Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

"Buat Live Aksi Lucah Depan Budak, Kali Ni Safiey Ilias Takkan Terlepas" - PU Syed

Oleh: LilRose|9-6-2021 05:46 PM Komen: 164
Pendakwah bebas Pencetus Ummah (PU) Syed Mohd Bakri di Instagram mengecam tindakan melampau usahawan kosmetik bersama beberapa rakannya membuat video secara langsung di Instagram membincangkan topik yang menurutnya jijik didengari.


Kredit foto: IG
"Assalamualaikum, video khas untuk encik @safieyillias94.

"Sudah sampai masanya kalian perlu diambil tindakan selayaknya dengan perbuatan mungkar yang kalian anggap sebagai hiburan itu!"


Kredit foto: IG

PU Syed juga menyuarakan rasa terkilan dan kecewa apabila video live itu turut ditonton kanak-kanak bawah umur.

Apa yang membimbangkan adalah penampilan Safiey yang kurang sopan seperti kebiasaannya sambil menghisap vape dan menggoyangkan 'buah' di dadanya.

"Saya nak mengupas isu Safiey Ilias dan kawan-kawannya mengenai isu secara live mendedahkan sesuatu yang tak perlu didedahkan, dan membincangkan sesuatu yang sangat jijik untuk dibincangkan," ujarnya.

Lantaran itu, beliau menggesa pihak berkuasa mengambil tindakan tegas terhadap mereka.



"Saya seru kerajaan yang memerintah, mereka mendedahkan segala-galanya dan beranggapan mereka berada di pihak yang benar. Ketika mana kita tegur, mereka beranggapan mereka teraniaya dan perlukan sokongan.

"Dan paling pening apabila ada pihak menyokong mereka dan produk mereka," katanya. 

PU Syed kemudian berkata, Safiey tidak akan terlepas dari tindakan undang-undang dan satu laporan polis dibuat atas kesalahan menjadi host Live Instagram melibatkan dua kanak-kanak bawah umur.


Kredit foto: IG

Persoalannya, di manakah ibu bapa kanak-kanak terbabit? Bagaimana kanak-kanak ini boleh menggunakan telefon pintar tengah-tengah malam buta tanpa pengawasan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
3
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 164
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote gideoncross 13-6-2021 03:47 PM
caprut replied at 12-6-2021 10:09 AM
Baru ko tahu berapa fucked nye org2 melayu ni

Ummah Mulayu skrg dh x mcm Ummah Mulayu dlu.

Lain-lain Komen

Quote aammyy 9-6-2021 05:55 PM
Laa. Banyak ke live tunjuk tetek dia buat? Haritu ada nampak kat twitter, tetek je. Astu yg join pun tunjuk bebird. Adoyaiiii. Apa nak jadi la. Kenapa tak kena covid je masing2
Quote fadz84 9-6-2021 05:55 PM
Tercemar mata tgk tetek dia terkeluar dlm video tu.. burukssss mcm tetek org gundu.. huhuhu
Quote timohnotecah 9-6-2021 06:10 PM
Edited by timohnotecah at 9-6-2021 06:12 PM

Melampau ya dia ni..... siasat jangan tak siasat. Jkm tolong pantau juga retis2 jantan yang senang senang ambik anak angkat boboy walau tak nampak dia berminat kearah berkahwin. Kita tak mahu ada budak budak yang jadi mangsa grooming. Bukan mahu berhati busuk tapi mencegah itu lebih baik dari mengubati..menteri rina harun, ko buat apa tu? Jangan asyik melawa jah....budak budak punya kebajikan kau kena ambik tahu....
Quote adeqbun 9-6-2021 06:11 PM
timohnotecah replied at 9-6-2021 06:10 PM
Melampau ya dia ni..... siasat jangan tak siasat. Jkm tolong pantau juga retis2 jantan yang senang s ...

Hael husaini ke uolls
Quote cicicumel 9-6-2021 06:16 PM
Confirm xde tindakan
Quote timohnotecah 9-6-2021 06:16 PM
Edited by timohnotecah at 9-6-2021 06:21 PM
adeqbun replied at 9-6-2021 06:11 PM
Hael husaini ke uolls


Sesiapa sahaja yang berkenaan uols waima bukan retis pun....dirumah anak yatim, pusat tahfiz pun macam macam kita dengar benda tak elok.....didalam private property lagi lah tinggi risiko. Sebab tu kerajaan kena pantau. Masalah grooming dikalangan budak budak makin serius. Mak pak munteri jangan tido. Jkm kena selalu buat spot check. Sebagai langkah pencegahan.
Quote timohnotecah 9-6-2021 06:24 PM
Tapi si piyu ni kalu gang dia buat hal dia bising ke tak? Ke diam seribu bahasa?. Kalu fonen cepat je ko khuenz
Quote adeqbun 9-6-2021 06:31 PM
timohnotecah replied at 9-6-2021 06:16 PM
Sesiapa sahaja yang berkenaan uols waima bukan retis pun....dirumah anak yatim, pusat tahfiz pun ...

Rakai dh kan retid laki amik anak angkst..ape sebab ntah..kalau betol xde masa..sape jaga anak2 tu..pastu jaga anak sedara je xleh ke
Quote Skuau 9-6-2021 06:32 PM
kalo ada yg rasa dia buat dgn niat kat bebudak bwh umur tu...boleh gak...'direpot'.
Quote Normabaru 9-6-2021 06:32 PM
Jawi jakim jais time2 covid ni leka ulit bini laki masing2 ke... Xde fungsi betul.. Semua benda2 org pijak2 agama xlangsung ada tindakan.. Ritu masa pose post hadis kat ig pon blh terlupa siap skip2 hari.. Tp tagline beria #1hadis1hari


Berhenti keje je la oiii..
Quote suka2 9-6-2021 06:36 PM
timohnotecah replied at 9-6-2021 06:24 PM
Tapi si piyu ni kalu gang dia buat hal dia bising ke tak? Ke diam seribu bahasa?. Kalu fonen cepat j ...

Jangan campuri urusan rumah tangga orang. Kita tak tahu apa berlaku dalam kain orang... Takpun, siapa kita untuk menghakimi mereka....

Gitulah kira2 nya
Quote beatgirlX 9-6-2021 06:55 PM
Sekarang bahagian hal ehwal.agama pun mcm x berfungsi...semuanya nak dipolitikkan
Quote ImpianSeroja 9-6-2021 07:05 PM
Apalah dia nie..cari publisiti murahan sungguh..n yes dah makin melampau lampau sgt skrg nie
Quote timohnotecah 9-6-2021 07:12 PM
Normabaru replied at 9-6-2021 06:32 PM
Jawi jakim jais time2 covid ni leka ulit bini laki masing2 ke... Xde fungsi betul.. Semua benda2 org ...

Hadis pun pilih pilih ya kakanorm.... takkan kulupa jakim keluor hadis back up kayangan ittewww.......kayangan adalah bayangan.........??????
Quote depresio 9-6-2021 07:22 PM
timohnotecah replied at 9-6-2021 06:24 PM
Tapi si piyu ni kalu gang dia buat hal dia bising ke tak? Ke diam seribu bahasa?. Kalu fonen cepat j ...

So pada ko tak yah tegur ke macam mana ?
Quote Normabaru 9-6-2021 07:26 PM
timohnotecah replied at 9-6-2021 07:12 PM
Hadis pun pilih pilih ya kakanorm.... takkan kulupa jakim keluor hadis back up kayangan ittewww... ...

Seriously??? Kaka dah perli dorg pose ke 3 tu terus kaka unfollow... Set2 xproductive pemalas ni.. Bkn takat hadis dipilih.. Dakwah n teguran pon ikut level vip. pfftt
Quote dudaberhias 9-6-2021 07:39 PM
another ponen cancelled...
lepas sajat, safiey, lepas safiey sape pulak dek?

elok lah dia kena tangkap. dah geli iols melihat dagu beliau yang macam pembuka tin beskot cap tip tap keluaran bersaudara tu. entah lepasni dia nak buat dagu tajam mana tak pasti. agak2 sampai boleh ukir pintu untuk istana kokdiang kot.
Quote dudaberhias 9-6-2021 07:41 PM
melampau yach, iols baru tengok video nya dekat youtube.
elok lah terkambuih dua2 dengan sajat.


Quote timohnotecah 9-6-2021 07:43 PM
depresio replied at 9-6-2021 07:22 PM
So pada ko tak yah tegur ke macam mana ?

tego jer ler.....tapi bio adil dan saksame...bila gang sundirik buat taik, jangan membisu seribu bahase pule....haaaa gitcheww

Lihat semua komen(164)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top