Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Shalma Eliana Nak Kahwin Dengan Ismail Izzani , Mak Ayah Suruh Habiskan Ijazah Dulu

10-6-2021 10:39 AM| Komen: 32

Impian penyanyi Shalma Eliana untuk melanjutkan pengajian ke luar negara masih belum berkubur biarpun situasi semasa dunia yang tidak menentu disebabkan penularan pandemik Covid-19.

Jika diikutkan pada perancangan asal, Shalma atau nama sebenarnya, Shalma Eliana Bruhanutheen, 21, sepatutnya sudah berhijrah ke luar negara selama dua tahun untuk memulakan pengajian peringkat ijazah pada awal tahun ini.

Foto: IG

"Sepatutnya saya sambung belajar di luar negara tahun ini tapi disebabkan pandemik Covid-19 perkara ini terpaksa ditanngguhkan dahulu.

"Rancangan itu masih on-going cumanya saya kena tengok juga situasi macam mana nanti... by next year saya akan pergi juga.

"Saya masih lagi fikir ada beberapa jurusan yang saya minat antaranya Komunikasi & Media atau bidang Perniagaan memandangkan saya pun ada usahakan bisnes di sini," katanya kepada mStar.



Sementara itu mengulas mengenai hubungannya dengan penyanyi Ismail Izzani, 21, Shalma berkata dia ada berbincang dengan teman lelakinya itu tentang rancangan masa hadapan mereka bersama memandangkan kedua-duanya cukup serius dengan hubungan ini.

"Kami dah ada plan untuk masa depan, tapi untuk bertunang atau berkahwin... ia bukan dalam masa terdekat.

"Saya pun target mungkin kahwin dalam umur 25 tahun... kita tak tahu. Mak dan ayah pun suruh saya habiskan dulu pengajian ijazah sebelum nak kahwin," katanya pada sidang media virtual pelancaran dua single terbaharunya, Rambang dan Naik kolaborasi bersama penyanyi rap, Abubakarxli, baru-baru ini.



Menerusi laporan mStar pada Disember lalu, Ismail telah menghadiahkan kekasihnya itu sebentuk cincin berlian sebagai tanda 'janji setia' terhadap hubungan mereka.

Sementara itu, bercerita mengenai perkembangan seni, Shalma berkata dia enggan statik di zon selesa sebaliknya ingin mencuba pelbagai jenis muzik agar dapat menyerlah sisi versatilnya.




"Saya macam orang lain juga akan cuba buat benda yang kita suka. Itulah prinsip dan pegangan saya.

"InsyaAllah saya takkan buat sesuatu hanya kerana orang lain mahu atau sebab nak tular mahupun mengecap populariti sekelip mata.

"Jika ia mengambil masa sekalipun untuk saya mencuri perhatian, itu tidak sesekali mengubah niat perjuangan seni ini," ujarnya. -CARI

Sumber: mStar Online

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 32
Komen

Previous : Follower Obses Ikut Keknis Bagi Supplement Pada Baby, Astaga

Next       : "Bawa Watak Tiada Jiwa,”- Nadhir Nasar Tegur Rakan Pelakon Ambil Banyak Job

Komen Terbaru

Quote krimkraker 12-6-2021 12:30 PM
Dik shalma mude lagi...utamakan pelajaran dulu. N sambil2 tu bole pikir kalu jadi kawen dengan dik mail, after kawen...korang nak makan ape? Ape produk dik mail skang? Nyanyi pun da sendu.

Lain-lain Komen

Quote slyfynx 9-6-2021 11:36 AM
Yawn...
Next
Quote lattehazelnut 9-6-2021 11:53 AM
BAguslah fikir masa depan..
Nak2 dgn artis, senang mencurang, or nanti xde job..
Quote umbut 9-6-2021 12:07 PM
X padan dik mail ni.. Asyik citer pasal pompuannnn je ko
Quote Lengkong 9-6-2021 12:10 PM
Bagus adik..muda lagi belajar dulu

Quote Zirara99 9-6-2021 02:38 PM
I loike. Tak mengharapkan mail walaupun family mail tu kaya raya.
Quote fadz84 9-6-2021 03:06 PM
Family shalma ni orka jgk ye? Kakaknya host Shalma Ainaa tu pun dulu study kat London..
Quote ImpianSeroja 9-6-2021 03:22 PM
Oh makwe dak mail..ku ingat siapa tadi
Quote Firis 9-6-2021 03:25 PM
Aku suke prempuan fikiran mcm ni, independent lantak pa org nk ckp knon2 nk lg hebat dr laki ke apa yg pnting ada duit sndri.
Quote MelahJanda 9-6-2021 03:25 PM
umur dah 21 baru nak ambik degree ke. lambat jugak
anak akak dah nak grad umur 22 1/2
Quote Scheherazade 9-6-2021 03:30 PM
Apasal cam lain rupa dia banding gmbr kt atas dgn gmbr dgn bf?
Quote stania83 10-6-2021 12:19 AM
tapi dek mail ni spm pon tade walaupun anak dato..baik grab laki macam fadza  husband vv
Quote CARI-MRO 10-6-2021 10:39 AM
Impian penyanyi Shalma Eliana untuk melanjutkan pengajian ke luar negara masih belum berkubur biarpun situasi semasa dunia yang tidak menentu disebabkan penularan pandemik Covid-19.


Jika diikutkan pada perancangan asal, Shalma atau nama sebenarnya, Shalma Eliana Bruhanutheen, 21, sepatutnya sudah berhijrah ke luar negara selama dua tahun untuk memulakan pengajian peringkat ijazah pada awal tahun ini.


Foto: IG




"Sepatutnya saya sambung belajar di luar negara tahun ini tapi disebabkan pandemik Covid-19 perkara ini terpaksa ditanngguhkan dahulu.


"Rancangan itu masih on-going cumanya saya kena tengok juga situasi macam mana nanti... by next year saya akan pergi juga.


"Saya masih lagi fikir ada beberapa jurusan yang saya minat antaranya Komunikasi & Media atau bidang Perniagaan memandangkan saya pun ada usahakan bisnes di sini," katanya kepada mStar.




[ig]https://www.instagram.com/p/CPu0RextdjZ/[/ig]



Sementara itu mengulas mengenai hubungannya dengan penyanyi Ismail Izzani, 21, Shalma berkata dia ada berbincang dengan teman lelakinya itu tentang rancangan masa hadapan mereka bersama memandangkan kedua-duanya cukup serius dengan hubungan ini.


"Kami dah ada plan untuk masa depan, tapi untuk bertunang atau berkahwin... ia bukan dalam masa terdekat.


"Saya pun target mungkin kahwin dalam umur 25 tahun... kita tak tahu. Mak dan ayah pun suruh saya habiskan dulu pengajian ijazah sebelum nak kahwin," katanya pada sidang media virtual pelancaran dua single terbaharunya, Rambang dan Naik kolaborasi bersama penyanyi rap, Abubakarxli, baru-baru ini.




[ig]https://www.instagram.com/p/CNZx6SJpvzb/[/ig]



Menerusi laporan mStar pada Disember lalu, Ismail telah menghadiahkan kekasihnya itu sebentuk cincin berlian sebagai tanda 'janji setia' terhadap hubungan mereka.


Sementara itu, bercerita mengenai perkembangan seni, Shalma berkata dia enggan statik di zon selesa sebaliknya ingin mencuba pelbagai jenis muzik agar dapat menyerlah sisi versatilnya.




[ig]https://www.instagram.com/p/CNEmsW8JFvw/[/ig]



[ig]https://www.instagram.com/p/CME9rBylkyN/[/ig]



"Saya macam orang lain juga akan cuba buat benda yang kita suka. Itulah prinsip dan pegangan saya.


"InsyaAllah saya takkan buat sesuatu hanya kerana orang lain mahu atau sebab nak tular mahupun mengecap populariti sekelip mata.


"Jika ia mengambil masa sekalipun untuk saya mencuri perhatian, itu tidak sesekali mengubah niat perjuangan seni ini," ujarnya. -CARI


Sumber: mStar Online
Quote slyfynx 10-6-2021 10:43 AM
thread Raline 23 jam lepas

Thread dah ade. Momod tolong merge.

Korang kt CARI ni x reti gune butang search ke?
Quote ReginaGeorge 10-6-2021 10:51 AM
Garangnya muka tino
Quote addamnor 10-6-2021 01:55 PM
MelahJanda replied at 9-6-2021 03:25 PM
umur dah 21 baru nak ambik degree ke. lambat jugak
anak akak dah nak grad umur 22 1/2

Kalau ambil diploma 3 tahun logik lah umur 21 atau 22 sambung bachelor degree
Quote che-cikL 10-6-2021 07:30 PM
Kenapa 'degree' bukan degree? Degree beli ke maksud TT?
Quote MidoriHijau 10-6-2021 11:59 PM
Baru tau kakak dia kawen dgn adik laki mira basic
Quote adeqbun 11-6-2021 12:06 AM
Xselawa kakak die..mekap pon capuk2
Quote TomyamPuteh 11-6-2021 07:54 AM
Aku lps kawin baru ada degree.

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top