CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

“Saya Dibayar Duit Rakyat, Jawab Pertanyaan Saya" - Syed Saddiq

9-6-2021 03:03 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1967| Komen: 4

Description: Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman meminta Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob memberi penjelasan mengenai kebenaran operasi program hiburan yang mengumpulkan le ...
Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman meminta Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob memberi penjelasan mengenai kebenaran operasi program hiburan yang mengumpulkan lebih 50 individu pada satu masa ketika tempoh perintah kawalan pergerakan 3.0 (PKP 3.0).


Kebenaran program hiburan itu katanya, menimbulkan persoalan kerana Dewan Rakyat ketika ini masih tidak dibenarkan untuk dibuka meskipun kesemua Ahli Parlimen telah divaksin.

“Salam Menteri Ismail Sabri, kenapa Parlimen di mana semua wakil rakyat dah divaksin dan wajib pakai pelitup muka serta ada cermin pemisah di setiap meja dipaksa tutup?


Kredit foto: NST/IG Syed Saddiq

“Tapi hiburan yang menghimpunkan 50 orang tanpa pelitup muka dan ada yang belum divaksin boleh dijalankan?

“Saya dibayar duit rakyat. Jawab pertanyaan saya,” soalnya menerusi hantaran di Facebooknya pada Selasa.


Beliau turut berkongsi video program hiburan oleh sebuah stesen televisyen swasta yang melibatkan ramai selebriti tempatan tanpa memakai pelitup muka.

Mengulas lanjut menerusi komen, Syed Saddiq berkata, pelaksanaan aktiviti hiburan sedemikian membuktikan bahawa Parlimen boleh diadakan dan dibuka pada bila-bila masa sahaja namun keputusan itu terletak di tangan kerajaan.

“Macam-macam prosedur operasi standard (SOP) kesihatan dan keselamatan boleh buat. Nak ujian calitan seminggu sekali dekat semua Ahli Parlimen pun boleh.

“Tinggal nak kerajaan Perikatan Nasional (PN) sedar sahaja bahawa negara ini ada Parlimen dan ada demokrasi,” katanya.

Seorang pengguna Facebook, Speedy Gonzales turut mempersoalkan perbezaan antara SOP aktiviti hiburan dan keagamaan.

“Dah kalau hiburan boleh 50 orang, kenapa masjid kena 12 org sahaja, walhal solat tiang agama,” ujarnya.


Sumber: Sinar Harian
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote isbritneybich 9-6-2021 03:14 PM
terima kasih YB memperjuangkan isu2 kelab hiburan
Quote SayaSayangMama 9-6-2021 05:42 PM
Bila nk bukak parlimen nk yek.. lama benor daruratnya pun
Quote MontanaHannah 9-6-2021 05:47 PM
Janagn lupa ko  rembat duit rakyat

dana RM5 juta YPC hampeh ko tu


bila mat kontol berbicara bab bughit

spesis ahli politik mmg  xkan ada cemrin dirumah,,,kalau ada cermin dirumah  maka semua ahli politik akan jadi bisu
Quote slyfynx 9-6-2021 08:01 PM
Even though aku rase bgs die persoalkan memende ni, then again,
most people bising because this time, it is not them that is under scrutinize.
Ntah la, dah x boleh optimis langsung untuk para politician ni.
Byk kisah yang didiamkan, including u, SS.

Lihat semua komen(4)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 12:04 PM GMT+8 , Processed in 0.073700 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top