Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

"Ibu Awak Minta Hantaran RM 30,000 Tapi Saya Hanya Seorang Kuli," - Pemuda Terpaksa Lepaskan Kekasih Demi Kebahagian

Oleh: Ct Cheery|6-6-2021 09:16 AM Komen: 40

Pasangan yang bercinta pasti inginkan kebahagian berkekalan sehingga ke alam perkahwinan. Namun ada sesetengah pasangan itu diuji cinta mereka. 


Mungkin jodoh bukan milik mereka. Seperti seorang Pemuda ini yang terpaksa melepaskan kekasihnya kerana tidak mampu memenuhi permintaan ibu kekasihnya itu.


Foto: gulapop


Menerusi satu video yang dikongsikan pemuda ini, Ahmad Syahriman menulis dia hanya seorang kuli dan memiliki pendapatan sederhana. Mana mungkin dia mampu menyediakan wang hantaran RM 30,000 seperti permintaan ibu kekasihnya.



Video yang tular di tiktok itu, memaparkan diri Syahriman sedang melakukan tugasan rondaan. Syahriman yang dipercayai bekerja sebagai pegawai pemeriksa kesihatan itu, turut mendoakan kekasihnya agar dipertemukan dengan jodoh yang lebih baik. 




Perkongsiannya mendapat pelbagai reaksi dan pendapat dari warganet dan menyifatkan jumlah hantaran tidak sepatutnya membebankan pihak lelaki. Tindakan Syahriman 'angkat kaki' dikatakan keputusan yang bagus dan mendoakan pemuda itu dipertemukan dengan wanita yang lebih sesuai. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 40
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote yondu 13-6-2021 02:34 PM
adik ipar iols, i ikut pegi risik gf dia org klntn..rumah pn kotor, taik itik taik ayam sepah2, dlm ruma mcm baru lps ribut, kain pelekat kain batik gntung je kt ruang tamu, minta hantaran 30k.
kot ustazah, phd, hafal alquran, brtudung litup labuh smpai lantai, pembersih iols phm la.

rumah cm reban ayam pny sepah lagi nak demand lebih. mujur x jadi. cari la aihhh menantu klntn je.agkny sb weolss org luar tu dia ltk hntrn tinggi. kalau weols mkn budu jah, tah2 minta sejadah je kot

Lain-lain Komen

Quote akumak 6-6-2021 09:30 AM
Disyaki sbg cubaan mempromosi diri hehe
Quote sally03tomato 6-6-2021 09:32 AM
Hurmmm bagus lah tak kawen
Quote nazzse 6-6-2021 09:35 AM
30k? Tengok la laki ni kerja apa, anak makcik lulusan apa sebelum mintak tu.
Wlpun aku rasa ni kisah hasanah semata
Quote Carcosa 6-6-2021 09:38 AM
Maka berbondong2 lah cikki2 bergetar korsani comment and ckp saya kan ada
Modus operandi si jantan berjaya
Quote ladybugz 6-6-2021 09:44 AM
i percaya je cerita ni. ade org kampung pun duk minta lebih kurang amount mcm ni la sbb anak lulusan universiti n bekerjaya elok. tp lelaki tu usaha juga dptkan amount yg diminta sbb syg sgt2. tapi kesian juga tgk sbb lelaki tu kerja biasa2 aja. mujurla berjodohan juga akhirnya. anggapla itu bukan jodoh u. kalau jodoh x kemana.
Quote Nana_Man 6-6-2021 09:51 AM
Tgk lah lelaki tu org apa. Kalau org have2, nk demand 100k pun bole.
Atau makcik ada pilihan lain untk anak dia.
Quote alieyrina 6-6-2021 09:56 AM
Mak pompuan memg x mau kat dia kut tu yg boh harga tinggi..nak kata x setuju x sampai hati pulak so buat maksud tersirat. Gitu

Mak pompuan dah ada calon lagi better n kaya mungkin
Quote shernazz 6-6-2021 10:01 AM
Teringat kawan iols.seorang ustaz di sebuah skola rendah
Kira bespreng lah..
Kalau weols berjumpa lepak2..sure dia akanncite ada.sorang makcik ni asik.la promot anak.dia soh jadikan.isteri
Astaga...hahahahaha
Iols.xtau la pompuan tu mcmana..nak ke idak
Tapi gitu lah..siap.offer hantaran al quran saja.pung boleh

Last2 xtau.la.jadi ke.tak
Sebab iols dah lost contact dgn kawan iols tu..sejak.hilang.hp..tak.jumpa.dah..huhu
Quote noor2 6-6-2021 10:08 AM
Budak ni helok rupa....elokla sayang mak...
Quote misswa 6-6-2021 10:17 AM
Skrg ni semua demi content, like bla bla
Puihh
Quote LadyCarefree 6-6-2021 10:30 AM
Oooo sskjp eh..........
Quote dua_chzy 6-6-2021 10:35 AM
Rijek cara halus la tu. Ngam la ko undur diri.
Quote helicornia 6-6-2021 11:05 AM
haha tk tau la mamat ni nk promot diri ke apa. tp mak2 zaman skrg klu ada budak lelaki keje elok, orangnya elok bagi kawin je la. skrg bukan senang nk cari yg elok ni. banyak plak yg mendadih dan pelbagai masalah lagi. akak ni mencari pun tk jumpa2 lagi huhu
Quote Belibis 6-6-2021 11:41 AM
Nana_Man: Tgk lah lelaki tu org apa. Kalau org have2, nk demand 100k pun bole. Atau makcik ada pilihan lain untk anak dia.

Hahh..rupanya cara reject paling sopan.
Quote Punat_button 6-6-2021 12:34 PM
kangkang free ja dek

padan muka mak ko

Quote Ferr_Remy 6-6-2021 12:43 PM
Ada bau2 nyitttt
Quote makcun14 6-6-2021 01:00 PM
Drama la ko dek. Hakak doakan kerjaya sebagai tiktok influenza (influencer) berjaya yach.
Quote Hazifahrun1906 6-6-2021 02:04 PM
Pnh jmpa org ltak hantaran tgi sb ank dia putih melepak jew
Cantik x Tara mna..ngaji x tgi pn so hntrn tgi 2 hrap ke putih melepak je
Quote doubleA 6-6-2021 02:15 PM
So? Tu pun nak upload nak simpati ke? Nak tunjuk sorang pergi, 30k datang ke

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top