Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

"Lelaki Suka Perempuan Lembut, Bodoh-Bodoh Sikit,"-Prof Muhaya Dihentam, Ulas Punca Wanita Lambat Dapat Jodoh

Oleh: Saiful|9-6-2021 01:52 PM Komen: 888
Datuk Prof Dr. Muhaya Mohamad nampaknya menjadi bahan kecaman netizen gara-gara sebuah video.

Menersui rakaman berdurasi 56 saat, pakar bedah mata dan motivator itu mengulas tentang topik Kenapa Wanita Lambat Dapat Jodoh.

Foto: IG

Katanya wanita tidak seharusnya berusaha menyaingi dan melebihi kaum lelaki.

Menurutnya lagi, kaum lelaki suka wanita yang lembut dan perlu dibantu.



"Kita wanita menghargai lelaki, kekuatan mereka, mereka ketua. Orang laki-laki walau macam mana suami kita dia tetap imam kita. Kalau solat kita pangkat besar macam mana kat office, kalau kat office kita ada seorang pekerja am, seorang CEO perempuan, bila berimam siapa depan? Masih yang laki-laki.

"So orang perempuan, walau macam mana you all, please mesti kita celebrate apa yang Allah beri tentang kepimpinan lelaki. Imam pun lelaki, nabi pun lelaki. Jangan sibuk nak liberate nak berdiri sama-sama lelaki, no. Nanti you all sibuk nak buat apa yang lelaki nak buat testosterone meningkat dan bagi siapa belum kahwin, jodoh lambat.

"Siapa tinggi testosterone, asyik nak drive, nak independent, memanglah. Orang lelaki suka perempuan lembut-lembut, high estrogen, mengharapkan, perlu ditolong, biarlah macam bodoh-bodoh sikit, itu bolehlah. Sesiapa yang lambat jodoh tu tengok you punya karakter macam mana."

Disebabkan kenyataan ini, Prof Muhaya dihentam habis-habisan.


Jadi apa pendapat anda? -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
3
0
0
Komen: 888
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Buritan 17-6-2021 08:22 AM
trisnalovezul replied at 17-6-2021 01:07 AM
patutlah lki msia suka cri wanita asing kerna trnyata wanita asing lebih berkualiti..tggungjawab i ...

Koh kohh koh koh itu bibik dan pelacor saja yg bust.. koh koh

Lain-lain Komen

Quote Normabaru 9-6-2021 01:54 PM
Si sajat tu kira kes cmne prof? Kaka kenot brain la prof punya mentaliti.huhu
Quote imransulaiman 9-6-2021 01:55 PM
Dia ni pakar mata kan...tapi warga diet selalu petik kata-kata dia. Diet kena itu, diet kena ini...lepas tu quote Prof Muhaya (pakar mata)

Kalau "pakar pemakanan" boleh terima lah juga..

Hmmmm...entahlah...asal ada kot {:thief
Quote dubuk 9-6-2021 01:57 PM
ina naim ?
Quote scorpionkiki 9-6-2021 01:58 PM
Kira skrg no yg andartu kira lebih cerdik dan tak lembiklah yer dr yg dah kawin...bagus prof muhaya, at least ada point nak jawap ipan
Quote Buritan 9-6-2021 01:59 PM
Normabaru replied at 9-6-2021 01:54 PM
Si sajat tu kira kes cmne prof? Kaka kenot brain la prof punya mentaliti.huhu

Bongokkk.. jawab ajelaa ujian ke.. lelaki zmn skrg byk tak mampu utk kawin ke.. pompuan zmn skrg byk yg tak minat nak kawin kee.. lelaki zmn skrg byk yg bewak ke.. inii adoiii..
Quote cm_vungtau 9-6-2021 01:59 PM
Edited by cm_vungtau at 9-6-2021 02:01 PM

Dia ni macam judgemental sikit kan? Suka hati orang tu la dia lambat jodoh ke apa. Selamba suruh check karakter. Ni la penyebab perempuan semua asal berlaki sudah.
Quote makiting 9-6-2021 02:00 PM
So anak2 pompuan dia termasuk dia bodoh2 alang ke apa eh sbb tu jodoh cepat
Quote sambaldurian 9-6-2021 02:00 PM
badi l*** ke ni. sejak berkawan ni, terus terkeluar statement ntah ape2.
Quote Buritan 9-6-2021 02:01 PM
imransulaiman replied at 9-6-2021 01:55 PM
Dia ni pakar mata kan...tapi warga diet selalu petik kata-kata dia. Diet kena itu, diet kena ini...l ...

Dr pakat mata jd setazah.. jd pakar kaunseling.. jd pakar motibasi.. pas tuu jd pakar cari jodoh.. pas tuu jd pakar kurus bdn.. koh koh.. better jd pm elok juga
Quote alesandra 9-6-2021 02:01 PM
Ntahlaa. ..nak kata bodoh ..prof
Quote pyropura 9-6-2021 02:01 PM
Sejak bila Muhaya prof.kangkung tu cerdik? Lobai2 lar yg.dok terkagum kagum magum ragum
Quote makton 9-6-2021 02:02 PM
aku tak pernah berminat nak dgr ceramah makcik ni.. ntah la..
Quote cm_vungtau 9-6-2021 02:02 PM
Laki dia mesti terasa rupa2nya bini aku selama ni pura2 bodoh supaya aku nampak pandai
Quote Buritan 9-6-2021 02:03 PM
dubuk replied at 9-6-2021 01:57 PM
ina naim ?

Semua pompuan kat mesia kena jd ina naimlaa.. yg jntm nya jd sohai.. koh koh.. kalo laki aku rupe sohai tuu baik aku jd andartuu.. ngabiskan borehh
Quote Normabaru 9-6-2021 02:04 PM
Edited by Normabaru at 9-6-2021 02:14 PM
makiting replied at 9-6-2021 02:00 PM
So anak2 pompuan dia termasuk dia bodoh2 alang ke apa eh sbb tu jodoh cepat


Sembang kalah tuhan dia ni.. Hmm
Quote taikor 9-6-2021 02:04 PM
Ini sisa2 ahli Kelab Taat Suami

@Maideen.
Quote lurve82 9-6-2021 02:04 PM
Adoi lacamne la blh terlepas ckp camtu
Quote syamzana 9-6-2021 02:04 PM
huhu...so dia bodo2 sikit la kot sbb tu laku. kiki
iols x blh nak jadi bodo2 sikit sbb iols bijak cerdik nsb menikoh lama doh.
Quote Normabaru 9-6-2021 02:05 PM
cm_vungtau replied at 9-6-2021 01:59 PM
Dia ni macam judgemental sikit kan? Suka hati orang tu la dia lambat jodoh ke apa. Selamba suruh che ...

Nnt bila dah blaki dia suh kita check diri plak.. Maybe xcukup bg layanan etc.. Walhal laki tu dh mmg toxic.. Dayus xjln tgjwb. Haih. Xphm kaka

Lihat semua komen(888)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top