Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Abil Buat Kelas Online Untuk Pelakon Baru, Sharifah Rose & Kaka Azraf Antara Yang Hadir

7-6-2021 04:16 PM|Oleh: Cari-Azza | Komen: 20






"I ikhlas nak bantu influencer, insta famous, pelakon baru yang mula tanam sifat untuk berlakon. Tapi korang kena jujur baru jadi. Kalau korang buat sebab nak fame, pegang anugerah, menang bintang popular ke, percayalah dik, tak ke mana pun."


Tidak menafikan trend stesen televisyen yang suka mengambil personaliti media sosial (insta famous) sebagai pelaris drama masing-masing menjejaskan kualiti lakonan di Malaysia.

Walaupun penggiat seni marah dengan situasi tersebut, ianya tetap berlaku dan akan terus berlaku.

Justeru, pelakon berbakat, Nabila Huda mengambil inisiatif untuk berkongsi pengalaman dan tip kepada mereka yang berminat dalam industri. Ianya khusus untuk memudahkan semua pihak.



"Kesian orang-orang senior yang sama-sama berlakon, tapi kena tunggu, buat akademi di set. Jadi kita nak marah tapi tak tolong."

Menurut Nabila lagi, untuk menjadi pelakon serba boleh memang mengambil masa, kadang-kadang setahun dalam industri pun belum tentu pandai berlakon.

Jadi, dengan kelas online pertama, ramai juga yang telah menghadiri kelas Abil itu, antaranya Kaka Azraf, Sharifah Rose, Aishah Azman dan ramai lagi.



Foto:IG

Walaupun I bukan tahap best giler, I fikir kelas free nak tahu basic untuk menjadi seorang pelakon, ikut cara Abil membantu."

Bagi pelakon Munafik ini, berlakon perlu jujur dari hati dan tidak mengharapkan sebarang imbuhan. Itu yang perlu ada dalam diri setiap pelakon.

Semoga usaha Abil dimanfaatkan sepenuhnya oleh pelakon generasi pelapis hari ini. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 20
Komen

Previous : Abby Abadi Cantik Macam Erra Fazira, Sebab Mekap Ke Makin Kurus?

Next       : Kes Covid-19 Meningkat, Fasha Sandha Tak Keluar Rumah

Komen Terbaru

Quote Joysparta 8-6-2021 07:49 PM
Dah tersuka lak ngan lakonan kaka azraff...not bad jugak budak tu...

Lain-lain Komen

Quote kaedahnya 7-6-2021 04:47 PM
kelas free ke berbayar? aswara ke fakulti drama ke ada buat bebenda macam ni tak?
Quote mamahadi 7-6-2021 04:50 PM
Good job Abil!
Quote Rhyno 7-6-2021 05:42 PM
kalau Fauziah Ahmad Daud yg jadi guru lakon mesti si Sharifah Rose tu kena maki hamun sebab kayu....
Quote doubleA 7-6-2021 08:02 PM
Bagus la, memang betul pun nak berlakon pun kena ikhlas baru feel tu sampai gitu. Ni kalau control cun susah la nak sedih ke kecewa ke marah ke muka dok kejung punya control sekejung raysha adik senroses
Quote Piramida 7-6-2021 08:05 PM
Bab ni ai sokong.. coz dia layak.. memang pandai berlakon.
Quote kukukatablog 7-6-2021 08:11 PM
dulu kaka ngn abil pon pernah bercakaran kan pasal boipren tasha shila
Quote kaedahnya 7-6-2021 08:17 PM
seripahrose ni lawa la jugak. tapi tu la.
Quote TomyamPuteh 7-6-2021 08:20 PM
Aishah Azman yg berlakon not bad tu pun join kls jgk ke? Ke sengaja nk menganjing si Babil?
Quote masnona 7-6-2021 08:20 PM
Ptt raysha senrose tu join jgk. Smlm tertgk tv3 ulang drama dia. Apa tah tajuknya. Mulut asyk la muncung. Muka bkerut2 mcm berak tak lawas.
Quote asamfish 7-6-2021 08:21 PM
Free ke berbayar yang kata ikhlas tu?
Quote lolali 7-6-2021 08:29 PM
masnona replied at 7-6-2021 08:20 PM
Ptt raysha senrose tu join jgk. Smlm tertgk tv3 ulang drama dia. Apa tah tajuknya. Mulut asyk la mun ...

Setuju. Berkerut muncung
Quote skymania 8-6-2021 12:45 AM
Kalau byr pun rasa x rugi..nabila mmg berlakon mantop... Die bab displin pun xde masalah..
Quote faint_heart 8-6-2021 12:54 AM
Class dia free
Quote Imkhai 8-6-2021 07:38 AM
mira pilza patut join sekali bkn best pon dia brlakon riak muka sepesen je
Quote ketupatnasi 8-6-2021 09:17 AM
Imkhai replied at 8-6-2021 07:38 AM
mira pilza patut join sekali bkn best pon dia brlakon riak muka sepesen je

Agreeeeeee. Hihihi
Quote Cari-Azza 8-6-2021 10:03 AM
asamfish replied at 7-6-2021 08:21 PM
Free ke berbayar yang kata ikhlas tu?



Free, dia kongsi pengalaman, apa yang perlu ada sebagai pelakon masa kat set gitue


Quote Afie13 8-6-2021 10:14 AM
kaedahnya replied at 7-6-2021 08:17 PM
seripahrose ni lawa la jugak. tapi tu la.

Mulut dia pelik sikit jenis lebar jadi kalau dia senyum nampak kurang cantik
Quote whadda 8-6-2021 06:49 PM
masnona: Ptt raysha senrose tu join jgk. Smlm tertgk tv3 ulang drama dia. Apa tah tajuknya. Mulut asyk la muncung. Muka bkerut2 mcm berak tak lawas.



Kah3.. aku pon tertengok cite ulangan tu.. ngam2 plak nak sampai scene nangis kejung tu.. lama pulak part tu.. jauh bertiang tertinggal dgn nangis abil
Quote Riverdale 8-6-2021 06:55 PM
Aku suka tengok abil berlakon. Mmg nmpk real. Watak apa lagi yg dia belum pernah cuba ye? Watak kg/org susah tu dh selalu tengok.

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top