Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Alkohol & Rokok Barang Essential Ke? - Lana Nordin Mengamuk SOP Kedai Mengarut

8-6-2021 07:31 PM|Oleh: LilRose| Komen: 41

Ada saja prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang menjadi kekeliruan dan dipersoalkan masyarakat.


Kredit foto: IG

Terbaru, Lana Nordin menyuarakan rasa tidak puas hati apabila barang keperluan dikehendakinya tidak dapat dibeli di sebuah kedai.

Pemilik nama Maslina Hasan Nordin itu berkata, kedai berkenaan hanya membenarkan barang essential saja untuk dibeli.


Kredit foto: IG

"Alkohol, rokok yang dah tentu rosakkan kesihatan boleh pulak jual? Keperluan anak tak boleh, barang bakeri tak boleh, barang elektrik tak boleh?

"Habis kalau cable phone rosak atau phone rosak, bukan kedai tak bukak tapi tak boleh beli. Nak beli online macam mana?" luahnya marah.



Dakwanya, SOP yang ditetapkan banyak yang mengarut daripada menyenangkan kerana baginya tidak semua barang boleh dibeli secara dalam talian.

"Memang tak masuk akal langsung! Tolonglah munasabah sikit," katanya yang meminta pihak berkenaan memberi penjelasan.

Lana juga mempersoalkan waktu kedai dibenarkan beroperasi.

"Apa beza dua jam buka sampai jam 10 malam ke 8 malam saja? Apa virus lebih aktif waktu malam?" soalnya.

Marah betul Lana apabila dia menyambung bebelannya di Instastory.



Setuju ke dengan Lana yang mengatakan SOP terbaru megarut dan menyusahkan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
1
0
Komen: 41
Komen

Previous : "Thank You Kahwin Dengan Kita" - Hanis Zalikha

Next       : Ameng Terdesak, Buat 'Show Virtual' RM1 Je

Komen Terbaru

Quote hashashes 9-6-2021 11:21 PM
Nama maslina, nama glamour Lana

Lain-lain Komen

Quote slyfynx 8-6-2021 07:43 PM
Eh, orang dah bg sampai 8 malam byk bunyik pulak.
Kalau bg sampai pukul 10, lg ramai lepak keluar time malam, pas keje.
That's why bukak sampai 8, cukup2 untuk cari bekalan pas keje.

Ko dah terlalu lapar perhatian ke sampai yg ko fikir phone cable je?
Tu bukan essential and kalau rosak pun mende tu ramai ade spare.
And jadahnye susah sgt nk beli cable online?

Komplen biarla berpada.
Ni kosong wehhhhh. kosong.
Quote Skuau 8-6-2021 08:00 PM
slyfynx replied at 8-6-2021 07:43 PM
Eh, orang dah bg sampai 8 malam byk bunyik pulak.
Kalau bg sampai pukul 10, lg ramai lepak keluar t ...

pkp 1... dulu...pon aku...'caj tak masuk'.....aku x tau apa masalahnya...aku fikir..mungkin bateri,charger atau kabel...nak bawa kedai...kedai tutup...aku try jer beli kabel...kat kk rm10...sib baik memang kabel tu yg rosak....pkp 3.0 ni...aku minta no satu kedai tepon...area umh...kot tepon ada mslh/rosak..dia kata boleh...buka tuk beli jer...pastu tutup balik.
Quote aderaderker 8-6-2021 08:28 PM
Bukan kedai baiki telefon boleh bukak ka?
Telco yg tak boleh kan.

Pastu brg2 dapur macam aluminium foil semua tu ada bhgian groceries kan mcm Aeon tu ala je ko ni beli apa semua ada.
Pampers? Ada je kut.

Baju anak, mainan anak takyah beli time2 camni kak oi..
Quote edayildiz 8-6-2021 08:39 PM
kt speedmart pun perasan bahagian stationary ke letak palang cmtu la...habis nk beli pensip nk guna xblh la ye
Quote PristineOne 8-6-2021 08:44 PM
Rokok....essential sis..   
Quote shysari 8-6-2021 08:50 PM
Dia yang tak masuk akal
Quote AbukRokok 8-6-2021 08:59 PM
kita ada phowa.... lu sapa?
Quote Janjimanismu123 8-6-2021 09:10 PM
Dia maksudkan ada brg2 yg tak leh jual..ada certain section closed..
Quote otai_g 8-6-2021 09:10 PM
Mmg bodo la sop ni. Mengarut.
Quote rogayahtop 8-6-2021 09:12 PM
alcohol withdrawal symptom tu boleh meninggal. Delirium tremens namanya kak lana oi.
Sama la yg hisap rokok tu tak dpt rokok pun boleh meninggal agaknya lmaooo.

secara dasarnya akak mmg tak setuju kedai stationeries, buku tutup, bukannya beribu org serbu  pun, ada limit kan org boleh brp org masuk kedai hypermarket semua tu. jaga sop, limit org masuk.
Quote ctcheery 8-6-2021 09:18 PM
Pergi mall lah..semua section buka hehe
Quote IzzaT09 8-6-2021 09:23 PM
Fenomena gerhana matahari
https://stfly.me/nC3Yo
Quote honeybee1802 8-6-2021 09:28 PM
edayildiz replied at 8-6-2021 08:39 PM
kt speedmart pun perasan bahagian stationary ke letak palang cmtu la...habis nk beli pensip nk guna  ...

Depa expect bebdk ni buat assignment kt hp secoet tu ya alls...or mungkim kita kena belajar tulis nama atas batu...baru kuar gini ker ?sbb rs last week husband pi speedmart beli je ambi pur..rs tu takde la essential...
Quote Shanne16 8-6-2021 09:34 PM
Skuau replied at 8-6-2021 08:00 PM
pkp 1... dulu...pon aku...'caj tak masuk'.....aku x tau apa masalahnya...aku fikir..mungkin bateri ...

Kebetulan smlm aku pun bercari kable carger phone...sana sini supermarket kwnsn rumah aku pergi..ada tu ada..tp makro punya..online di fb..ada ada delivery tp..makro juga dia hantar..guna la kable yg ada ni yg asal boleh ni..btw..aku guna type c.
Quote seri_melati 8-6-2021 09:34 PM
Tgk gak td dia memekak2 dlm ig, bertabah je la dgn sop dan kes yg tinggi skrg ni.
Quote Orkidcina 8-6-2021 09:38 PM
Hmmm pkp 3 ni pun x mcm pkp ... ramai je org keluar mcm xde Apa
Quote Daftpunk_shine 8-6-2021 09:51 PM
P la Mr. Diy..
Quote Skuau 8-6-2021 10:04 PM
Shanne16 replied at 8-6-2021 09:34 PM
Kebetulan smlm aku pun bercari kable carger phone...sana sini supermarket kwnsn rumah aku pergi..a ...

type c..kk mart,diy,mydin...ada jual.
Quote edayildiz 8-6-2021 10:15 PM
honeybee1802 replied at 8-6-2021 09:28 PM
Depa expect bebdk ni buat assignment kt hp secoet tu ya alls...or mungkim kita kena belajar tulis  ...


i p smlm baru ada..smlm ni tkde lg..kt farmasi pun dh strt jgk uols...pencuci muka bagai mmg xblh beli kalau abis

Lihat semua komen(41)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top