Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Fizz Fairuz Bimbang Penjaja Kecil Galak Orang Keluar Rumah

3-6-2021 03:25 PM|Oleh: LilRose| Komen: 34

Kredit foto: IG

Semua resah gelisah apabila ‘total lockdown’ diumumkan kerajaan.

Walaupun pelaksanaannya disambut baik, kebenaran berniaga diberi kepada golongan peniaga kecil sepanjang tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) mencetuskan kebimbangan.

Mana tidaknya, kita takut orang ramai 'tidak lekat' di rumah.

Perkara ini turut mendapat perhatian pelakon Datuk Fizz Fairuz yang menyuarakan kebimbangannya di Instagram.


Kredit foto: IG

Berkongsi paparan berita ‘Penjaja kecil tidak perlu kelulusan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI)’, Fizz mencadangkan semua pihak duduk di rumah, sama-sama susah seketika untuk melandaikan lekuk jangkitan Covid-19.

"Dua minggu je, kita sama-sama susah kejap lepas tu kena sama-sama cari rezeki. Macam mana, tak begitu bang?" tulisnya.

Meskipun ramai bersetuju dengan perkongsian Fizz itu, segelintir berpendapat pelakon terbabit tidak memahami kesusahan bakal dihadapi peniaga kecil seandainya dilarang berniaga.


Kredit foto: IG

Melihat ruangan komen, Emelda Rosmila turut mempersoalkan PKP kali ini yang dilihat seperti tiada perubahan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 33
Komen

Previous : Yuna Mohon Henti Jadikan Syarikat Jual Produk Pemutih Kulit Kaya Raya

Next       : "Serik Dengan Kontroversi Gambar Mesra Zul Ariffin Dan Intan Najuwa,"-Osman Ali

Komen Terbaru

Quote anony-mous 5-6-2021 07:26 PM
Nk tmbah, ko x apa la, sbb bini gemuks pelahap ko ada buat paid review

Lain-lain Komen

Quote slyfynx 3-6-2021 03:37 PM
Wahai para retis....
Ape kate korang x payah bg ulasan ape2
Quote Firis 3-6-2021 03:40 PM
Alahaii pkir yg helok je dah la,aku anggap pniaga kcik yg bkak tepi jlan tu dieorg mmng brgantung pd niaga semata2 tk mniaga nk mkn ape korang artis pun dpat byaran lebat tkde saving  time pkp mntk bantuan krjaan.Depa yg mniaga ni kdg ckup mkn je nk saving pun tk dpat.klau tk caye korng beli la kt yg jual tepi2 jln tu tk yah amek balance takat posen2 korng tgk reaksi dorng punyela brsyukur,siap doakn utk kite lg.
Quote Nana_Man 3-6-2021 04:02 PM
Kalau kau bole hulur tiap peniaga ni minima rm1k untk waktu lockdown ni, dorang pun duduk ruma jgk.
Quote Sambalberapi 3-6-2021 04:47 PM
Pandai2 la jaga diri, ikut sop. Lg baik masak sendiri kt rumah. X de sapa paksa ko kuar g beli.
Quote mclaren 3-6-2021 04:58 PM
Ish berapa umur dia ni

Kenapa lain sangat pic solo kat atas tu dengan yang pic satu family? Tua 10 tahun pic atas tu
Quote lattehazelnut 3-6-2021 05:42 PM
mclaren: Ish berapa umur dia niKenapa lain sangat pic solo kat atas tu dengan yang pic satu family? Tua 10 tahun pic atas tu

KAn mcm pakcik2 betul..
I ingat gambar polis td.. kan ada forumer suka letak gamba polis yang buat press conference..
Quote Cece1234 3-6-2021 05:46 PM
Omg dah mcm pokcik2..
Quote haruslah 3-6-2021 05:48 PM
Xpe la penjaja tu nak cari rezki sket2
Bukan sesak2 mcm kat mall
Quote azurro 3-6-2021 06:39 PM
Kenapa mata merah, muka bengkak tu, sakit eh?
Quote maxim 3-6-2021 06:42 PM
bangang btol penjaja kecil ni jugak ko nak bisingkan... yg kilang besar2 bukak byk2 tu xde lak ko nk bising. ko jaga bini sembab ko dh la..otak ko pn x pandai mana nak ulas2 isu penting camni
Quote makadek 3-6-2021 06:52 PM
Tolol ...tokey durian tu ...yg tk bole menjaja
Ni lah masanya kita demand ...biar mereput buah bia depa turunkan harga
Sibai masing2 tu
Quote Firis 3-6-2021 06:58 PM
makadek replied at 3-6-2021 06:52 PM
Tolol ...tokey durian tu ...yg tk bole menjaja
Ni lah masanya kita demand ...biar mereput buah bia  ...

Bru pas beli durian sbb teringin sesgt,70 hengget sbjik bkn musang king pun udang merah jaa tu pun hat yg kcik
Quote 0rked 3-6-2021 07:14 PM
Apa sahaja yg keluar dari mulut artis semua nya adalah kebodohan
Quote Potpouri 3-6-2021 07:25 PM
Lain betul rupa dia pic atas tu. Sembab betul... Mesti membuta je kt rumah
Quote None68 3-6-2021 07:26 PM
Apa yang dia susah sgt dah gomen bg acik2 meniaga..
Quote tipahketipung 3-6-2021 07:47 PM
Dengki ker?
Quote dudaberhias 3-6-2021 08:16 PM
peniaga pakai khemah yang tak untung mana tu pun nak di persoalkan...

cuba ambil contoh lain? tahu la dia nak bagitahu tak adil sebab ada yang boleh buka dan beroperasi...
Quote katakauu 3-6-2021 08:18 PM
Firis replied at 3-6-2021 06:58 PM
Bru pas beli durian sbb teringin sesgt,70 hengget sbjik bkn musang king pun udang merah jaa tu pun ...

beli kat ezy durian. puas hati. xok ko komplen nnti depa ganti
Quote Suchi 3-6-2021 08:41 PM
mclaren replied at 3-6-2021 04:58 PM
Ish berapa umur dia ni

Kenapa lain sangat pic solo kat atas tu dengan yang pic satu family? Tua 1 ...

Itukan yg pakai face app la tu yg mcm zizan jd nampak demok bagai tu.
Dia pun nak juga buat gambar sendiri jd gitu kot.

Btw dia dah pindah umah lain ke?gambar raya nampak lain je dinding umah tu

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top