb da lame single evrything pon kn buat sndri..kdg2 smpai kn bertukang kt umah or hire plumber la kalo tank bocor n whatnot..
Testosteron high dlm bdn tu bukn penyebab pompuan2 ni buat kj laki prof, like driving ke sane ke sini..aihh..tula..prof x pnh single lame kot..so x rase ape single women ni rase ke ape..
sbb tu die kalo bg talk ..salahnye kt pompuan juge..nape tak kate lelaki pon kn jd a good imam..
Cume pompuan bile dah jd wife automatik akan rase nk manja2..nk bukak botol sos pon kdg2 nk somi buat..itu i get it..tp yg for dah berlaki bini..so contoh2 yg die bagi ni is x sesuai sgn context lambat kawen..
Quote winky1 10-6-2021 12:04 PM
I follow her masa dia belum famous.. Once dia start berniaga telekong I stop.. She s crap sometimes.. Of course lah background org pandai pakar mata lagi but bab motivation ni over benor... Does she really walk the talk? Bab dosa anak parents yg dah mati pun masih tanggung... Pelik lah...I m not saying dia tak intelligent but I m not drawn to her kind of talk.. Taskirah sambil driving... Is that OK?
I ada lah certification sikit in Defensive Driving.... Boleh dak jgn live masa driving... Doktor lagi... What happens to safety..
Quote azimodin 10-6-2021 12:23 PM
We should empower each other, regardless of gender. Perempuan x perlu buat bodoh2, lelaki x perlu buat2 gagah. Yg penting tolak ansur. Walaupon ada yg cakap "drive" yg si haya ni maksudkan ialah "being ambitious", i nak share pengalaman i mengalah dalam hal drive2 ni. Dulu i kehulu hilir bawak motor, lepas kawen suami x bagi bawak motor. Lama2 i dah x reti nak bawa motor. Sekarang dia macam menyesal x bagi sebab bila i keluar & struggle cari parking, i akan membebel berjam-jam kat rumah. Dia pulak jadi mangsa bebelan.
Quote damian_lee 10-6-2021 12:26 PM
Tunjuk pandai
And tunjuk bodoh perlu pada tmptnya

Sbb kalau semedang pandai
Mula la jantan2 meleis pemalas bewak lepas tangan

Kalau bodoh plak
Kena pijak ... nak2 kalau bodoh sampai kawin ngan penagih
Quote imransulaiman 10-6-2021 12:31 PM
So, Muhaya ni kategori wanita hebat atau wanita bodoh?
Quote bakingsoda 10-6-2021 12:38 PM
sembang la kau! perempuan kalau yg bijak dan berkerjaya hebat jarang ye tak ego, yg tu biasa jenis lembam asal belaki mcm ina naim. tgk je la jahlokap tu, mcm lembu kena cucuk hidung dah aku tengok si purit
Quote Pak.dolla 10-6-2021 12:42 PM
bakingsoda replied at 10-6-2021 04:38 AM
sembang la kau! perempuan kalau yg bijak dan berkerjaya hebat jarang ye tak ego, yg tu biasa jenis l ...

Hahahaha pak dol baru nak komen psl wanita terpaling itu sehingga dpt lebai malang..
Quote cm_vungtau 10-6-2021 12:44 PM
Edited by cm_vungtau at 10-6-2021 12:46 PM

Good for you, Ben!
Quote pinksarah 10-6-2021 12:52 PM
imransulaiman replied at 10-6-2021 04:31 AM
So, Muhaya ni kategori wanita hebat atau wanita bodoh?

mesti laki dia terasa diperbodohkan oleh muhaya ni kan..

ooo masa nak ngorat dulu pura2 bodoh2 sikit ye..

huhuhuhu

by the way, is this muhaya still teaching in uni?

sbb duk letak gelaran prof tu..

dia x de dpt anugerah prof emeritus kan?

ni pon jd pertikaian juga dkt many social media..
Quote Incanto 10-6-2021 12:57 PM
aku tgk satu interview prof mata dgn laki dia

nampak mcm dia terlebih pandai....laki dia baru buka mulut dia dah cakap 10 patah

so dia buat bodoh sebelum kawin ke camner?
Quote solarlunar 10-6-2021 12:59 PM
Kt FB I ade divided opinion psl isu ni.

Ada yang setuju sbb pd pendapat derang perkataan "bodoh-bodoh" tu refer to "manja".

Ada yang tak setuju sbb merendahkan org perempuan.

Quote copy_paste 10-6-2021 01:00 PM
wanita hebat selalunya dimiliki lelaki hebat dan.....
betul la kot.... ape kayu ukur lelaki hebat tu??
kacak? kaya? terpelajar? tidak semestinya.....tapi usaha

Lihat semua komen(128)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2021 12:53 PM GMT+8 , Processed in 0.178324 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top