Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Hebat Betul Google Boleh Faham Apa Yang Budak Ni Minta!

8-6-2021 11:09 AM Komen: 4
Jika anda tidak tahu lirik atau lagu yang diinginkan, pasti anda akan cari di Google, bukan? Begitulah dilakukan kanak-kanak perempuan ini yang meminta bantuan Google untuk mencari lagu Let It Go dari filem animasi terkenal Frozen. 

Di TikTok, seorang bapa dikenali sebagai Adli Razak berkongsi video telatah anak perempuannya yang mencuit hati ramai penonton. 


Kredit foto: TikTok/OhBulan

Menerusi video itu, kanak-kanak tersebut memegang sebuah telefon pintar dan bercakap dengan Google bertanyakan lagu yang diingininya. 

Kemudian, dia menyanyikan melodi tersebut yang mana rata-rata netizen pun tidak tahu lagu apa yang dinyanyikan kanak-kanak itu. 

Akhirnya, Google dapat mengesan melodi yang dinyanyikannya dan berjaya mendapatkan lagu Let It Go yang dimahukan kanak-kanak berkenaan.



Meninjau di ruangan komen, rata-rata pengguna media sosial terhibur dengan keletah comel kanak-kanak itu. 



Ramai hairan dan dalam masa sama kagum macam mana Google boleh faham apa yang disebut adik ini? 


Sumber: OhBulan

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
0
0
0
Komen: 4
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote salmon-suki 10-6-2021 06:56 PM
Kalau dah selalu dicari n dia taw rentak tu,senang je .mcm cari "you idiot sandwich", mesti keluar klip video Gordon Ramsay marah peserta hells kitchen..

Lain-lain Komen

Quote matchstick 8-6-2021 11:35 AM
Aku selalu maki Google assistant tu sbb selalu tak paham apa aku ckp..bdk ni ckp bahasa marikh dia phm plk..sungguh tak adil{:yameteh
Quote Skuau 8-6-2021 11:49 AM
matchstick replied at 8-6-2021 11:35 AM
Aku selalu maki Google assistant tu sbb selalu tak paham apa aku ckp..bdk ni ckp bahasa marikh dia p ...


yg ko ckp bahasa yg dh pupus...kenapa???
Quote Gomea 9-6-2021 09:51 AM
Comel jer...
Quote salmon-suki 10-6-2021 06:56 PM
Kalau dah selalu dicari n dia taw rentak tu,senang je .mcm cari "you idiot sandwich", mesti keluar klip video Gordon Ramsay marah peserta hells kitchen..

Lihat semua komen(4)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top