Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

"Rumah Baru Papa" - YouTuber Indonesia Jaja Kisah Kematian Bapa?

9-6-2021 04:50 PM Komen: 9
Kredit foto: IG Ria

Kisah seorang influencer Indonesia tular di media sosial selepas dikatakan 'menjaja' kisah kematian bapanya untuk dijadikan content di YouTube bagi meraih tontonan tinggi.

Selebriti media sosial berkenaan, Ria Ricis dipercayai berada di Flores ketika mendapat perkhabaran bapanya dijemput Ilahi.



Sebaik mendengar berita memilukan itu, dia bergegas pulang ke Jakarta untuk melihat arwah bapanya buat kali terakhir. Sejurus tiba, Ria dikatakan terus ke tempat pengebumian bapanya itu.

Momen sedih berkenaan sempat direkod kumpulannya sebelum dimuat naik ke YouTube. 



Lebih mengejutkan, content berkenaan turut diselitkan paparan iklan yang begitu banyak seperti ingin meraih pendapatan melalui iklan berkenaan.

Baru sehari Allahyarham meninggal dunia, Ria memuat naik tiga video di platform berkenaan dan kesemuanya berkaitan kematian bapanya. Belum genap seminggu bapanya meninggal dunia, Ria sudah sembilan video dimuat naiknya. 

Menerusi video yang dimuat naik terutama ketika di kubur, beberapa lensa kamera tertumpu ke arah Ria.




Malangnya, netizen mengatakan bahawa perbuatannya merakam kematian bapanya seolah-olah menjual kisah bapanya demi content. 

Walaupun menghujani Ria dengan kecaman, namun mereka tetap mendoakan Allahyarham bapanya tenang di alam sana. 


Sumber: OhBulan

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
0
1
Komen: 9
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote AcikLijah 11-6-2021 05:32 AM
iols kan bukan la mendengki, tp kan mmg xleh hadam nau klo sejenis suma benda nk dijadikan content.

Lain-lain Komen

Quote Skuau 9-6-2021 05:12 PM
Ngapain lue???
Quote bakingsoda 9-6-2021 05:24 PM
adik oki setiana dewi ke? ayah dia pn baru meninggal dan yg tudung merah tu sebijik suara oki
Quote kechikchomel 9-6-2021 06:47 PM
bakingsoda: adik oki setiana dewi ke? ayah dia pn baru meninggal dan yg tudung merah tu sebijik suara oki


Tgk pic dia atas tu pun iolss ingatkan oki. Baca nama, lain pulak.
Quote Amigurumi 9-6-2021 08:58 PM
kechikchomel: Tgk pic dia atas tu pun iolss ingatkan oki. Baca nama, lain pulak.

I pun ingat Oki..sampai pegi google, memang adik dia punnn
Quote lola0311 10-6-2021 12:14 AM
dia ni ada bt dagu ke dulu bulot
Quote fofuler 10-6-2021 07:18 AM
Socmed famous memang macam ni pun what du yu saspekk
Quote fofuler 10-6-2021 07:19 AM
Aku tengok muka dia dekat Homepage tadi macam penyanyi bernombor pulak. Sama surgeon ke?
Quote nazzse 10-6-2021 11:32 AM
Ko dah kenapa? Suka ye bapak mati
Quote AcikLijah 11-6-2021 05:32 AM
iols kan bukan la mendengki, tp kan mmg xleh hadam nau klo sejenis suma benda nk dijadikan content.

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top