CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Antarabangsa Lihat artikel

Inul Daratista Cerewet Beli Sabun, Sanggup Cuci Baju Pakai Tangan

10-6-2021 10:02 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 1665| Komen: 11

Description: Jakarta: Penyanyi Indonesia, Inul Daratista mengakui sangat memilih ketika membeli sabun pencuci pakaian ketika ini.
Jakarta: Penyanyi Indonesia, Inul Daratista mengakui sangat memilih ketika membeli sabun pencuci pakaian ketika ini.

Inul berkata, pandemik Covid-19 bukan sahaja membuatkan dia rajin mencuci tangan, malah dia juga sangat menitikberatkan soal kebersihan pakaian yang dipakai.



Foto: IG

"Sabun mencuci pakaian saya haruslah benar-benar berkesan untuk membasmi bakteria, tetapi tidak akan membuatkan poket saya berlubang, " katanya.

Menurut Inul, bagi memastikan dirinya bebas virus terbabit, dia kini rajin mencuci pakaian.




"Saya menjadi seorang yang sangat cerewet mengenai kebersihan pakaian ketika pandemik Covid-19. Jangan sampai ada debu, kotoran, bakteria yang melekat pada pakaian," katanya. -CARI

Sumber: Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dewi_rina 10-6-2021 10:20 AM
Ada orang kisah ke? Kitorg beli sabun kedai eco je takpun ninso
Quote sinsin88 12-1-2022 10:20 PM
lahhhh!! terbaca post ni tapi rasa macam, pakai lah sabun ape ponnn kalau mesin basuh berkeladak tak leh jadi gak kak inul huhuhu
Quote sinsin88 12-1-2022 10:22 PM
dewi_rina replied at 10-6-2021 10:20 AM
Ada orang kisah ke? Kitorg beli sabun kedai eco je takpun ninso

nak tnya.. sabun eco tu wangi tak?? takut beli bau tak lekat
Quote iamnobody0000 13-1-2022 05:38 AM
Alah beli je sabun mana2 brand asalkan bau wangi. Mesin basuh pun satu hal kena selalu bersihkan sebab tub kotor gak
Quote MayYing 13-1-2022 05:39 AM
Edited by MayYing at 21-1-2022 04:38 PM

Cuci baju pakai tangan sejam la baru siap inul huhu. Rendam air panas la baju tu kalau takut ada bakteria covid.
Kita bijak pakai washer panasonic NAVFX2... stainmaster tak yah sental2 dah.

Quote dewi_rina 13-1-2022 11:16 AM
sinsin88 replied at 12-1-2022 10:22 PM
nak tnya.. sabun eco tu wangi tak?? takut beli bau tak lekat

Ada beli masa tu, wangi jugak
Ada pewangi sekali
Kadang2 beli yg gambar harimau, yg tu ok
Try lah murah je, jimat
Quote iamnobody0000 16-1-2022 12:05 PM
dewi_rina replied at 13-1-2022 11:16 AM
Ada beli masa tu, wangi jugak
Ada pewangi sekali
Kadang2 beli yg gambar harimau, yg tu ok

Sabun yg brand kuat tu x best sngt sebab chemical dlm tu bnyk. Try guna sabun breeze baru la tak hapak bau baju even baju lembap x kering sngt
Quote MayYing 16-1-2022 12:10 PM
iamnobody0000 replied at 16-1-2022 12:05 PM
Sabun yg brand kuat tu x best sngt sebab chemical dlm tu bnyk. Try guna sabun breeze baru la tak h ...

Eh sama la sy pn guna breeze jgk. Suka letak sabun bnyk2 masa basuh baju biar lgi wangi. Mesin basuh pun kena guna yg bagus la nnti putar je lebih baju x bersih sngt
Quote iamnobody0000 16-1-2022 12:15 PM
MayYing replied at 16-1-2022 12:10 PM
Eh sama la sy pn guna breeze jgk. Suka letak sabun bnyk2 masa basuh baju biar lgi wangi. Mesin bas ...

Sabun patutnye letak mcm biasa je jgn bnyk sngt nnti jdi tompok2 putih lak. Ha satu kerja pulak nak basuh lgi sekali baju tu
Quote MayYing 17-1-2022 01:59 PM
iamnobody0000 replied at 16-1-2022 12:15 PM
Sabun patutnye letak mcm biasa je jgn bnyk sngt nnti jdi tompok2 putih lak. Ha satu kerja pulak na ...

Kena beli mesin basuh baru la jwbnye baru la senang kerja basuh2 baju. Kena simpan duit dlu nak beli mesin basuh yg jenis front load pulak
Quote Artemesiaa 17-1-2022 05:42 PM
Suka tengok dia masak2 je menarik jugak kadang resepi yang dia share

Lihat semua komen(11)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 07:40 AM GMT+8 , Processed in 0.075274 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top